Κόσμος

Πατέρας Σολωμού για 16χρονο που κατέβασε τουρκική σημαία: «Τι λάθος έκανε;»

Μεγάλη αναστάτωση έχει προκαλέσει στα Κατεχόμενα το περιστατικό με τον 16χρονο Ελληνοκύπριο, ο οποίος την Κυριακή κατέβασε την τουρκική σημαία από δημοτικό σχολείο. Μάλιστα, το περιστατικό έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις ενώ έχει γίνει και προϊόν εκμετάλλευσης τόσο από τον «πρωθυπουργό» του κατοχικού καθεστώτος Ερσίν Τατάρ όσο και από το Κόμμα των Γκρίζων Λύκων.

Οπως αναφέρουν τουρκοκυπριακά και τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης, οι κατοχικές Αρχές ψάχνουν τον 16χρονο που κατά τη διάρκεια λειτουργίας των Λυσιωτών στην Παναγία της κατεχόμενης κωμόπολης μπήκε χωρίς να γίνει αντιληπτός στο σχολείο, ανέβηκε στον ιστό και κατέβασε την τουρκική σημαία.

Επίσης, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει σε δημοσίευμα της η εφημερίδα «Αλήθεια», μπήκε σε αίθουσα του σχολείου και έσπασε την φωτογραφία του Ραούφ Ντενκτάς. Ο νεαρός Ελληνοκύπριος καταγράφηκε από κάμερες την ώρα που ανεβαίνει στον ιστό, κατεβάζοντας τη σημαία της κατοχής.

Σε βίντεο που δημοσιεύει η Hurriyet, φαίνεται ο 16χρονος να τρέχει προς το σημείο που βρισκόταν η σημαία και στη συνέχεια να την αρπάζει και να τρέπεται σε φυγή.

Από την πλευρά του, σε δηλώσεις του ο δήμαρχος της κατεχόμενης Λύσης, Αντρέας Καουρής, δήλωσε την Τετάρτη: «Tο τσουνάμι αγάπης των Λυσιωτών, που εκδηλώθηκε μαζικά και καθολικά την περασμένη Κυριακή, με την προσέλευση 2.000 και πλέον Λυσιωτών στη γενέθλια γη, με την ευκαιρία της εορτής της Παναγίας της Λύσης, δεν μπορεί με κανένα τρόπο να επισκιαστεί από το οποιοδήποτε μεμονωμένο περιστατικό, που συνέβη από έναν 16χρονο».

Πατέρας Σολωμού: «Τι έγκλημα έκαμε…;»

Με αφορμή το περιστατικό αυτό το sigmalive επικοινώνησε με τον πατέρα του Σολωμού Σολωμού και ζήτησε ένα σχόλιο για την κίνηση αυτή του νεαρού μαθητή. Μη μπορώντας να αναφέρει και πολλά λόγια λόγω του βεβαρημένου ιστορικού υγείας, ο κ. Σπύρος Σολωμού ανέφερε αρχικά ότι ενημερώθηκε για το συμβάν. Με αφορμή προφανώς τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν για την κίνηση αυτή του μαθητή, ο κ. Σολωμού διερωτήθηκε «τι έγκλημα έκανε…» ο μαθητής, εννοώντας φυσικά ότι τις επικρίσεις που δέχεται ο 16χρονος.