Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου, 2024 16:27
ΜαγνησίαΤοπικά

Πάσχα στο Χόρτο για τους Τζόνσον


Στη δεύτερη πατρίδα του, όπως αποκαλεί το Χόρτο, βρίσκεται από προχθές το βράδυ, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ, ο Στάνλεϊ Τζόνσον, πατέρας του πρώην πρωθυπουργού της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον.

Ο πρώην Βρετανός ευρωβουλευτής κατέφτασε από τη Βρετανία στον αγαπημένο του τόπο, το Χόρτο, για τις διακοπές του Πάσχα και έχει ήδη εγκατασταθεί στην πανέμορφη βίλα «Ειρήνη», που αποτελεί το καταφύγιο ηρεμίας για όλη την οικογένειά του.

Παθιασμένος από τη δεκαετία του ‘60 και του ΄70 με την Ελλάδα, έλεγε από τότε στους δικούς του ανθρώπους ότι ήταν αποφασισμένος να αγοράσει ένα μικρό κομμάτι γης στη χώρα μας και ειδικότερα στο Πήλιο, το οποίο είχε επισκεφτεί και δήλωνε καταγοητευμένος.

Ο Τζόνσον βρήκε το οικόπεδο, μέσω ενός φίλου του που είχε ένα διπλανό σπίτι, του Γιάννη Πούλου με τον οποίο όταν βρίσκεται στο Χόρτο είναι αχώριστοι.

Ετσι αγόρασε τέσσερα στρέμματα γης μέσα στα ελαιόδεντρα, όπου χτίστηκε σε παραδοσιακό πηλιορείτικο ύφος με γκρίζες πλάκες στην οροφή η πανέμορφη βίλα με την πανέμορφη θέα προς τον Παγασητικό.

Πρόκειται για μία διώροφη κατοικία τεσσάρων υπνοδωματίων με μεγάλο κήπο και πισίνα, ενώ σε πέντε λεπτά μπορεί κάποιος να φτάσει σε μια μικρή απομονωμένη παραλία. Ολοκληρώθηκε το 2005 και στον κήπο υπάρχουν περισσότερα από 40 ελαιόδεντρα, πολλά από αυτά εκατοντάδων ετών.

Όποτε η οικογένεια Τζόνσον δεν βρίσκεται στο Πήλιο η βίλα όπως είναι γνωστό ενοικιάζεται σε Βρετανούς, αλλά και σε αξιωματούχους που ανήκουν στο διεθνές τζετ σετ.

Ο Τζόνσον ονόμασε το σπίτι «Βίλα Ειρήνη -ένα μικρό μέρος στον ήλιο» και μάλιστα όπως λέει ο ίδιος το σπίτι αυτό έχει μετατραπεί σε πολύ περισσότερα πράγματα από όσα μπορούσε να φανταστεί, με τα παιδιά και τα εγγόνια του να το γεμίζουν με χαρούμενες φωνές.

Μακριά από τα προβλήματα του Λονδίνου

Ο πατέρας του πρώην πρωθυπουργού της Μ. Βρετανίας έφτασε προχθές το βράδυ στο Χόρτο και αμέσως επικοινώνησε με τον κολλητό του φίλο Γιάννη Πούλο. Σύμφωνα με πληροφορίες, ζήτησε τη βοήθειά του, καθώς συνειδητοποίησε ότι εξαιτίας βλάβης η τηλεφωνική σύνδεση ήταν εκτός λειτουργίας. Ακουγόταν χαλαρός και ευδιάθετος, όπως είναι πάντα όταν μπορεί να επισκέπτεται το Πήλιο.

Καλά πληροφορημένες πηγές λένε ότι σκοπεύει να μείνει μέχρι τουλάχιστον το Πάσχα των Καθολικών, ήτοι δηλαδή τουλάχιστον μέχρι τις 9 Απριλίου, δίχως αυτό να σημαίνει ότι αποκλείεται να παρατείνει την παραμονή του ακόμη περισσότερο, καθώς ενόψει καλοκαιριού τέτοια περίοδο κάθε χρόνο γίνονται εργασίες συντήρησης στη βίλα.

Οι ίδιες καλά πληροφορημένες πηγές πιθανολογούν ότι ενδεχομένως το επόμενο διάστημα να αφιχθούν στην περιοχή και άλλα μέλη της Βρετανικής οικογένειας Τζόνσον.

Σημειώνεται, ο πατέρας του πρώην πλέον Πρωθυπουργού της Βρετανίας έχει ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης Νοτίου Πηλίου και δεν χάνει την ευκαιρία, μέσω των social media, αλλά και στις κατ’ ιδίαν συνομιλίες του να μιλά με κολακευτικά λόγια για τις ομορφιές της περιοχής.