Κυριακή, 21 Απριλίου, 2024 13:54
ΒόλοςΤοπικά

Παρέμβαση Χρ. Μπουκώρου για τη χερσαία ζώνη Λιμένος Βόλου


Συνεδρίασε για πρώτη φορά σήμερα, Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου, για τη νέα κοινοβουλευτική περίοδο η Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, υπό την προεδρία του βουλευτή Μαγνησίας Χρήστου Μπουκώρου. Αντικείμενο της πρώτης συνεδρίασης ήταν η κύρωση της σύμβασης παραχώρησης του 67% των μετοχών του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας. Να σημειωθεί ότι το σύνολο των βασικών φορέων της Θεσπρωτίας έχει εκφράσει την πλήρη ικανοποίησή του για την παραχώρηση με ταχείες διαδικασίες και χωρίς κανένα αντάλλαγμα του συνόλου της χερσαίας ζώνης Λιμένος Ηγουμενίτσας στην τοπική κοινωνία.

Με δεδομένο ότι έχουν εισέλθει σε τελικό στάδιο οι διαγωνιστικές διαδικασίες για την παραχώρηση του 67% των μετοχών του Οργανισμού Λιμένος Βόλου, ο πρόεδρος της Επιτροπής και βουλευτής Μαγνησίας Χρήστος Μπουκώρος, απευθυνόμενος στον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, τον Υφυπουργό Ιωάννη Παππά και στον Γενικό Γραμματέα Ευάγγελο Κυριαζόπουλο ζήτησε «στο άμεσο μέλλον, όταν θα έρθει η κύρωση της σύμβασης για τον Οργανισμό Λιμένος Βόλου, να ικανοποιηθούν πλήρως και τα αιτήματα της τοπικής κοινωνίας του Βόλου σχετικά με της χερσαία ζώνη Λιμένος, όπως συμβαίνει και στη σύμβαση της Ηγουμενίτσας».

Πιο συγκεκριμένα, ο βουλευτής ζήτησε «να παραχωρηθεί στον Δήμο Βόλου και στην τοπική κοινωνία, απευθείας με την κύρωση της σύμβασης, το σύνολο της χερσαίας ζώνης, χωρίς την χρονοβόρα μεσολάβηση του Υπουργείου Οικονομικών και χωρίς κανένα αντάλλαγμα, έστω και συμβολικό. Άλλωστε τα συγκεκριμένα αποτελούν χρόνια και δίκαια αιτήματα της τοπικής κοινωνίας», όπως τόνισε χαρακτηριστικά