MobileΒόλοςΚΟΡΥΦΑΙΕΣΤοπικά

Πάνος Καμμένος: Ψέματα λένε – Θα φύγει το «Γεωργούλα» με οποιαδήποτε Κυβέρνηση

Στο θέμα της μετεγκατάστασης της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών από το στρατόπεδο Γεωργούλα της Ν. Ιωνίας Βόλου στον Αυλώνα, αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνος Καμμένος.

Ο τέως Υπουργός Εθνικής Άμυνας κατήγγειλε τη σημερινή ηγεσία του Υπουργείου ότι ψεύδεται και ότι ο σχεδιασμός για τη μετεγκατάσταση έχει γίνει και θα εφαρμοστεί, ανεξαρτήτως ποιος θα έχει την εξουσία και ποιο κόμμα θα είναι στην Κυβέρνηση. Ο κ. Καμμένος τόνισε ότι πρόκειται για επιχειρησιακό σχεδιασμό και δεν παίζει ρόλο η πολιτική βούληση.

Να σημειωθεί ότι το θέμα της μετεγκατάστασης είχε ανοίξει επί Υπουργίας του κ. Καμμένου και ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων στην τοπική κοινωνία.

Ο ίδιος τόνισε πως έχει μεγάλη σημασία για το Βόλο η παραμονή στρατιωτικών δυνάμεων στην πόλη.
«Και γι’ αυτό το λόγο ακριβώς, όταν αποφασίστηκε η μετακίνηση των Πεζοναυτών, θέσαμε ως όρο τουλάχιστον την ίση σε αριθμό μετακίνηση προσωπικού από τις Ένοπλες Δυνάμεις στην ευρύτερη περιοχή. Γι’ αυτό το λόγο το Στεφανοβίκειο μετατρέπεται στη μεγαλύτερη βάση του ΝΑΤΟ και των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής για τα ελικόπτερα».

Ο κ. Καμμένος εξήγησε ότι ουσιαστικά μεταφέρεται το σύνολο των δυνάμεων ελικοπτέρων από το Ιντζιρλίκ και ο σκοπός των ΑΝΕΛ είναι εκεί που αυτή τη στιγμή στεγάζεται το Σύνταγμα των Πεζοναυτών να γίνουν κατοικίες και να φιλοξενήσουν ισάριθμους ή και παραπάνω ξένους και Έλληνες αξιωματικούς και υπαξιωματικούς, οι οποίοι δεν θα στερήσουν από το Βόλο τη μεγάλη ανάγκη την οποία έχει να μπορέσει να ενισχυθεί, μετά από την πλήρη αποβιομηχάνιση της περιοχής, και την ανάγκη να συμβάλουν τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων στην ανάπτυξη του τόπου.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ συνέχισε λέγοντας ότι η παράταξή του έδωσε ιδιαίτερη σημασία στη Θεσσαλία. «Γιατί η Θεσσαλία, πράγματι, στη διάρκεια της τετραετούς διακυβέρνησης, επί τρία χρόνια εκπροσωπούνταν μόνο από τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ» σημείωσε.

Αναφερόμενος στις Ευρωεκλογές, επισήμανε ότι η πολιτική αντιπαράθεση έχει φτάσει σε ένα αρκετά χαμηλό επίπεδο, ιδιαίτερα μετά από αυτή τη θλιβερή συζήτηση στη Βουλή, πριν από λίγες ημέρες, όπου είδαμε προσωπικές αντιπαραθέσεις.

Ωστόσο σημείωσε ότι η χώρα βρίσκεται σε μία ευχάριστη και μία δυσάρεστη θέση. «Η ευχάριστη θέση είναι ότι πλέον – και με τα μέτρα που ανακοινώθηκαν και θα ψηφιστούν τις επόμενες ημέρες – η περίοδος των μνημονίων έχει λήξει οριστικά. Μπαίνουμε, πλέον, σε μία τροχιά ανάπτυξης, οι ενεργειακές συμφωνίες που έχουν γίνει, ιδιαίτερα με τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, τη Γαλλία, την Ιταλία, το Ισραήλ και την Αίγυπτο θα φέρουν καινούργιες καλύτερες ημέρες για όλη την Ελλάδα, θα φέρουν καλύτερες ημέρες για το χρέος, θα φέρουν καλύτερες ημέρες με τη δυνατότητα της κυβέρνησης να μπορέσει πλέον να δώσει στους πολίτες τους καρπούς των θυσιών που έγιναν κατά τη διάρκεια αυτής της μεγάλης κρίσης».

Μιλώντας για την αποχώρηση των ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση, ο κ. Καμμένος ανέφερε ότι έγινε ενσυνείδητα, διότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δημιουργήθηκαν με σκοπό να υπηρετήσουν κάποιες αξίες και για εμάς το εθνικό προηγείται του κομματικού.
Επίσης, ο κ. Καμμένος αναφέρθηκε και στην στάση της Τουρκίας, κάνοντας λόγο για μία ιδιαίτερη προκλητικότητα, μία πρωτοφανής προκλητικότητα, η οποία ξεκινάει από τη Νοτιανατολική Μεσόγειο και αν πραγματώσει τις απειλές του ο κ. Ερντογάν και αυτά που έχει ανακοινώσει, δηλαδή τις γεωτρήσεις εντός την κυπριακής ΑΟΖ θα έχουμε μία πρωτοφανή κατάσταση, η οποία θα μπορεί να συγκριθεί μόνο με το 1974, με την εισβολή και κατοχή των τουρκικών στρατευμάτων στην Κύπρο.

«Μιλάμε για έναν τρίτο «Αττίλα», διότι είναι διαφορετικές οι παραβιάσεις και παραβάσεις του εθνικού εναέριου χώρου και οι λεκτικές απειλές και πολύ διαφορετικό να απειλήσει κάποιος ότι θα πάει να κάνει γεώτρηση εντός της αποκλειστικής οικονομικής ζώνης μιας άλλης χώρας» δήλωσε ο κ. Καμμένος.

Σημείωσε ακόμη πως σε αυτή την κρίσιμη κατάσταση, αυτό που απαιτεί ο ελληνικός λαός και τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, τα οποία μάχονται καθημερινώς, είναι η σύμπνοια του έθνους.
«Εμείς, λοιπόν, καλούμε όλες τις πολιτικές δυνάμεις – το έχουμε κάνει επανειλημμένα και τις καλούμε και εδώ, από το Βόλο – απέναντι σε αυτή την κατάσταση, να βγάλουμε μία κοινή, ενιαία εθνική φωνή».