Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024 14:34
ΕλλάδαΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πανικός σε ΚΤΕΛ όταν οδηγός κατέρρευσε στο τιμόνι – Πώς αποφεύχθηκε το τροχαίο χάρη σε επιβάτη


Πανικός εκτυλίχθηκε σε λεωφορείο των ΚΤΕΛ που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη – Κατερίνη.

Όπως αναφέρει το thesstoday.gr, ο οδηγός ενώ βρισκόταν στο τιμόνι, παρουσίασε πρόβλημα με την υγεία του, κάτι που τον έκανε να χάσει τον έλεγχο τη στιγμή μάλιστα που περνούσε μέσα από τούνελ.

Σωτήρια στάθηκε η αντίδραση ενός επιβάτη, ο οποίος πετάχτηκε από τη θέση του και πάτησε το φρένο. Το λεωφορείο ακινητοποιήθηκε στη μέση του τούνελ με τους επιβάτες να αποβιβάζονται ανάστατοι. Στο σημείο έφτασαν περιπολικά και ένα ασθενοφόρο.

Επρόκειτο για ένα συνηθισμένο δρομολόγιο από Θεσσαλονίκη για Κατερίνη που λίγο έλειψε να εξελιχθεί σε τραγωδία το βράδυ της Κυριακής 19 Φεβρουαρίου.

Οι επιβάτες ταράχτηκαν από μια στραβοτιμονιά του οδηγού. Κάποιοι την απέδωσαν σε κακοτεχνία του δρόμου ωστόσο λίγα λεπτά αργότερα το σκηνικό επαναλήφθηκε. Τότε ορισμένοι επιβάτες άρχισαν να φωνάζουν στον οδηγό χωρίς ωστόσο να παίρνουν απάντηση.

Το λεωφορείο των ΚΤΕΛ βρισκόταν στην εθνική οδό, κοντά στην Κατερίνη και λίγο αργότερα έχασε την έξοδο για την πόλη. Ήταν η στιγμή που ένας από τους επιβάτες αποφάσισε να σηκωθεί για να μιλήσει στον οδηγό, ο οποίος όμως δεν αντιδρούσε και δεν ανταποκρινόταν.

Ο επιβάτης αποφάσισε να πάρει την κατάσταση στα χέρια του προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα. Πάτησε το φρένο και ακινητοποίησε το λεωφορείο στη μέση του τούνελ. Οι επιβάτες βγήκαν έξω με ασφάλεια ενώ ο οδηγός του λεωφορείου μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο στη Θεσσαλονίκη.

Πηγή: thesstoday.gr