ΒόλοςΤοπικά

ΠΑΜΕ: «Επιβεβαιώθηκε ο απεργοσπαστικός ρόλος του προεδρείου του ΕΚΒ»

Με βολές – για ακόμη μια φορά – εναντίον του προεδρείου του Εργατικού Κέντρου Βόλου πραγματοποιήθηκε χθες (2-10-2019) η απεργιακή συγκέντρωση στην Πλατεία Πανεπιστημίου και εν συνεχεία, η πορεία του ΠΑΜΕ κατά του πολυνομοσχεδίου που φέρνει προς ψήφιση η κυβέρνηση.

Το ΠΑΜΕ χαρακτηρίζει μάλιστα, «θλιβερή» την συγκέντρωση που οργάνωσε το ΕΚΒ, τονίζοντας ότι επιβεβαιώθηκε ο απεργοσπαστικός του ρόλος και το γεγονός ότι όχι μόνο δεν έχει καμία θέληση να κινητοποιηθούν οι εργαζόμενοι, αλλά αντιθέτως, κάνει τα πάντα ώστε να επικρατήσει η απογοήτευση και η μοιρολατρία στους χώρους δουλειάς.

«Οι τίμιοι συνδικαλιστές, οι εργαζόμενοι, να αναρωτηθούν: Πως θα ήταν τα πράγματα στη σημερινή απεργία αν δεν είχαν τις θέσεις κλειδιά στα σωματεία και στο ΕΚΒ οι εργοδοτικοί; Αν ήταν πλειοψηφία οι δυνάμεις που δίνουν μάχη ώστε να δυναμώσει η αγωνιστική διάθεση, να κρατούν οι εργαζόμενοι ψηλά το κεφάλι, να μην επικρατεί η τρομοκρατία στους τόπους δουλειάς, αν δεν είχε η εργοδοσία τους πολύτιμους συμμάχους της μέσα στα σωματεία;» είναι τα ερωτήματα που απηύθυνε μέσω της ομιλίας του, ο Π. Τσιτσιρίκης, πρόεδρος του Συνδέσμου Εμποροϋπαλλήλων και Ιδ. Υπαλλήλων.

Ο ίδιος επισήμανε ότι οι κινητοποιήσεις του ΠΑΜΕ δεν τελειώνουν εδώ. Απαιτείται ουσιαστικός σχεδιασμός και κλιμάκωση, νέες πρωτοβουλίες που θα δώσουν τη δυνατότητα στα συνδικάτα να αντιπαλεύουν το πολυνομοσχέδιο, στο οποίο περιλαμβάνονται:

– Ο οριστικός ενταφιασμός των κλαδικών συμβάσεων, που σημαίνει νέα συμπίεση των μισθών.

-Η ενίσχυση ξανά των ενώσεων προσώπων, που η σύμβαση που θα υπογράφουν θα υπερισχύει της κλαδικής.

-Οι τοπικές κλαδικές συμβάσεις που θα υπερισχύουν έναντι κλαδικών συμβάσεων.

-Η κατάργηση και του ελάχιστου δικαιώματος για μονομερή προσφυγή στον ΟΜΕΔ.

-Η συνυπευθυνότητα του εργαζόμενου για τη μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών από τον εργοδότη, με αποτέλεσμα τη μη αναγνώριση των ενσήμων!

-Η υπονόμευση στην πληρωμή της υπερωριακής απασχόλησης με το πλαφόν 12%, που βάζει δήθεν για καταπολέμηση της μερικής απασχόλησης.

«Είναι φανερό ότι η αξίωση του ΣΕΒ και των εφοπλιστών, η ΝΔ να γκρεμίσει ό,τι δεν πρόλαβε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, γίνεται πράξη. Το «ανάπτυξη για όλους» που διαφημίζει η ΝΔ αποτελεί συνέχεια της «δίκαιης ανάπτυξης» του ΣΥΡΙΖΑ, που όμως έχουν κοινό παρανομαστή, την κατάργηση εργασιακών δικαιωμάτων και κατακτήσεων. Παρά τις προσδοκίες και την αναμονή που γεννά σε κάθε φάση η κυβερνητική εναλλαγή, επιβεβαιώνεται ότι μόνος χαμένος είναι ο λαός, που πληρώνει είτε το λογαριασμό της κρίσης, είτε το λογαριασμό της ανάπτυξης» τόνισε – μεταξύ άλλων – ο κ. Τσιτσιρίκης, συνδέοντας το θέμα της ανάπτυξης με την καύση σκουπιδιών και τη δυσοσμία στην πόλη του Βόλου.

«Δεν διστάζει να πνίξει μια ολόκληρη πόλη στα θανατηφόρα αέρια από την καύση σκουπιδιών για χάρη της κερδοφορίας ενός μονοπωλίου, όπως γίνεται στην πόλη μας με την ΑΓΕΤ. Όπου, πίσω από τη συζήτηση περι νομιμότητας και «νόμιμων» ή «παράνομων» ρύπων γίνεται προσπάθεια να αποδεχτεί ο λαός του Βόλου κι άλλες θυσίες για την ανάπτυξή τους!» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Τέλος, απηύθυνε κάλεσμα συμμετοχής στην κινητοποίηση που θα γίνει ενάντια στη «Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας», την Παρασκευή 4 Οκτώβρη στις 19.00 στην Πλατεία Πανεπιστημίου.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com