Πέμπτη, 12 Μαρτίου, 2026 23:25
Αθλητικά

Παγκόσμιο ρεκόρ ο Ντουπλάντις, πήδηξε στα 6,31μ στην Ουψάλα, δείτε το άλμα του






Τρομερός και φοβερός Μόντο Ντουπλάντις.

O Σουηδός αγωνίστηκε στο… σπίτι του στην Ουψάλα της Σουηδίας στο Mondo Classic και έκανε νέο παγκόσμιο ρεκόρ. Ο Μόντο έμεινε μόνος του στον αγώνα μετά το άλμα στα 6,08μ και έβαλε τον πήχη στα 6,31μ.

Το παγκόσμιο ρεκόρ στο επί κοντώ ήταν 6,30μ και το είχε κάνει ο ίδιος τον περασμένο Σεπτέμβριο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Ο Σουηδός δεν δυσκολεύτηκε και πέρασε με την πρώτη τα 6,31μ. Αυτό είναι το 15ο παγκόσμιο ρεκόρ του Μόντο Ντουπλάντις ο οποίος έδειξε πως είναι ασταμάτητος.

Στον ίδιο αγώνα συμμετείχε ο Εμμανουήλ Καραλής που δεν ήταν σε καλή ημέρα. Ο Έλληνας Ολυμπιονίκης πέρασε με την 1η τα 5,80μ αλλά απέτυχε 3 φορές στα 6μ και έμεινε στην 7η θέση.

Τα 6μ τα πέρασε ο Νορβηγός Σόντρε Γκούντμορσεν ο οποίος ήταν 2ος. Τον ακολούθησε ο Αμερικανός Ζάκερι Μπράντφορντ (5.90μ.).

Δείτε το άλμα του Σουηδού