1 2
Παρασκευή, 21 Ιουνίου, 2024 04:02
ΒόλοςΤοπικά

Ολοκληρώνεται το μεγάλο έργο κατασκευής αποχετευτικού δικτύου στα Ανω και Κάτω Λεχώνια


Στα Κάτω Λεχώνια βρέθηκε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ, Αργύρης Κοπάνας για τις εργασίες τοποθέτησης νέου ασφαλτικού τάπητα στην εθνική οδό στο τμήμα από Κάτω Λεχώνια μέχρι Άνω Λεχώνια, που εκτελούνται στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης της κατασκευής του αποχετευτικού δικτύου. Τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΜΒ συνόδευαν ο διευθυντής και ο υποδιευθυντής Προγραμματισμού και Νέων Υποδομών, Στέφανος Κανταρτζής και Χρυσόστομος Φαφούτης αντίστοιχα, ενώ παρόντες ήταν επίσης η αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ, Δέσποινα Κότογλου, ο δημοτικός σύμβουλος Κώστας Γανωτής και η πρόεδρος των Κάτω Λεχωνίων Αλέκα Αραμπατζή.

Ο Αργύρης Κοπάνας αναφερόμενος στην κατασκευή του αποχετευτικού δικτύου των Άνω και Κάτω Λεχωνίων σημείωσε τα εξής: «ένα σπουδαίο έργο, η κατασκευή του αποχετευτικού δικτύου Άνω και Κάτω Λεχωνίων βρίσκεται στη φάση ολοκλήρωσής του. Το έργο με προϋπολογισμό 5.500.000 ευρώ περιελάμβανε την κατασκευή

  • 19 χλμ αγωγών εσωτερικού δικτύου στους οικισμούς Άνω και Κάτω Λεχώνια
  • 670 φρεατίων επίσκεψης
  • 1200 διακλαδώσεων (ιδιωτικές συνδέσεις)
  • 3 χλμ δίδυμου καταθλιπτικού αγωγού (αγωγού μεταφοράς των λυμάτων από τα Λεχώνια στο δίκτυο ακαθάρτων της Αγριάς)
  • Κεντρικού αντλιοστασίου

Όπως αντιλαμβάνεσθε, το έργο αυτό αποτελεί ασπίδα προστασίας για τις ακτές της περιοχής και ευρύτερα για τον Παγασητικό μας και θωρακίζει τη δημόσια υγεία. Το ενδιαφέρον της δημοτικής αρχής του Αχιλλέα Μπέου και της ΔΕΥΑΜΒ για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος και του υδροφόρου ορίζοντα είναι έντονο, είναι συνεχές και αντικατοπτρίζεται σε έργα μεγάλης περιβαλλοντικής αξίας που υλοποιούμε».

Ο κ. Κοπάνας συνέχισε λέγοντας: «Σήμερα, στα πλαίσια της ολοκλήρωσης του έργου της κατασκευής του αποχετευτικού δικτύου, ξεκίνησαν εργασίες ασφαλτόστρωσης της εθνικής – επαρχιακής οδού Βόλου – Νεοχωρίου στο τμήμα από Κάτω Λεχώνια μέχρι Άνω Λεχώνια, όχι μόνο στα σημεία των τομών και των σκαμμάτων, που διανοίχθηκαν για την τοποθέτηση των αγωγών του αποχετευτικού δικτύου, αλλά σε όλο το πλάτος του οδοστρώματος, έτσι ώστε η διέλευση των οχημάτων να γίνεται απρόσκοπτα και με ασφάλεια. Οι εργασίες ασφαλτόστρωσης αναμένεται να ολοκληρωθούν μέσα στην επόμενη εβδομάδα».