Δευτέρα, 15 Απριλίου, 2024 06:45
ΕλλάδαΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όλη τη νύχτα στο Σύνταγμα θα μείνουν οι αγρότες με τα τρακτέρ – Πώς θα γίνει η επιστροφή






Ολοκληρώθηκε το πανελλαδικό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα όπου χιλιάδες αγρότες κατέφτασαν από διάφορες περιοχής όλης της χώρας, δίνοντας το «παρών» στην μεγαλύτερη μέχρι σήμερα κινητοποίηση για τη διεκδίκηση των αιτημάτων τους, αλλά δεν θα αποχωρήσουν όλοι.

Ολονυχτία στην «καρδιά» της πρωτεύουσας θα πραγματοποιήσουν όσοι αγρότες έφτασαν στην Αθήνα με τα τρακτέρ τους, τα οποία η Τροχαία έβαλε στη σειρά επί της Λεωφόρου Αμαλίας, ώστε να είναι ομαλή η αναχώρησή τους αύριο το πρωί (21/ο2). Όπως έχει γίνει γνωστό, κάποιοι σκοπεύουν να διανυκτερεύσουν μέσα στα τρακτέρ τους, ενώ κάποιοι άλλοι θα μείνουν σε ξενοδοχεία.

Το πρωί της Τετάρτης η «έξοδος» – Οι διαδρομές που εξετάζονται

Τα μέχρι τώρα δεδομένα δείχνουν ότι και αύριο η κυκλοφορία στις κεντρικές αρτηρίες της Αθήνας θα διεξαχθεί με δυσκολία, καθώς η αναχώρηση των αγροτών για το δρόμο της επιστροφής θα γίνει κατά πάσα πιθανότητα μετά τις 10:00-11:00 το πρωί της Τετάρτης από το Σύνταγμα. Για αυτόν το λόγο έχει εκπονηθεί ειδικό σχέδιο.

Τα σενάρια που εξετάζονται είναι δύο: Είτε θα ακολουθηθεί το ίδιο δρομολόγιο που χρησιμοποιήσαν για να έρθουν στην Αθήνα, δηλαδή Πανεπιστήμιου, πλατεία Ομονοίας, λεωφόρος Αθηνών και θα βγουν στον Κηφισό ή θα πάνε από την λεωφόρο Συγγρού και από εκεί να οδηγηθούν στο ποτάμι.

Συνεπώς, κι αύριο θα είναι μία δύσκολη μέρα, όπου οι δρόμοι της Αθήνας θα κλείνουν σε διάφορα σημεία, ανάλογα από το πού θα περνάει το μεγάλο κομβόι των τρακτέρ των αγροτών.

Αύριο η επιστροφή, μεθαύριο οι αποφάσεις για το μέλλον των μπλόκων

Αύριο, Τετάρτη (21/02), στις 11 το πρωί θα αναχωρήσουν από το κέντρο της Αθήνας για τα μπλόκα οι αγρότες και τα τρακτέρ που σήμερα θα διανυκτερεύσουν στο Σύνταγμα.

Την Πέμπτη (22/02) θα πραγματοποιηθούν γενικές συνελεύσεις στα μπλόκα, όπου θα ενημερωθούν οι αγρότες για τα αποτελέσματα του συλλαλητηρίου και στη συνέχεια θα ληφθούν οι αποφάσεις για το μέλλον των κινητοποιήσεων.

Πάντως, όπως ανέφεραν αγρότες από τη Θεσσαλία, για την ερχόμενη εβδομάδα προγραμματίζεται το ραντεβού με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη. Εκεί θα συζητηθούν όπως είπαν ζητήματα που αφορούν τον κάμπο της Θεσσαλίας, ο οποίος επλήγη από τη θεομηνία «Daniel».