Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου, 2024 20:33
ΒόλοςΕΚΛΟΓΕΣ 2023Τοπικά

Οι Βολιώτες μίλησαν και εξέλεξαν από σήμερα Δήμαρχο τον Αχιλλέα Μπέο (φωτογραφίες)


Σε μία ανεπανάληπτη από κόσμο συγκέντρωση, οι Βολιώτες έστειλαν το μήνυμά τους προς όλες τις κατευθύνσεις εκλέγοντας ουσιαστικά από σήμερα τον Αχιλλέα Μπέο.

Χιλιάδες Βολιώτισσες και Βολιώτες βρέθηκαν στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του Αχιλλέα Μπέου, ο οποίος εν μέσω αποθέωσης έδωσε το στίγμα της επόμενης ημέρας του Βόλου.

Δείτε φωτογραφίες

Στην κεντρική ομιλία του, ο Αχιλλέας Μπέος ανέφερε τα εξής:

Φίλες και φίλοι,

Βολιώτισσες και Βολιώτες,  απόψε ολοκληρώνεται  μια προεκλογική περίοδος . Πολύ ιδιαίτερη, όπως κι αν την δει κανείς. Ολοκληρώνεται με αυτή τη μεγάλη, τη δυναμική, την εντυπωσιακή συγκέντρωση.

Σε άλλη συγκυρία θα με γέμιζε χαρά. Ενθουσιασμό.. Σήμερα όμως όχι. Κι αυτό γιατί  όλοι μας ακόμα μετράμε πληγές. Άλλος λίγο,

άλλος πολύ. Αλλά όλοι είμαστε πληγωμένοι. Θυμωμένοι. Αισθανόμαστε αδικημένοι. Γιατί πληγώθηκε ο Βόλος μας, το σπίτι μας

Η πόλη μας. Αυτή που λατρεύουμε.  Αυτή που μαζί παλεύουμε, να την κάνουμε όπως την έχουμε ονειρευτεί.

Φίλες και φίλοι,

Με αρκετούς από εσάς βρεθήκαμε πρόσωπο με πρόσωπο. Χέρι – χέρι. Αγκαλιαστήκαμε. Κλάψαμε και βρίσαμε.

Και στηρίξαμε ο ένας τον άλλο. Είτε δίπλα στις φλόγες στο Σέσκλο και την Αγχίαλο. Είτε μέσα στα νερά και στη λάσπη,

στα  Παλιά,  στον  Κραυσίδωνα,  στην Αγριά, στη Μακρινίτσα. Σε κάθε γειτονιά, σε κάθε χωριό, σε κάθε οικισμό.

Τρεις αλλεπάλληλες καταστροφές μας χτύπησαν ανελέητα.  Οι επιστήμονες ακόμα μιλούν με δέος.  Η πλημμύρα της χιλιετίας χαρακτηρίστηκε  Και δεν ήταν μια.

Τώρα, όμως, δεν έχει νόημα να θρηνούμε και να παραδινόμαστε. Πολύ περισσότερο δεν έχει καμία ουσία. Το να εκτοξεύουμε κατηγορίες δεξιά κι αριστερά. Και  να ψάχνουμε που θα αποδώσουμε ευθύνες.

Σίγουρα πρέπει κι αυτό να γίνει.  Και θα γίνει.  Όχι όμως τώρα. Τώρα είναι η ώρα των πράξεων. Της δράσης, της δουλειάς.

Δεν είναι ώρα για κλάματα.

Πρώτο και κυρίαρχο μέλημα είναι οι αποζημιώσεις. Κάθε συμπολίτης, Κάθε νοικοκυριό, Κάθε επιχείρηση, που πληγώθηκε από τις καταστροφές να αποζημιωθεί άμεσα. Μέσα σε αυτό τον μήνα.  Και στο ακέραιο της ζημιάς. Στο 100 τοις εκατό.

Στις αλλεπάλληλες επικοινωνίες μου με τον Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τους αρμόδιους υπουργούς, Χρήστο Τριαντόπουλο ,  Γιάννη Μπρατάκο και Θοδωρή Λιβάνιο,  αυτό ήταν το πρώτο αίτημα που έθεσα. Δεσμεύτηκαν ότι θα το ικανοποιήσουν. Και θέλω να πιστεύω ότι θα το κάνουν.

Ακολουθεί το θέμα, επίσης τεράστιο, της αποκατάστασης των ζημιών στις υποδομές. Ζημιές εκατομμυρίων ευρώ. Δρόμοι και δίκτυα,

όχι απλά έπαθαν ζημιές, αλλά εξαφανίστηκαν. Ένας όλεθρος από τα στοιχεία της φύσης.

Ήδη δίνουμε πρόχειρες λύσεις. Που είναι αναγκαίες. Αλλά σε καμιά περίπτωση δεν θα μείνουμε εδώ.

Γιατί δεσμεύτηκαν. Εξασφαλίσαμε τις χρηματοδοτήσεις, συντάσσονται οι μελέτες και με ταχείς ρυθμούς ξεκινούν τα έργα για τις νέες υποδομές. Πιο στερεές και λειτουργικές.

Γιατί κάθε κρίση μπορεί και πρέπει  να είναι και μια ευκαιρία για ένα καλύτερο μέλλον.

Και βέβαια είναι το θέμα των αντιπλημμυρικών έργων.  Και εδώ θέλω ιδιαίτερα την προσοχή σας.  Και στις δύο πλημμύρες η ζημιά έγινε από το σπάσιμο των  χειμάρρων. Αυτό είναι δεδομένο. Οι χείμαρροι, όπως δυστυχώς ρητά προβλέπει ο Νόμος, δεν ανήκουν στις αρμοδιότητες μας. Δυστυχώς δεν ανήκουν. Και πλέον ζητάμε επίμονα, να περιέλθουν σε μας. Να έχουμε εμείς την ευθύνη. Για να μπορούμε να παρέμβουμε όπου και όπως πρέπει. Για να είναι στην κατάσταση που οι συνθήκες απαιτούν. Γιατί εμείς εδώ ζούμε το πρόβλημα.

Μπαίνουν, όμως, κι άλλα θέματα. Όπως της ευρύτερης αντιπλημμυρικής Προστασίας. Και εδώ απαιτούνται δράσεις. Τα καιρικά φαινόμενα  γίνονται όλο και πιο άγρια.  Πιο καταστροφικά.  Οι υποδομές των πόλεων  σε όλο τον κόσμο, δεν αντέχουν. Το βλέπουμε καθημερινά.

Ήδη επεξεργαζόμαστε σχέδιο, ώστε να προστατεύσουμε και να θωρακίσουμε την πόλη. θα επιδιώξουμε μια συνεργασία και με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας . Θέλουμε λύσεις γρήγορες, αλλά και ρεαλιστικές. Με ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Φίλες και φίλοι,

Βλέποντας σας εδώ απόψε , συνειδητοποιώ ακόμη πιο έντονα πόσα οφείλω να προσφέρω σε σας και στην πόλη μας . Για την αγάπη και την εμπιστοσύνη που μας δείχνετε. Σε μένα και στο συνδυασμό μας.

Και σας δίνω τον λόγο μου, και ξέρετε ότι ο Αχιλλέας Μπέος κρατάει το λόγο του,  ότι θα τιμήσω στο ακέραιο και την αγάπη και την εμπιστοσύνη σας.

Περάσαμε και περνάμε δύσκολες ώρες. Δυο χωρίς προηγούμενο πλημμύρες και μια καταστροφική πυρκαγιά. Μέσα   σε  λίγες εβδομάδες. Τι σημαίνουν αυτά για την κοινωνία και την οικονομία, το καταλαβαίνει ο καθένας και η κάθε μία. Πόσος χρόνος χάθηκε.

Για τα μεγάλα, τα αναπτυξιακά έργα , που είχαμε προγραμματίσει. Πόσοι πολύτιμοι πόροι χάθηκαν.

Και όλα αυτά βγαίνοντας από μια εξίσου επώδυνη περίοδο. Αυτή των μνημονίων και των κάπιταλ κοντρόλς.

Άλλοι θα είχαν σηκώσει τα χέρια ψηλά. Και απλώς θα παρατηρούσαν. Άβουλοι και μοιραίοι. Άλλοι, ακόμη χειρότεροι αυτοί, οι αντίπαλοί μας, αυτοί οι κακόψυχοι και μοχθηροί τύποι, κάθονται στα γραφεία και στα σαλονάκια τους. Και όχι απλώς παρατηρούν.

Αλλά και χαίρονται. Ναι,  χαίρονται οι αθεόφοβοι. Με τον πόνο και την αγωνία του  κοσμάκη. Και κάνουν κριτική εκ του ασφαλούς.

Κακόπιστη, κακόβουλη. Βρόμικη.

Πιστεύοντας ότι έτσι θα εκμεταλλευτούν τον πόνο και θα κερδίσουν καμιά ψήφο.

Εμείς όμως είμαστε φτιαγμένοι για τα δύσκολα. Για να παλεύουμε. Για να νικάμε. Κόντρα σε όλους και σε όλα όταν χρειαστεί.

Δεν κρυβόμαστε.

Την ώρα που εμείς στο δρόμο, στο πεζοδρόμιο, στην γέφυρα, στη λάσπη και στο νερό ή σε απόσταση αναπνοής από τις φλόγες δίναμε, όπως έχουμε υποχρέωση,  τη μάχη δίπλα στον πολίτη, αυτοί τι έκαναν;

Έγραφαν  κατάπτυστα άρθρα, με τις γνωστές τους αηδίες. Στο  διαδίκτυο και στα άλλα μέσα, από τις ξαπλώστρες των διακοπών τους. Και έκαναν πασαρέλα στα εισαγγελικά γραφεία για καταγγελίες δήθεν παραλείψεων και σκανδάλων. Δείχνοντας και την ποιότητά τους.  Κυρίως ως άνθρωποι και μετά ως πολιτικοί.

Δεν μου αρέσει να αναφέρομαι πολύ στους αντιπάλους μας. Με ξέρετε. Ο,τι  έχω να πω το λέω. Δεν υποκρίνομαι. Μιλάω τη γλώσσα της αλήθειας. Σας κοιτώ στα μάτια. Δεν κοροϊδεύω.  Αυτός είμαι. Όμως αυτοί εδώ , είναι μια ειδική περίπτωση.  Επικίνδυνη. Και πρέπει η κοινωνία να τους γνωρίσει. Για να προστατευθεί  στο μέλλον. Από αυτούς που αυτοαποκαλούνται ελίτ. Και θέλουν να διοικούν ελέω Θεού.

Γιατί αυτοί οι άνθρωποι , αχυράνθρωποι και νοσταλγοί του Σκοτινιώτη οι περισσότεροι, έχουν  μια επικίνδυνη και αντιδημοκρατική αντίληψη. Ότι δηλαδή δικαίωμα να διοικούν έχουν όσοι φορούν ένα κουστούμι και μια γραβάτα και έχουν ένα χαρτί κορνιζαρισμένο στο γραφείο τους.Και όχι αυτούς που επιλέγει ο λαός.

Θεωρούν επειδή είναι γιατροί, δικηγόροι και ό,τι άλλο , ότι μπορούν να υποτιμούν όλους τους ανθρώπους του μόχθου και της καθημερινότητας. Αλλά αυτό σε  τι  τους  κάνει καλύτερους ανθρώπους  από ένα καθημερινό άνθρωπο της βιοπάλης και του μεροκάματου; Από τον εργάτη, τον μισθωτό, τον αγρότη ή τον συνταξιούχο;  Από τον επαγγελματία, τον επιχειρηματία που παλεύει για την επιβίωση και συνάμα να δώσει δουλειά σε άλλους συνανθρώπους του;

Και γιατί είναι εχέγγυο, ότι είναι ικανοί και αποτελεσματικοί να ασκήσουν διοίκηση; Να αναλάβουν τις τύχες δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων;

Είναι γιατροί, δικηγόροι. Ε και; Αυτοί δε νομιμοποίησαν τη μίζα; Τέτοιοι δεν οδήγησαν την πατρίδα μας και το λαό στην εξαθλίωση; Είναι άνθρωποι αδίστακτοι, που διψάνε για δύναμη και εξουσία. Και για να την αποκτήσουν δεν σταματούν σε τίποτα.

Ξεκίνησαν με τόνους λάσπης και άγριας συκοφαντίας.  Εγκληματική οργάνωση ο Μπέος και η παράταξή του και έτσι θα τους αντιμετωπίσουμε.  Αυτό έλεγε ο ταλαίπωρος ο επικεφαλής τους , στα παζάρια που έκανε με τα κόμματα που τον στηρίζουν. Γράφτηκε και δεν το διέψευσε ποτέ. Δεν ζήτησε μία συγνώμη.

Αλλά η συγνώμη είναι για άντρες.

Αλλά και η στάση του όλο αυτό τον καιρό το αποδεικνύει. Αντί να γυρνάει στις γειτονιές. Στην αγορά. Να ζυμωθεί με τον κόσμο. Να μάθει τα προβλήματα, τα πραγματικά προβλήματα, τι έκανε; Ξημεροβραδιαζόταν στα εισαγγελικά γραφεία. Κάνοντας καταγγελίες για δήθεν σκάνδαλα. Αραδιάζοντας μπαρούφες και αερολογίες. Χωρίς στοιχεία, χωρίς τίποτα.

Όταν κατάλαβε πόσο γραφικός γίνεται, τα πολιτικά ζόμπι που τον πατρονάρουν του είπαν ότι πρέπει να παρουσιάσει ένα πρόγραμμα. Και εμφάνισαν μια συλλογή από καρτελίτσες  με ΘΑ ΘΑ ΘΑ ΘΑ… ό,τι τους ερχόταν. Ασυνάρτητο.  Χωρίς αρχή και τέλος.

Μόλις κατάλαβαν ότι χάνουν άρχισαν τα ταξίματα και τις υποσχέσεις. Εγκατέλειψαν το μεγαλόπνοο πρόγραμμα που προέβλεπε μέχρι κρουαζιέρες στον Παγασητικό και άρχισαν τις παροχές. Χιλιάρικα σε εγκύους έταζε ο ένας. Θυμάστε το περίφημο « και παιδιά θα σας κάνουμε», ε; Απίθανοι τύποι. 300άρια σε δημότες μοίραζε ο άλλος.  Large τύπος, αυτός.  Άσχετο αν δεν πληρώνει ούτε τον καφέ. Καταργούσε τα τέλη ο τρίτος. Ό,τι προλάβαινε ο καθένας. Δεν είπαν όμως που θα βρούνε τα λεφτά.  Εκτός αν βάλουν τα δικά τους. Μόνο να προσέξουν μη βγάλουν κανα χέρι οι χουβαρντάδες. Μαυρογιαλούροι νέας γενιάς.

Όμως ο Δήμος δεν μπορεί να μοιράζει επιδόματα.  Απαγορεύεται από τους Νόμους, που τόσο μας λένε πως αγαπούν και σέβονται. ‘Αρα ή είναι άσχετοι και δεν ξέρουν τα βασικά για την αυτοδιοίκηση  ή είναι αδίστακτοι ψεύτες και δημαγωγοί. Πολιτικοί απατεώνες.  Τυχοδιώκτες. Και τα δύο είναι το ίδιο επικίνδυνα για την πόλη, για όλους μας.

Φίλοι και φίλες,

Είμαι πραγματικά υπερήφανος για τους συνεργάτες μου. Μαζί  φθάσαμε εδώ μέχρι σήμερα. Και είμαι βέβαιος ότι θα δικαιωθώ και από  τους νέους που ήρθαν να συνταχθούν μαζί μας. Να ενώσουν τις δυνάμεις τους και την διάθεσή  τους για προσφορά. Όλοι τους είναι άνθρωποι  καταξιωμένοι, σοβαροί, υπεύθυνοι. Προερχόμενοι από κάθε  επαγγελματική και κοινωνική τάξη.

Άνθρωποι από όλα τα κόμματα και τις υγιείς και δημιουργικές  κοινωνικές δυνάμεις.   Στελεχώνουν το κεντρικό μας ψηφοδέλτιο, αλλά και αυτά των τοπικών συμβουλίων. Και με την ποιότητα τους πείθουν ότι θα φανούν πολύ ανώτεροι των προσδοκιών όλων μας. Αξίζει να τους τιμήσετε και να σας το ανταποδώσουν με το έργο τους.

Βολιώτισσες και Βολιώτες ,

Κάναμε πολλά μέχρι σήμερα. Πολλά και σημαντικά. Φιλοδοξούμε να κάνουμε περισσότερα. Και καλύτερα.

Σας ζητώ να δυναμώσετε ακόμη περισσότερο τη στήριξη και την εμπιστοσύνη σας σε μας. Δίνοντας μια ακόμα πιο ισχυρή εντολή, από αυτή του 2019.

Δεν είναι ματαιοδοξία.  Πιστέψτε με. Γνώση είναι, ότι αυτό το θηρίο της διαπλοκής, που χρόνια τώρα έτρωγε τις σάρκες της πόλης, θα δώσει τα ρέστα του. Το κάνει χρόνια τώρα. Θα το προσπαθήσει περισσότερο τώρα που ψυχορραγεί. Γι αυτό πρέπει να είναι αποδυναμωμένοι. Να πάνε οριστικά στον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας.

Πολέμησαν και υπονόμευσαν τα πάντα. Αλήθεια δεν σας κάνει εντύπωση πως ό,τι πουν, σε ό,τι αναφερθούν, προσπαθούν να ειρωνευτούν, να υποτιμήσουν τα λαμπιόνια, όπως τα λένε, τα λουλουδάκια, την πρώτη εικόνα δηλαδή μιας όμορφης, καθαρής, φωτεινής πόλης:

Όσο μίζεροι, όσο κακόμοιροι κι αν είναι, είμαι βέβαιος ότι αρέσουν και σε αυτούς. Αλλά τους ενοχλούν. Πολύ. Βλέπετε από τον εξωραϊσμό,  τα έργα των αισθητικών αναπλάσεων  και τον στολισμό της πόλης ξεκίνησε η μεγάλη τουριστική έκρηξη. Που της  έδωσε πνοή, δημιούργησε ζωντάνια στην κοινωνία,

έφερε έσοδα και θέσεις εργασίας  στην τοπική αγορά.

 

Ο στολισμός  και οι μεγάλες εκδηλώσεις. Ο Βόλος είναι πια συνώνυμο με τις γιορτές των Χριστουγέννων. Ο Βόλος επί των ημερών μας έγινε ακόμη σημείο αναφοράς στον παγκόσμιο αθλητικό χάρτη. Με την ανάληψη και άρτια διοργάνωση μεγάλων, εθνικών και διεθνών, εκδηλώσεων σε όλα τα σπορ.

Ο Βόλος από πέρασμα έγινε προορισμός.

Τα νέα ξενοδοχεία που μετά από δεκαετίες χτίστηκαν και λειτουργούν, είναι αδιάψευστος μάρτυρας. Στα ήδη υπάρχοντα δεν βρίσκεις δωμάτιο. Παράλληλα έγιναν μεγάλα και εμβληματικά έργα στην πόλη.

Η ντροπή, το αίσχος στην καρδιά της πόλης, όπου έχασκε για χρόνια , η τρύπα στη Φιλελλήνων, έγινε ένα υπέροχο  κτήριο – κόσμημα.  Και μιλάω για το περίφημο γκαράζ   για το οποίο  τόσα βρόμικα και συκοφαντικά  λένε ακόμα και σήμερα.   Αλλά ο κόσμος βλέπει.

Το Δημοτικό Θέατρο που το παραλάβαμε ερείπιο. Από τους δήθεν λάτρεις του πολιτισμού. Και κάναμε ένα από τα πιο όμορφα, σύγχρονα και  λειτουργικά  θέατρα στη χώρα. Που εντυπωσίασε μέχρι και τον Πατριάρχη , που μας τίμησε στα άτυπα εγκαίνια,  όταν ήρθε στην πόλη μας. Και λέω άτυπα, γιατί τα πραγματικά εγκαίνια θα ακολουθήσουν.  Με μια σειρά εντυπωσιακών εκδηλώσεων όπου κυριαρχεί το ντόπιο καλλιτεχνικό δυναμικό. Οι δικοί μας άνθρωποι, τα δικά μας παιδιά. Για να χαρείτε και να καμαρώσετε  την περιουσία σας, το απόκτημά σας, εσείς οι πολίτες του Βόλου. Γιατί δικό σας είναι.

Όπως ο,τιδήποτε κάνουμε στην πόλη. Σας ανήκει ολοκληρωτικά.

Ο Βόλος απέκτησε επί των ημερών μας το Πανθεσσαλικό. Ρήμαζε από την εγκατάλειψη. Και τώρα σφύζει από ζωή. Μαζί με όλη την πόλη, χάρις στα μεγάλα αθλητικά events που φιλοξενεί Και χιλιάδες αθλητών, συνοδών, φιλάθλων,  που κατακλύζουν την πόλη.

Ο Βόλος, εσείς δηλαδή, μετά από χρόνια στην αναμονή παίρνει και τις εκτάσεις του λιμανιού που του ανήκουν. Μπαίνει τέλος στον παραλογισμό. Πρώτα το πάρκο του Αγίου Κωνσταντίνου και μετά όλο το παραθαλάσσιο μέτωπο , περιέρχονται στην πόλη. Με την ίδια σύμβαση που θα γίνει η παραχώρηση του λιμανιού.

Ξεκίνησε το μεγάλο, εμβληματικό έργο κατασκευής του Μουσείου της Αργούς. Όχι θα. Ξεκίνησε.  Εγκρίθηκε η σύμβαση και εγκαθίσταται ο εργολάβος. Τι σημαίνει αυτό για την ιστορία και τον πολιτισμό μας, αλλά και για την τουριστική και οικονομική ανάπτυξη της πόλης μας το γνωρίζουμε όλοι καλά.Είναι ένα έργο πνοής.

Σε λίγο καιρό ξεκινά και το νέο Δικαστικό Μέγαρο. Για να σταματήσει επιτέλους , η ντροπιαστική  για την ίδια τη Δικαιοσύνη , λειτουργία του υπάρχοντος

ακατάλληλου κτηρίου. Για να ανασάνει παράλληλα και να λειτουργήσει καλύτερα η ίδια η πόλη.

Η ολοκλήρωση της Ζάχου και της Καραμπατζάκη. Ένα έργο που γνώρισε τεράστια πολεμική. Έθιξε συμφέροντα. Υπονομεύθηκε. Κι όμως. Σήμερα λειτουργεί και δίνει λύσεις για όλη την πόλη.

Ξεκίνησαν οι τέσσερις κυκλικοί κόμβοι στη Νέα Ιωνία. Η πολεμική και η υπονόμευση που δεχθήκαμε ,είναι σε όλους γνωστές. Από αυτούς που θέλουν την Νέα Ιωνία μαχαλά και συνοικισμό, για να την ελέγχουν. Εμείς τη θέλουμε ισότιμη με το Βόλο. Και έτσιδουλεύουμε. Με το έργο της ζωνοποίησης αντικαταστήσαμε όλους τους αγωγούς ύδρευσης , από καρκινογόνο αμίαντο. Και να το θυμάστε αυτό. Οι προκάτοχοί μας, αυτοί δηλαδή που κρύβονται πίσω από τους σημερινούς επίδοξους σωτήρες, είχαν αποκλείσει τη Νέα Ιωνία από το έργο αυτό. Και την εντάξαμε εμείς. Όπως είχαμε υποχρέωση.

Έγιναν ασφαλτοστρώσεις και έργα σε όλους τους κεντρικούς δρόμους, δεκάδες σύγχρονες παιδικές  χαρές, ξεκίνησε η ανάπλαση στα Γερμανικά και περιμένουμε την ολοκλήρωση  της μελέτης για το τεράστιο έργο της ανάπλασης στο πάρκο Ανδρέας Βαλαχής.

Είναι πραγματικά ατέλειωτος ο κατάλογος με τα έργα.

Κυκλικοί κόμβοι,  αστικές αναπλάσεις,  δρόμοι ήπιας κυκλοφορίας, ποδηλατόδρομοι. Ανεκτίμητες παρεμβάσεις για το περιβάλλον, τη δημόσια υγεία.

Αποχετευτικά  δίκτυα σε Αγριά, Νέα Αγχίαλο και Λεχώνια. Επέκταση του Βιολογικού. Δίδυμος αγωγός μεταφοράς των λυμάτων.

Γιατί οι απατεώνες έριχναν τα λύματα στον Παγασητικό τόσα χρόνια και κανείς δεν μιλούσε.

Επέκταση του φυσικού αερίου, σε σημεία που φάνταζε αδύνατον. Φωτισμός σε όλη την πόλη με LED. Να σας θυμίσω ότι δεν υπήρχαν κολώνες φωτισμούούτε στην Καρτάλη. Που να αρχίσω και που να τελειώσω.

Για τις δράσεις στον τομέα της κοινωνικής προστασίας; Στην ενίσχυση των ευαίσθητων κοινωνικά ομάδων και των οικονομικά αδύναμων συμπολιτών μας;

Είμαι βέβαιος ότι τα γνωρίζετε, για αυτό δεν θα σας κουράσω.

Άφησα για το τέλος το μεγάλο στόχο μας για την νέα θητεία. Είναι ένα όνειρο μας αρκετών χρόνων.  Αναφέρομαι στην κατασκευή ενός σύγχρονου τελεφερίκ, που όλοι καταλαβαίνετε τι σημαίνει αυτό για τον τουρισμό μας άρα και την οικονομία της περιοχής. Ήδη έχουμε ξεκινήσει τις συζητήσεις και είμαστε σε καλό δρόμο. Και ξέρετε πως ό,τι σχεδιάζω, για ό,τι δεσμεύομαι, το υλοποιώ.

Φίλες και φίλοι,

Ο Βόλος άλλαξε. Και συνεχίζει να αλλάζει. Ο Βόλος μεγαλώνει. Αναπτύσσεται. Η Δημοτική μας Αρχή προσθέτει. Δεν αφαιρεί. Και κυρίως δεν διαιρεί.

Στην πόλη που ονειρευόμαστε, που εργαζόμαστε να δημιουργήσουμε  δεν χωρούν διακρίσεις και αποκλεισμοί. Θέλουμε τον Βόλο της ευημερίας, της ανάπτυξης, της κοινωνικής αλληλεγγύης και συνοχής.

Σε λίγες ώρες ανοίγουν οι κάλπες.

Η νίκη μας δεν αμφισβητείται από κανένα. Την κατέγραψαν οι δημοσκοπήσεις. Την ομολογούν φίλοι και εχθροί. Την διαδηλώνετε εσείς.

Εδώ απόψε, με την εκπληκτική σας  συμμετοχή ! Όμως κάνω μια έκκληση. Σε όλες και όλους. Μην χαθεί καμία ψήφος.

Πηγαίνετε στην κάλπη και ψηφίστε ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΝΕΑ ΔΥΝΑΜΙΚΗ. Όσο μεγαλύτερη η νίκη μας, τόσο καλύτερο για την πόλη μας.

Οι αδίστακτοι απόγονοι του Σκοτινιώτη, οι συνεχιστές της πιο γκρίζας και θλιβερής πραγματικότητας που έζησε η πόλη, παραφυλάνε.

Η όσο το δυνατό μεγαλύτερη νίκη μας δεν είναι θέμα αλαζονείας. Είναι κρίσιμο θέμα επιβίωσης και λειτουργίας του Δήμου και της πόλης.

Γι αυτό εφιστώ την προσοχή σας. Μην χαθεί καμία ψήφος. Μην επιτρέψετε να σας επηρεάσουν, τα δημοσιογραφικά σκουπίδια

της διαπλοκής. Μην επιτρέψετε να κάνουν το Δήμο μπάχαλο. Επαναλαμβάνω μην πάει χαμένη καμία ψήφος.

Σε όλους αυτούς πείτε από αυτή την Κυριακή πως ο Βόλος έχει Δήμαρχο! Τον Αχιλλέα Μπέο! Και πάμε μαζί! Συνεχίζουμε μαζί!

Για τον  Βόλο που αγαπάμε. Τον Βόλο που ονειρευόμαστε. Τον Βόλο του μέλλοντος μας. Τον Βόλο που είναι αντάξιος της ιστορίας του.

Τον Βόλο των μεγάλων έργων,των ονείρων και των προσδοκιών  μας. Τον  Βόλο των παιδιών μας!

Σας ευχαριστώ από την καρδιά μου.