Δευτέρα, 15 Απριλίου, 2024 06:11
ΕΚΛΟΓΕΣ 2023ΕλλάδαΚΟΙΝΩΝΙΑ

Οι μαρτυρίες-σοκ για το μακελειό και η εμμονή του Αιγύπτιου με το σπίτι -Τι ψάχνουν οι Αρχές για τον «Άρη»


Την άκρη του νήματος, τον λόγο εκείνο που έκανε τον Αιγύπτιο, έμπιστο της οικογένειας επί δεκαετίες, να κυριευτεί από δολοφονικό αμόκ και να σκοτώσει τρεις ανθρώπους, ερευνούν οι αρχές.

Οι αρχές ψάχνουν το ενδεχόμενο να υπήρξε κάποια προσωπική αιτία που πυροδότησε το δολοφονικό ντελίριο του 76χρονου Αρη.

«Είναι παράξενο ένας ‘επιστάτης’ να είναι σε διοικητικά συμβούλια δύο εταιρειών της οικογένειας, να έχει ‘κλειστό’ λογαριασμό στην Ελβετία με προθεσμιακή κατάθεση 1,5 εκατομμύριο ευρώ, δικό του λογαριασμό με 500.000 ευρώ και να παραβρίσκεται με επίσημο ένδυμα σε όλες τις οικογενειακές και επιχειρηματικές εκδηλώσεις, στο πλευρό των μελών της οικογένειας Καρνέση» αναφέρουν αξιωματικοί της αστυνομίας που ασχολούνται με την υπόθεση.

Ο Αιγύπτιος ήταν ένα άτομο εξαιρετικά κοντά στην οικογένεια, όχι απλά επιστάτης του κτήματος. Η σχέση ξεκινά από τη γιαγιά, η οποία φέρεται να είναι εκείνη που τον βάφτισε, ενώ εκείνος την φρόντισε στα τελευταία χρόνια της ζωής της.

Αλλά και κατόπιν ο Αιγύπτιος έμεινε εξαιρετικά κοντά στην οικογένεια, ήταν κατά μαρτυρίες παρών σε όλες τις συνάξεις της οικογένειας, είτε προσωπικά, είτε επιχειρηματικά και κοινωνικά. Είναι χαρακτηριστικές οι εικόνες του που κυκλοφόρησαν χθες στα εγκαίνια πλοίου της εταιρείας να κινείται με ευχέρεια δίπλα στους πολιτικούς και τους καλλιτέχνες καλεσμένους, μαζί με την υπόλοιπη οικογένεια.

Ηταν επίσης ο άνθρωπος των Πεταλιών. Ο Σπύρος Καρνέσης φέρεται να του είχε παραχωρήσει ένα παραθάλασσιο σπίτι στο νησιωτικό σύμπλεγμα το οποίο και είχε σαν κύρια κατοικία του ο Αιγύπτιος, ενώ φρόντιζε τα σπίτια και τα κτήματα της οικογένειας.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 76χρονος Αρης ήταν και μέλος στα ΔΣ κάποιων εκ των πολλών εταιρειών της οικογένειας, πράγμα που δείχνει ότι ήταν άτομο της απολύτου εμπιστοσύνης τους.

Σε λογαριασμό του σε ελληνική τράπεζα βρέθηκε το ποσό των 500.000 ευρώ, ενώ από λογαριασμό του στην Ελβετία είχε διακινηθεί ποσό 1,5 εκατ. ευρώ. Πράγμα που σημαίνει ότι δεν αντιμετώπιζε οικονομικό πρόβλημα.

Με βάση αυτό το φόντο για την ιδιαίτερα κοντινή σχέση του Αιγύπτιου με την οικογένεια, αλλά και την οικονομική του κατάσταση οι αρχές προσπαθούν να λύσουν το γρίφο του κινήτρου του σοκαριστικού τριπλού εγκλήματος.

Αναμένοντας στοιχεία από την άρση τηλεφωνικού απορρήτου, που ενδεχομένως μπορεί να δείξει πιθανές συνομιλίες με κάποια από τα θύματα τις προηγούμενες ημέρες, αλλά και το τραπεζικό απόρρητο, οι αρχές κατά πληροφορίες στρέφονται προς το σπίτι της οδού Τσιτσάνη ως το πιθανότερο αίτιο που έβγαλε εκτός εαυτού τον 76χρονο και πυροδότησε το δολοφονικό αμόκ του.

Στα χέρια τους έχουν ήδη πολύτιμες καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων και υπαλλήλων που γνώριζαν καλά τόσο την οικογένεια όσο και τον Αρη, ενώ εξαιρετικά σημαντική θεωρείται η κατάθεση -όταν θα γίνει- της Δέσποινας Καρνέση. Προς το παρόν δεν θέλησε να καταθέσει. Η γυναίκα βρίσκεται σε μεγάλο σοκ, έχοντας χάσει τους δύο κοντινότερους ανθρώπους της, τον σύζυγό της και την αδελφή της από το χέρι ενός επίσης οικείου της προσώπου, την ώρα που η ίδια γλίτωσε την τελευταία στιγμή. Ενδεχομένως καταθέσει και ο Σπύρος Καρνέσης ο οποίος όμως βρίσκεται στο Λονδίνο και αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας.

Σήμερα το πρωί τα δύο αδέλφια εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση ζητώντας σεβασμό του πένθους τους.

«Κατανοούμε απόλυτα πως το τραγικό γεγονός που συγκλονίζει τις οικογένειές μας τις τελευταίες ημέρες έχει προκαλέσει σημαντικό ενδιαφέρον. Αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε ειλικρινά όσους μας συμπαραστέκονται.

Ταυτόχρονα, επιθυμούμε να εκφράσουμε για ακόμα μία φορά τη θερμή μας έκκληση, προς κάθε κατεύθυνση, για σεβασμό στο πένθος που βιώνουμε. Η ανείπωτη θλίψη μας επιτάσσει την παύση κάθε συζήτησης για οποιαδήποτε άλλη υπόθεσή μας. Και αυτή είναι η αυθεντική και μόνη βούληση όλων των μελών της οικογένειάς μας.

Δηλώνουμε επίσης ότι οτιδήποτε άλλο διακινείται στα μέσα μαζικής ενημέρωσης εξ ονόματος οποιουδήποτε από εμάς, δεν μας εκφράζει.

-Καπτα-Σπύρος Καρνέσης
-Δέσποινα Καρνέση».

Βασικός στόχος η Μαρία Καρνέση
Οι αρχές θεωρούν ότι κύριος στόχος του Αιγύπτιου ήταν η 77χρονη Μαρία Καρνέση.O 76χρονος δράστης φέρεται να είπε σε εργαζόμενο που συνομίλησε μαζί του λεπτά πριν τις δολοφονίες: «Πάω να τους καθαρίσω και θα αυτοκτονήσω. Δεν μπορούν να με διώξουν από το σπίτι μου».

Οι αρχές διερευνούν τι εννοούσε με τον όρο σπίτι μου, δεδομένης και της ανακοίνωσης την οποία εξέδωσε προχθές η οικογένεια και έλεγε ότι «ουδέποτε η εταιρία ή η Μαρία Καρνέση είχαν παραχωρήσει στον δολοφόνο κάποιο σπίτι να διαμένει στη Γλυφάδα, πολλώ δε μάλλον όταν το σπίτι που αναφέρθηκε επί της οδού Τσιτσάνη αρ. 16 δεν ανήκει είτε στην αποθανούσα ή στην εταιρία για να είναι δυνατόν να του έχει πει η Μαρία Καρνέση να το εκκενώσει».

Στην ΕΛΑΣ ερευνούν ακόμη και το ενδεχόμενο ο δράστης με τον όρο «σπίτι» να εννοούσε συνολικά την εταιρεία και όχι το σπίτι που έμενε -όταν ερχόταν στην Αθήνα- στη Γλυφάδα, το οποίο ήταν αρχικά της γιαγιάς της οικογένειας και αργότερα κατά πληροφορίες είχε περάσει στον Σπύρο Καρνέση.

Δεν αποκλείεται κατά τις ίδιες πηγές το σπίτι να ήταν διεκδικούμενο και αστυνομικές αρχές δεν αποκλείουν η Μαρία Καρνέση να ζήτησε την απομάκρυνση του Αιγύπτιου και να ήταν αυτό που τον εξόργισε.

Οι σοκαριστικές καταθέσεις υπαλλήλων για τα 20 λεπτά της φρίκης στη ναυτιλιακή
Από τις πρώτες καταθέσεις που έχουν λάβει οι αστυνομικοί, ενδιαφέρον παρουσιάζει αυτή ενός εργαζόμενου που συναντήθηκε με τον δράστη στο γκαράζ.

«Τον ρώτησα πως και ήρθε στην εταιρεία, αφού δεν είχε κάποιο λόγο να βρίσκεται εκεί. Αυτός μου είπε ότι σήμερα θα τελειώσουν όλα για τον ίδιο και πως είναι η τελευταία μέρα του και πως πάει να ξεκαθαρίσει τα πράγματα. Ακόμη μου είπε ότι τον διώξανε από το σπίτι και πως του είπαν πως θα τον κάψουν μέσα στο σπίτι αν δεν βγει. Εγώ του είπα να αφήσει τις βλακείες και αυτός τότε άνοιξε το πορτμπαγκαζ του αυτοκινήτου και έβγαλε από μέσα έναν μεγάλο σάκο. Στο μεταξύ όσο μιλούσα με τον Άρη πρόσεξα ότι στο πάνω μέρος του παντελονιού είχε περασμένο πίσω από τη ζώνη ένα όπλο. Εγώ τον ρώτησα τι πάει να κάνει και ο Άρης μου απάντησε ότι σήμερα θα τελειώσουν όλα» αναφέρει ο μάρτυρας.

Ο ίδιος μάρτυρας αναφέρει: «Όταν έφθασε στο γραφείο της Μαρίας Καρνέση, ο Άρης της είπε ότι θέλει να μιλήσουν και αυτή επειδή μιλούσε στο τηλέφωνο του είπε ότι δεν μπορεί τώρα και να φύγει, ενώ στη συνέχεια η Καρνέση κλείδωσε την πόρτα του γραφείου. Ο Άρης συνέχισε στο διάδρομο και εγώ τον ακολούθησα και του είπα πάλι να σταματήσει τις βλακείες και να φύγει από την εταιρεία. Αυτός τότε σηκώνει το αριστερό του χέρι και βλέπω ότι κρατάει ένα όπλο. Εγώ αμέσως του έσπρωξα το χέρι προσπαθώντας να απομακρύνω το όπλο και εκείνος μου είπε: “Φύγε από τη μέση, έχεις καλή οικογένεια και δεν θέλω να σε σκοτώσω. Θα τελειώσω αυτούς που θέλουν να με διώξουν από το σπίτι”».

Άλλη κρίσιμη αυτόπτης μάρτυρας είδε σχεδόν όλη την δολοφονική επίθεση, περιγράφοντας χαρακτηριστικά: «Είδα την κυρία Μαρία να κατεβαίνει από τον 2ο όροφο και να έρχεται προς τον χώρο των δικών μας γραφείων. Είδα ότι στην αριστερή πλευρά του στήθους της είχε αίματα. Μόλις μπήκε ο Άρης στο γραφείο πυροβόλησε τον Αντώνη Βλασσάκη, και τότε εγώ επειδή φοβήθηκα κρύφτηκα κάτω από το γραφείο μου. Συνέχισα να ακούω πυροβολισμούς και άκουσα τον Άρη να λέει “ποιος είναι αυτός που θα με βγάλει εμένα από το σπίτι”. Η κυρία Μαρία ήρθε προς το γραφείο μου και προσπάθησε να καλυφθεί και αυτή και τότε πλησίασε ο Άρης. Τότε είδα τον Άρη να βάζει την κάννη της καραμπίνας στο μάτι της κυρίας Μαρίας και ακούστηκε ξανά ένα “μπαμ”».