Δευτέρα, 15 Απριλίου, 2024 05:42
ΕλλάδαΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Τσίπρας «άδειασε» Παπαδημούλη: Λάθος ο τρόπος που επέλεξε να επενδύσει τα χρήματά του


Παρά την προσπάθεια της Κουμουνδούρου να πέσουν οι τόνοι, η «Παπαδημούπολη» εξακολουθεί να διχάζει την ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και όχι μόνο, καθώς θερμό ήταν το κλίμα σήμερα, στη διάρκεια της συνεδρίασης, η οποια συγκλήθηκε με πρωτοβουλία του Αλέξη Τσίπρα, στην πραγματικότητα για να πέσουν οι τόνοι.

Το ντόμινο τοποθετήσεων κορυφαίων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας γύρω από την Παπαδημούπολη, είχε ως αποτέλεσμα το «άδειασμα» του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ως προς τον τρόπο επένδυσης των χρημάτων του κ. Παπαδημούλη, παρότι ο κ. Τσίπρας αρνήθηκε να κάνει δεκτή την παραίτηση του. Την παραίτηση είχε ζητήσει νωρίτερα, ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου, που στον άγριο καυγά του με τον Δ. Παπαδημούλη, τον είχε επικρίνει ότι κάνει κακό στο κόμμα με τις πρακτικές του. Στη διάρκεια αυτού του καυγά, ο Παπαδημούλης δήλωσε ότι η παραίτησή από τη θέση του επικεφαλής είναι στη διάθεση του Αλέξη Τσίπρα.

Εκείνος επέλεξε ρόλο Σολομώντα, μη κάνοντας δεκτή μεν την παραίτηση, αδειάζοντας δε, τον επικεφαλής της ευρωομάδας του κόμματός του.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε χαρακτηριστικά:

«Ο Δημήτρης Παπαδημούλης είναι από τα ιδρυτικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, με πολυετή προσφορά και χωρίς ψεγάδια στη διαδρομή του. Ο τρόπος που επέλεξε τώρα να επενδύσει τα χρήματα, που απέκτησε νόμιμα και όχι παράνομα, ήταν λάθος. Νομίζω ότι το έχει κατανοήσει και ο ίδιος.

Μετά και τη σαφή δέσμευσή του, ότι όσο κατέχει δημόσιο αξίωμα δεν θα εισπράττει ούτε ένα ευρώ από ακίνητα που διαμένουν πρόσφυγες και μετανάστες και θα δίνει το σύνολο των χρημάτων αυτών σε κοινωνικές δράσεις, το θέμα θεωρείται λήξαν.

Από εδώ και στο εξής, οποιαδήποτε αναπαραγωγή του θέματος συνιστά μονάχα αντιπερισπασμό της ΝΔ στην προσπάθειά της να κρύψει και να συμψηφίσει τα πραγματικά οικονομικά σκάνδαλα εκατοντάδων εκατομμυρίων που βλέπουν καθημερινά το φως της δημοσιότητας. Και αυτό δεν πρέπει να το επιτρέψουμε».

Υπενθυμίζεται ότι χθες, σε συνάντηση που είχε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με τον αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο τελευταίο να έθεσε στη διάθεση του κ. Τσίπρα την παραίτησή του από επικεφαλής της ευρωομάδας. Αυτό από την Κουμουνδούρου εκτιμήθηκε ότι τη δεδομένη στιγμή θα αναζωπύρωνε το θέμα, το οποιο η αξιωματική αντιπολίτευση προσπαθεί να ξορκίσει με κάθε τρόπο.

Παρά την προσπάθεια να διασκεδαστούν οι εντυπώσεις στην οποία απέβλεπε η σημερινή συνεδρίαση, οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, πλην ενός, κατέθεσαν ανοιχτά προβληματισμούς προς την ηγεσία, ακόμη κι αν δεν καταφέρθηκαν στο σύνολό τους εναντιον του κ. Παπαδημούλη.

Υπενθυμίζεται άλλωστε ότι τον χορό των διαφοροποίησεων γύρω από την Παπαδημούπολη, άνοιξε ο Στέλιος Κούλογλου, θέτοντας ζητήματα ηθικής και νομιμότητας, ενώ πληροφορίες φέρουν κι άλλους ευρωβουλευτές να συμμερίζονται τους ίδιους προβληματισμούς, εκφράζοντρας μάλιστα τον δισταγμό τους να τους καταθέσουν δημόσια.

Με τον κ. Τσίπρα να σφυρίζει τη λήξη της υπόθεσης για τον ΣΥΡΙΖΑ, εξακολουθεί να παραμένει σε εκκρεμότητα, ο τρόπος και το ύψος του ποσού που θα διαθέτει στο εξής ο κ. Παπαδημούλης υπέρ των μεταναστών και προσφύγων.

Όμως, το θερμόμετρο δείχνει κόκκινο στην ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς πολλά στελέχη στη σημερινή σύσκεψη συνηγόρησαν στο ότι η υπόθεση, τους έχει βάλει σε θέση άμυνας, τη στιγμή που θα έπρεπε να ασχολούνται με «πραγματικά προβλήματα».

Παράλληλα, στη σύσκεψη που είχε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, με τους ευρωβουλευτές της ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, συμμετείχαν επίσης η τομεάρχης της ΚΟ για ευρωπαϊκά θέματα, Σία Αναγνωστοπούλου, η υπεύθυνη της ΠΓ για τον τομέα Ευρωπαϊκών και Διεθνών Υποθέσεων Ράνια Σβίγκου και ο διπλωματικός σύμβουλος του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλης Καλπαδάκης.

Σύμφωνα με κομματικές πηγές, στο πλαίσιο της σύσκεψης συμφωνήθηκε η ενίσχυση των πρωτοβουλιών του ΣΥΡΙΖΑ στο Ευρωκοινοβούλιο σε μία σειρά από κρίσιμους τομείς: Ταμείο Ανάκαμψης και αντιμετώπισης της οικονομικής κρίσης στη βάση προοδευτικών πολιτικών, πράσινη ατζέντα, ψηφιακή πολιτική, Τουρκία και περιφερειακές εξελίξεις και προσφυγικό.

Παράλληλα, συζητήθηκε ο κρίσιμος ρόλος του ΣΥΡΙΖΑ, αυτήν την περίοδο, τόσο εντός της GUE όσο και ως γέφυρα με όλες τις προοδευτικές ευρωπαϊκές δυνάμεις, ειδικά σε συνέχεια των πρόσφατων επαφών του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής ευρωπαϊκών κομμάτων. (ΑΚΕΛ, Podemos, Αριστερό Κόμμα Σουηδίας, SPD Γερμανίας, Πράσινοι Γερμανίας, PD Ιταλίας).

 

 

Πηγή: protothema.gr