MobileΕλλάδαΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Πολάκης ξαναχτύπησε: «Ο Μητσοτάκης… ακροδεξιός μαζί με Ορμπαν, Μπολσονάρου» -Και απειλές: «Θα σας ρίξουμε!»

Με τον γνωστό άκρως προσβλητικό για το κοινοβούλιο τρόπο συνέχισε τις απειλές κατά της κυβερνητικής πλειοψηφίας στη Βουλή, ο Παύλος Πολάκης.

Μιλώντας στην ολομέλεια κατά τη συζήτηση για την άρση της βουλευτικής του ασυλίας, μετά από μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση που κατέθεσε εναντίον του ο εκδότης Γιάννης Κουρτάκης, ο κ. Πολάκης έφτασε στο σημείο να καταγγείλει συνδιαλλαγή της κυβέρνηση, του Τύπου και της ακροδεξιάς πτέρυγας της ΝΔ για να…βγει ο κ. Μητσοτάκης πρωθυπουργός και να συγκαλυφθούν τα σκάνδαλα.

«Αυτό το σχέδιο εκτελείτε», είπε με το γνωστό κρητικό του ύφος και πρόσθεσε: «Μητσοτάκης, Όρμπαν, Μπολσονάρο, καβάλα στην ακροδεξιά και όποιον πάρει ο χάρος».

«Νομίζετε ότι με άρσεις ασυλίας θα βάλετε τους βουλευτές να σκέφτονται αν θα μιλήσουν. Νομίζετε ότι θα μας φοβίσετε. Δεν υποστέλλουμε τη σημαία! Θα σας ρίξουμε από κυβέρνηση γιατί δεν αξίζετε! Και το καταλαβαίνουν και οι πιο δύσπιστοι! Δεν αξίζετε σε αυτή την χώρα να κυβερνάτε με αυτό το τρόπο», συνέχισε στο ίδιο ακριβώς μοτίβο και σημείωσε: «επειδή νομίζετε ότι με όλα αυτά θα μας τρομοκρατήσετε το λέω και σε όλο το κόσμο που στήριξε τις ελπίδες του στον ΣΥΡΙΖΑ, πολύ σύντομα θα κληθούμε να πάρουμε τύχες μας τις τύχες της χώρας: Σα πληγωθεί ο αετός να μην τον εφοβάσαι θα ξανανοίξει τα φτερά και τότε να φοβάσαι».

Επιπλέον ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στη ΝΔ, καταγγέλλοντας πρακτικές ΕΡΤ αλλά και στον κ. Κουρτάκη επαναλαμβάνοντας τις γνωστές του καταγγελίες.

Ωστόσο, οι αναφορές προκάλεσαν την αντίδραση του ΚΕ της ΝΔ, Γ. Μπούγα ο οποίος είπε αρχικά: «Αντιπολιτευτείτε τη ΝΔ με τον τρόπο που το κάνατε σήμερα. Επειδή κάθε φορά που παίρνει το λόγο και απευθύνεται στη ΝΔ, φροντίζει να εκτοξεύει και μια απειλή».

Μάλιστα συνέχισε λέγοντας: «Οι αναφορές παραπέμπουν στο θα ξαναρθούμε και θα τρέμει η γη! Ντροπή! να το σκέφτεστε και να το υπονοείτε! Οι απειλές σε κοινοβουλευτικό κόμμα».

Οι αναφορές πάντως προκάλεσαν την αντίδραση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που ερμήνευσαν την τελευταία φράση ως αιχμή για σύνδεση του κόμματός του με τον ναζισμό, προκαλώντας νέο κύκλο αναστάτωσης σε μια αδικαιολόγητα νευρική συνεδρίαση.

«Προσπάθησε με χυδαίο τρόπο ο κ. Μπούγας να διαστρέψει και να το εντάξει στο ότι είμαι φορέας ναζιστικής λογικής! Να αποσύρει αυτό που είπε από πρακτικά!», φώναζε μαινόμενος ο Π. Πολάκης με τον κ. Μπούγα να επανέρχεται: «Δεν εννοούσα για ναζιστική νοοτροπία ούτε του κ. Πολάκη ούτε για ένα κοινοβουλευτικό κόμμα. Είπα όμως ότι με αυτές τις προτάσεις και απειλές, σας βγαίνει ότι απειλείτε! Αναφερθήκατε στους βουλευτές της ΝΔ. προσέξτε λοιπόν γιατί όταν κανείς χρησιμοποιεί τέτοιες εκφράσεις στο λόγο του είναι επικίνδυνοι για το δημοκρατικό πολίτευμα».

 

 

 

 

Πηγή: iefimerida.gr

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com