Παρακολουθήστε το σύντομο βιντεάκι που ετοίμασε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος, για την Κυριακή του Θωμά.
«Χριστός Ανέστη!
Κυριακή του Θωμά.
Έτσι την ονομάζει η Εκκλησία μας γιατί μας υπενθυμίζει πώς αντέδρασε ο Θωμάς, ένας απ’τους Μαθητές όταν έμαθε για την Ανάσταση του Χριστού
Ήθελε να δει με τα μάτια του, ν’αγγίξει με τα χέρια του, κι ο Χριστός το δέχτηκε, το έκανε, τον κάλεσε να Τον δει ότι έφερε τα στίγματα της Σταύρωσης και τότε, ο Θωμάς ομολόγησε την πίστη του στον Χριστό σαν Μεσσία και Λυτρωτή.
Αυτή η χρονιά μας έφερε όλους κοντά στον Χριστό και στην Ανάστασή Του.
Θα μείνουμε μόνο στην εμπειρία της βραδιάς εκείνης, ή η ζωή μας θα γίνει μιά ομολογία της Ανάστασης του Χριστού, που σημαίνει να γίνουμε αναστάσιμοι άνθρωποι.
Κι ο αναστάσιμος άνθρωπος συγχωρεί, αγαπάει, πιστεύει, εμπιστεύεται τον Χριστό, ζει στη γη έναν παράδεισο για να τον κάνει και στον ουρανό αιωνιότητα.
Χριστός Ανέστη!» αναφέρεται από τον Σεβασμιώτατο.