1 2
Τετάρτη, 12 Ιουνίου, 2024 22:38
Άλλες Ειδήσεις

Ο λόγος που υπάρχει πάντα καθρέφτης μέσα στα ασανσέρ


Κι όμως υπάρχει εξήγηση που σε κάθε ασανσέρ υπάρχει καθρέφτης. Και δεν είναι για να βγάζεις elevator selfies.
Σίγουρα θα έχεις παρατηρήσει πως σχεδόν όλα τα ασανσέρ έχουν κάτι κοινό. Σε κάθε ένα από αυτά βρίσκουμε έναν καθρέφτη. Έχεις αναρωτηθεί, όμως, το γιατί πραγματικά συμβαίνει αυτό;

Φυσικά, δεν είναι για να βγάλεις την τυπική «selfie» μετά την έξοδο από το σπίτι, αλλά για λόγους ασφαλείας. Ειδικά όταν δεν είμαστε μόνοι και μοιραζόμαστε τον συγκεκριμένο χώρο με άλλους ανθρώπους, τις περισσότερες φορές άγνωστους. Ο καθρέφτης βοηθά στο να ελέγχουμε καλύτερα τον χώρο γύρω μας και στο να μπορούμε να παρακολουθούμε κάθε κίνηση.

Χωρίς αυτόν, για παράδειγμα, θα ήταν δύσκολο να δούμε αν κάποιος προσπαθήσει να ανοίξει την τσάντα ή το σακίδιό μας. Επίσης, η άφιξη αυτής της εφεύρεσης (το 1857 στη Νέα Υόρκη) αρχικά προκαλούσε κάποιο άγχος στους επιβάτες. Ως εκ τούτου, οι δημιουργοί των πρώτων ασανσέρ θεώρησαν ότι βάζοντας έναν καθρέφτη στη μία του πλευρά, ο κόσμος θα μπορούσε να νιώθει πιο άνετα βλέποντας καθαρά το περιβάλλον γύρω του.

Επιπλέον είναι ένας τρόπος για να αισθάνονται καλύτερα οι επιβάτες του, κοιτάζοντας τον εαυτό τους στον καθρέφτη, κάθε φορά που χρησιμοποιούν το ασανσέρ. Άλλωστε το να κοιτάζεσαι στον καθρέφτη αυξάνει την αυτοεκτίμησή σου.

Τέλος, μια άλλη λειτουργία των καθρεφτών στους ανελκυστήρες είναι πως δίνουν μια αίσθηση ευρυχωρίας, κάτι πολύ σημαντικό για όσους υποφέρουν από κλειστοφοβία.