ΕλλάδαΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο “Φοιτητής”, ο “Μηχανόβιος” και ο “Φλου” – Οι τρεις ασύλληπτοι σκοπευτές της Επαναστατικής Αυτοάμυνας

Τους τρεις άμεσους συνεργάτες του καταζητούμενου αντιεξουσιαστή που φέρεται να είναι σημαντικό στέλεχος της τρομοκρατικής οργάνωσης Επαναστατική Αυτοάμυνα αναζητεί η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, καθώς έχει ενδείξεις πως ίσως πρόκειται για τα άτομα του σκληρού πυρήνα της οργάνωσης και παράλληλα για τους ανθρώπους που έχουν προσφέρει καταφύγιο στον 46χρονο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία έχουν καταλήξει σε τρία συγκεκριμένα πρόσωπα, τα οποία μάλιστα φέρονται να είχαν σχέση και με την κατάληψη του κτιρίου στην οδό Καλλιδρομίου στα Εξάρχεια, που θεωρούνταν άλλωστε το ορμητήριο της ομάδας του καταζητούμενου αντιεξουσιαστή τα προηγούμενα χρόνια.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ενημέρωσης, οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής που έχουν αναλάβει την αποστολή αναζήτησης και εντοπισμού τόσο του 46χρονου όσο και των τριών άμεσων συνεργατών του τους έχουν δώσει παρατσούκλια ανάλογα με την ιδιότητα και τις ικανότητες του καθενός.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, πρόκειται για τον «Φοιτητή», τον «Μηχανόβιο» και τον «Φλου». Το προσωνύμιο «Φοιτητής» προφανώς έχει να κάνει με την ιδιότητα του συγκεκριμένου προσώπου, καθώς ίσως να είναι σπουδαστής σε κάποια σχολή, ενώ ο «Μηχανόβιος» προκύπτει από την ικανότητα του συγκεκριμένου υπόπτου να οδηγεί μοτοσικλέτες μεγάλου κυβισμού και μάλιστα με πολύ καλές επιδόσεις.

Αλλωστε, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, κατά το παρελθόν οι αστυνομικοί των ειδικών υπηρεσιών που είχαν αναλάβει την παρακολούθηση του «Μηχανόβιου» είχαν αντιμετωπίσει απίστευτες δυσκολίες, όταν το συγκεκριμένο πρόσωπο αποφάσιζε να χαθούν τα ίχνη του και βρισκόταν στη σέλα της μοτοσικλέτας του. Με επικίνδυνους ελιγμούς και υψηλές ταχύτητες, κατάφερνε μέσα σε λίγα λεπτά να χαθεί από το οπτικό πεδίο των ανθρώπων που είχαν αναλάβει την παρακολούθησή του.

Οσον αφορά τον «Φλου», που ίσως οι αστυνομικοί του έδωσαν αυτό το προσωνύμιο από το γνωστό κομμάτι του Παύλου Σιδηρόπουλου, σύμφωνα με τις πληροφορίες, πρόκειται για αλλοδαπό ο οποίος επίσης είχε στενή σχέση με τον καταζητούμενο 46χρονο αντιεξουσιαστή και μάλιστα έπαιζε κεντρικό ρόλο στην κατάληψη του κτιρίου στην οδό Καλλιδρομίου.

Εξαφανίστηκαν τα ίχνη τους
Και τα τρία πρόσωπα που έχουν μπει στο «μικροσκόπιο» της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας εξαφανίστηκαν από προσώπου γης, όταν πια οι αστυνομικοί άρχισαν να ξεκαθαρίζουν την υπόθεση της Επαναστατικής Αυτοάμυνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, λίγα 24ωρα μετά την αιματηρή ληστεία στο πρακτορείο στον Χολαργό, που στάθηκε η αφορμή για την εξάρθρωση της ένοπλης οργάνωσης Επαναστατική Αυτοάμυνα, οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής άρχισαν να αναζητούν τα ίχνη των τριών συγκεκριμένων προσώπων, με δεδομένο το γεγονός πως ανήκαν στον στενό κύκλο του 46χρονου γνωστού αντιεξουσιαστή που είχε τραυματιστεί στο πόδι κατά τη διάρκεια της συγκεκριμένης ληστείας. Οσο κι αν έψαξαν οι έμπειροι αστυνομικοί τα τρία πρόσωπα, εν προκειμένω τον «Φοιτητή», τον «Μηχανόβιο» και τον «Φλου», δεν κατάφεραν να τους εντοπίσουν, καθώς τα ίχνη τους είχαν χαθεί.

Μάλιστα, οι αστυνομικοί δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο τα τρία ύποπτα πρόσωπα να προσέφεραν καταφύγιο στον τραυματισμένο και συνάμα καταζητούμενο αντιεξουσιαστή σε άγνωστο για τις Αρχές κρησφύγετο. Ακόμα και στην επαρχία τούς αναζήτησαν οι αστυνομικοί τις Αντιτρομοκρατικής, χωρίς όμως να καταφέρουν να τους εντοπίσουν. Αλλωστε, πρόκειται για άτομα που δεν έχουν πιάσει ποτέ κινητό τηλέφωνο στα χέρια τους, με ό,τι σημαίνει αυτό για τις έρευνες των αστυνομικών.

Κατάληψη στην οδό Καλλιδρομίου
Τόσο ο 46χρονος καταζητούμενος όσο και τα τρία πρόσωπα που απαρτίζουν τον κλειστό κύκλο των συναναστροφών του είχαν ως κοινό σημείο αναφοράς κατά το πρόσφατο παρελθόν την κατάληψη του κτιρίου στην οδό Καλλιδρομίου στα Εξάρχεια, την οποία δύο φορές είχαν εκκενώσει οι αστυνομικές δυνάμεις. Την τελευταία φορά που μπήκαν τα ΜΑΤ και οι αστυνομικοί της Ασφάλειας στη συγκεκριμένη κατάληψη, το περασμένο καλοκαίρι, βρήκαν στο υπόγειο ζωγραφισμένο στον τοίχο ένα ανθρώπινο ομοίωμα, αλλά και όπλα αερίου που ρίχνουν
πλαστικές μπίλιες.

Τότε δεν έδωσαν μεγάλη σημασία, στη συνέχεια όμως και προϊόντος του χρόνου και των ερευνών για την Επαναστατική Αυτοάμυνα, κατάλαβαν περί τίνος πρόκειται. Οπως αναφέρουν οι πληροφορίες, οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής, όταν πια βρέθηκαν στη γιάφκα της Επαναστατικής Αυτοάμυνας στον Χολαργό, αλλά και
στην πρώτη γιάφκα της οργάνωσης στην Κυψέλη, κατάλαβαν πως τόσο ο καταζητούμενος αντιεξουσιαστής όσο και ο στενός κύκλος των προσώπων που είχε δίπλα του έκαναν ασκήσεις σκοποβολής επάνω στο ζωγραφισμένο ανθρώπινο ομοίωμα με τα όπλα αερίου και τα αεροβόλα.

Προφανώς και η εξάσκησή τους στη σκοποβολή ήταν για τα χτυπήματα εναντίον αστυνομικών που προετοίμαζε εδώ και καιρό η συγκεκριμένη οργάνωση και μάλιστα κατά τη διάρκεια της επετείου της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου στις 6 Δεκεμβρίου.

ΠΗΓΗ: realnews.gr