Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024 14:22
Κόσμος

O Πύργος του Άιφελ φωτίστηκε ξανά στα χρώματα της γαλλικής σημαίας

To φως επιστρέφει σιγά σιγά στην πόλη του. Ο Πύργος του Άιφελ, που είχε κλείσει μετά τις επιθέσεις της Παρασκευής, ξανάνοιξε για το κοινό και για τρία βράδια θα φωτίζεται με τα χρώματα της γαλλικής σημαίας, όπως συνέβη, σε ένδειξη συμπαράστασης με τα πιο εμβληματικά κτίρια σε όλο τον κόσμο.
Η επαναλειτουργία του Πύργου του Άιφελ αποφασίστηκε πριν από λίγες ώρες αφού «επαληθεύτηκαν και ολοκληρώθηκαν τα μέτρα ασφαλείας», όπως εξήγησε η Sete, η εταιρεία που εκμεταλλεύεται το μνημείο.
Το πιο χαρακτηριστικό τοπόσημο του Παρισιού μάλιστα θα φωτίζεται στα χρώματα της γαλλικής σημαίας απόψε, αύριο και την Τετάρτη, από το ηλιοβασίλεμα μέχρι τη 01.00 τα ξημερώματα, ύστερα από αίτημα της δημάρχου της πόλης, Αν Ινταλγκό. Πάνω στον Πύργο θα προβάλλεται επίσης το «ρητό» της γαλλικής πρωτεύουσας, «Fluctuant nec mergitur», που στα λατινικά θα πει: «Κλυδωνίζεται αλλά δεν βυθίζεται»
Λίγες ώρες νωρίτερα, είχαν ξανανοίξει για το κοινό το Μουσείο του Λούβρου καθώς και όλοι οι δημόσιοι πολιτιστικοί χώροι της πρωτεύουσας. Η Ντίσνεϊλαντ που έκλεισε και αυτή εξαιτίας των αιματηρών επιθέσεων θα παραμείνει κλειστή μέχρι αύριο το βράδυ και θα επαναλειτουργήσει κανονικά από το πρωί της Τετάρτης. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπός της όσοι επισκέπτες είχαν εισιτήρια για τις προηγούμενες ημέρες μπορούν να τα ακυρώσουν, οπότε θα τους επιστραφούν τα χρήματά τους, ή να μεταθέσουν την επίσκεψή τους για μια άλλη ημέρα χωρίς επιβάρυνση.
aifel
Πηγή: www.lifo.gr