Κόσμος

Oι τζιχαντιστές απειλούν να απαγάγουν την Μις Ιράκ!

Πρόσφατα, σε μεγάλο ξενοδοχείο στη Βαγδάτη έγιναν τα καλλιστεία για την ανάδειξη της Μις Ιράκ μετά από 42 χρόνια και η 20χρονη Σαϊμάα Κασίμ Αμπντελραχμάν κέρδισε τον τίτλο ομορφιάς ανάμεσα σε δέκα άλλες υποψήφιες. Η νεαρή κοπέλα κατάγεται από την πόλη Κιρκούκ στο βόρειο Ιράκ και, αμέσως, μετά την εκλογή της, δήλωσε ότι θα χρησιμοποιήσει την δημοτικότητά της για να προωθήσει την εκπαίδευση στη χώρα της.

Όμως, σύμφωνα με δημοσίευμα της ισραηλινής εφημερίδας Jerusalem Post, που επικαλείται τα μέσα ενημέρωσης στο Κουβέιτ, η νεαρή κοπέλα δέχθηκε απειλητικά τηλεφωνήματα από τζιχαντιστές που της ζητούν να γίνει μέλος του Ισλαμικού Κράτους, αλλιώς θα την απαγάγουν.

Οι διοργανωτές των καλλιστείων δήλωσαν ότι η 20χρονη στην αρχή στενοχωρήθηκε, αλλά στη συνέχεια έδειξε αποφασισμένη να συνεχίσει μπροστά, παρά τα εμπόδια. Η βασίλισσα ομορφιάς του Ιράκ μετά τις απειλές εναντίον της δήλωσε στο NBC News: «Θέλω να αποδείξω ότι η γυναίκα στο Ιράκ έχει την δική της ύπαρξη στην κοινωνία, έχει δικαιώματα όπως οι άντρες. Δεν φοβάμαι τίποτα γιατί είμαι σίγουρη ότι αυτό που κάνω δεν είναι λάθος».

Η διοργάνωση των καλλιστείων στο Ιράκ προκάλεσε αντιδράσεις από συντηρητικούς θρησκευτικούς ηγέτες που υποστήριξαν ότι τα καλλιστεία απειλούν την δημόσια ηθική και ενώ 200 υποψήφιες είχαν δηλώσει ότι θα συμμετάσχουν στον διαγωνισμό, τελικά, μετά από απειλές που δέχθηκαν, οι περισσότερες απέσυραν την υποψηφιότητά τους.

Σύμφωνα με το περιοδικό Crave Magazine λιγότερες από δέκα υποψήφιες έλαβαν μέρος στα καλλιστεία, για τα οποία ο επικεφαλής των διοργανωτών, Ahmed Leith, δήλωσε ότι ένας τρόπος για να δημιουργηθεί «μια αίσθηση ομαλότητας» στη χώρα.