MobileΒόλοςΚΟΡΥΦΑΙΕΣΤοπικά

Νοσοκομείο Βόλου: Το παραμύθι με τον δεύτερο ογκολόγο συνεχίζεται – Και οι υποψήφιοι…σωτήρες κάνουν πλάκα!

«Και εμείς στο Βόλο ακόμη περιμένουμε…και περιμένουμε…και περιμένουμε…τη δεύτερη Μόνιμη Ογκολόγο! 13,5 μήνες από όταν εξαγγέλθηκε»! Η νέα κραυγή αγωνίας έρχεται από τον γιατρό – μαχητή, Γιώργο Ρήγα και απευθύνεται κυρίως στην κοινωνία, καθώς κυβέρνηση και κόμμα ΣΥΡΙΖΑ και οι ποικιλώνυμοι εγκάθετοι – διορισμένοι στο χώρο της Υγείας αδιαφορούν προκλητικά και περί άλλων τυρβάζουν…

Και ως ένα βαθμό εύλογα, αφού βλέπουν ότι απέναντί τους έχουν μια συνδικαλιστική ηγεσία που αποθεώνει τις πρακτικές δημοσίων σχέσεων και την προβολή μιας life style (!) συμπεριφοράς, και από την άλλη εκπροσώπους κομμάτων – υποψηφίους Δημάρχους (!) Βόλου, που επισκέπτονται το Νοσοκομείο, φωτογραφίζονται περιχαρείς (λες και πήγαν στο λούνα παρκ) με τους συνυπεύθυνους της κατάντιας που υπάρχει και αποχωρούν δηλώνοντας ότι η ευθύνη ανήκει στον… Αχιλλέα Μπέο!!! Η ανευθυνότητα, η έλλειψη στοιχειώδους σοβαρότητας και ο λαϊκισμός σε όλο τους το μεγαλείο!

Την ίδια στιγμή, η νέα αδικαιολόγητη και απαράδεκτη καθυστέρηση του διορισμού της δεύτερης μόνιμης ογκολόγου στο Νοσοκομείο του Βόλου, καθιστά το τραγικό γεγονός σαν ανέκδοτο.

Παρά τις αρχικές διαβεβαιώσεις της Διοίκησης, ότι το θέμα θα είχε λυθεί από τον περασμένο Φεβρουάριο, τώρα οι διοικούντες εμφανίζονται να επιρρίπτουν ευθύνες σε μια… υπάλληλο του Υπουργείου Υγείας που καθυστερεί τη διαδικασία και ταυτόχρονα να δίνουν αγώνα ώστε ο διορισμός να επιτευχθεί μέχρι το…Πάσχα!

Ο διοικητής του Νοσοκομείου Ματθαίος Δραμητινός κάλεσε εκτάκτως το Δ.Σ. του Συλλόγου Καρκινοπαθών Μαγνησίας στο γραφείο του την περασμένη Τρίτη, όπου και τους ανακοίνωσε την περαιτέρω καθυστέρηση του διορισμού της δεύτερης μόνιμης ογκολόγου.

Απορίας άξιο βέβαια και το γεγονός ότι ο μοναδικός μόνιμος ογκολόγος του τμήματος κ. Γεώργιος Ρήγας δεν εκλήθη στη συνάντηση, ούτε μέχρι αυτή την ώρα έχει μία επίσημη ενημέρωση από την Διοίκηση για το θέμα.

Σε δήλωσή του ο κ. Ρήγας σημειώνει: «Και εμείς στο Βόλο ακόμη περιμένουμε…και περιμένουμε…και περιμένουμε…τη δεύτερη Μόνιμη Ογκολόγο! 13,5 μήνες από όταν εξαγγέλθηκε! Σύμφωνα δε με… «ανεπιβεβαίωτες φήμες» μια κακή υπάλληλος του Υπουργείου Υγείας ευθύνεται λέει για την εκ νέου καθυστέρηση. Καλό Πάσχα λοιπόν, για να μην πω Καλό Καλοκαίρι! Από Μετακλητούς όμως…ρεκόρ!».

Να σημειωθεί ότι ο κ. Μιχαηλίδης εδώ και περίπου τρεις εβδομάδες υπέγραψε εκ νέου σύμβαση ως Επικουρικός ιατρός του ογκολογικού τμήματος, τριετούς διαρκείας. Αυτή η χρονική συγκυρία είχε σαν αποτέλεσμα βέβαια να χάσει όλη την χρωστούμενη άδεια (πλην του 2019) και να μείνει για τρεις εβδομάδες μόνος του ο κ. Ρήγας, που…καλωσόρισε το νέο έτος με 52 ημέρες κανονική άδεια, εκ των οποίων έχει κάνει χρήση μόνο τις οκτώ ημέρες!

Βέβαια, εάν οι ιατροί δεν έκαναν αυτό τον προγραμματισμό, απλώς δεν θα λειτουργούσε το ανάλογο τμήμα, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία, για το 2018 στο ογκολογικό τμήμα προσήλθαν για συνεδρίες 335 ανά μήνα, ενώ για τους τρεις πρώτους μήνες του 2019 ο αριθμός αυτός «εκτοξεύτηκε» στις 400 συνεδρίες μηνιαίως…