MobileΜαγνησίαΤοπικά

Νικ. Χαυτούρας για ΕΣΥ: Είναι καιρός για γενναίες πράξεις !

Ήρθε και ο υφυπουργός με το επιτελείο του , και τον περιφερειάρχη υγείας στο νοσοκομείο μας ! Οι εντολές ήταν να μην συναντήσει τους εκπροσώπους των εργαζομένων , θλιβερό αυτό ! Τέλος με παρέμβαση προσωπική μας δέχτηκε !
Μετά τους θεσμικούς που στρογγύλεψαν λίγο τις γωνίες για τους δικούς τους λόγους και συζήτησαν πολύ για τον οργανισμό ενώ ζωτικής σημασίας σ αυτή την εξαιρετικά κρίσιμη στιγμή της Πανδημίας που ζούμε , είναι οι προσλήψεις εδώ και τώρα παθολόγων ,και όχι η παρουσία απλώς μιας άσπρης ποδιάς στις κλινικές Covid !!! Σίγουρα όλοι αναφέρθηκαν στον ηρωισμό των υγειονομικών , δεν φτάνει αυτό όμως αυτό !

Απευθυνόμενος στον υπουργό στην συνάντηση που είχαμε τελικά ,του είπα ότι η κατάσταση είναι τραγική και δεν βλέπουμε φως στο τούνελ! Δεν είχατε σχέδιο κ. Υπουργέ ! Δύο παθολόγοι παλεύουν ,οι άλλοι δυο νοσούν! Διορίστε τώρα από την λίστα των επιλαχόντων ιατρών παθολόγων που έχετε για το Νοσοκομείο Βόλου, μπορείτε με νομοθετική ρύθμιση με διαδικασίες Fast track όπως κάνατε με τους συναδέλφους εξηνταεφτάχρονους που δώσατε παράταση ένα εξάμηνο .με νομοθετική ρύθμιση! Κάτι που το χρησιμοποίησαν μόνο οι χειρουργοί και όχι οι παθολόγοι .Η απάντηση στη φρίκη της Πανδημίας είναι διορισμούς παθολόγων.

Παραδέχτηκε ο υπουργός ότι ήταν λάθος η παράταση σε όλους , δεν είχε αποτέλεσμα στην αντιμετώπιση της Πανδημίας Ευτυχώς βοηθούν και οι άλλες ειδικότητες Ιατρών αλλά δεν αποτελεί λύση! Από την άλλη έχουν εκκενωθεί η ουρολογική, οι δυο παθολογικές ,και ακολουθεί η καρδιολογική!
Εχουν τραγικά αποδυναμωθεί οι άλλες κλινικές ενώ η νοσηρότητα τρέχει και στις άλλες παθήσεις! Το ανακάτεμα των κλινικών και η ανακύκλωση του ίδιου του προσωπικού είναι επικίνδυνο για όλους μας! Η διασπορά απειλή όλους μας ! Ήδη νοσούν αρκετοί γιατροί και νοσηλευτές , που θα πάει αυτό;

Εδώ και τώρα του ζήτησα να εφαρμόσουν σχέδιο τώρα ,να οργανώσουν τις δημόσιες δομές υγείας και το Νοσοκομείο μας έστω τώρα, να γίνει η παλιά πτέρυγα του νοσοκομείου μας ,αυτόνομη πτέρυγα covid έστω τώρα , και να ξεκινήσει πριν είναι αργά! Η πανδημία δεν θα μας συγχωρέσει !

Τέλος στο Μήνυμα που του δώσαμε με προτάσεις, είναι προσλήψεις από την λίστα , μονιμοποίηση όλων των επικουρικών, οργάνωση του παλιού νοσοκομείου! Ακόμη τα χειροκροτήματα στους υγειονομικούς να μεταφραστούν επιτέλους σε πράξεις από την κυβέρνηση, διαφορετική στάση της σημαίνει εμπαιγμός και κοροϊδία και περαιτέρω απαξίωση!

Τα βαρέα και ανθυγιεινά είναι το ελάχιστο αυτονόητο που έχει χρέος να κάνει η πολιτεία απέναντι στους ήρωες όπως τους αποκαλεί! Αν και η συνέντευξη του υφυπουργού πριν την συνάντηση είχε πολλά Θα, αν και σ αυτά που είπε αναφέρθηκε ότι είχαν σχέδιο, καθ ότι έγιναν προσλήψεις , αμέσως μετά στην συνάντηση που είχαμε μαζί του, φάνηκε να δέχεται ότι το Νοσοκομείο μας ήταν και είναι γυμνό απέναντι στην Πανδημία, και έδειξε θετικός απέναντι στις προτάσεις μας!

Τέλος εύχομαι αυτή την φορά η επίσκεψη των κυβερνητικών να μην αποτελέσει έναν πολιτικό θίασο σε μια θεατρική παράσταση με εναλλαγή ρόλων όπως γινόταν και στο παρελθόν από τις προηγούμενες κυβερνήσεις !!! Το υπέρτατο αγαθό που είναι η υγεία όλων μας απέναντι στην επιθετικότητα της πανδημίας και που μας ταλανίζει με τραγικές συνέπειες.

Πρέπει επιτέλους να καταλάβουν όλοι που διοικούν αυτή την χώρα , αλλά και όλοι αυτοί που συμβιβάζονται και προσπαθούν να τα στρογγυλέψουν για τους δικούς τους λόγους ότι είναι καιρός για γενναίες πράξεις !

Είναι μονόδρομος η πραγματική θωράκιση του νοσοκομείου μας !!! Διαφορετικά η τραγωδία είναι μπροστά μας !

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com