MobileΒόλοςΤοπικά

Νέος Αρχηγός του Λιμενικού ο Βολιώτης Θεόδωρος Κλιάρης

Νέος Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής είναι από σήμερα ο Βολιώτης Θεόδωρος Κλιάρης.

Κατόπιν πρότασης του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννη Πλακιωτάκη, το ΚΥΣΕΑ αποφάσισε σήμερα την αντικατάσταση του Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, Αντιναύαρχου Λ.Σ., Σταμάτιου Ράπτη.

Στη θέση του Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, τοποθετείται ο μέχρι σήμερα Α΄ Υπαρχηγός του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, Αντιναύαρχος Λ.Σ., Θεόδωρος Κλιάρης.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο αρχηγός του Λιμενικού αντικαταστάθηκε για μια σειρά από λόγους που είχαν να κάνουν με τη συμπεριφορά του κατά τη θητεία του. Μεταξύ άλλων ο τέως – πλέον – αρχηγός του Λ.Σ. Σταμάτης Ράπτης είχε δημιουργήσει τεράστια προβλήματα μέσα στο ΛΣ και είχε αναπτύξει μεγάλες αντιπάθειες στο Σώμα . «Είχε οδηγήσει σε αποστρατεία πάρα πολύ κόσμο, λειτουργούσε με τρόπο πολύ αυταρχικό» λένε οι γνωρίζοντες και προσθέτουν: «Επιβάρυνε επιλεκτικά και χωρίς λόγο αξιωματικούς, απονευρώνοντας έτσι σημαντικές υποθέσεις, ή απομάκρυνε αξιωματικούς από σημαντικά πόστα και θέσεις-κλειδιά, αποδυναμώνοντας το έργο του Σώματος». Μάλιστα σημειώνουν ότι φρόντιζε την εικόνα του και όχι την ουσία καθώς όπου υπήρχαν προβλήματα τα οποία έπρεπε να λύσει, αλλά του δημιουργούσαν κακό στην εικόνα του δεν ασχολούνταν» λένε, φέρνοντας ως παράδειγμα το μεταναστευτικό όπου «ήταν πολύ χαλαρή η εμπλοκή του». Επίσης του καταλογίζουν ότι διατηρούσε «κακές σχέσεις με την πολιτική ηγεσία και δημιουργούσε τεράστιες δυσλειτουργίες στο λιμενικό». Εκτός αυτών, ήταν «σκληρός κομματικός του ΣΥΡΙΖΑ» και ήταν παρών σε όλες τις προεκλογικές συγκεντρώσεις. Τέλος, προβληματισμό, διχόνοια και σωρεία προβλημάτων είχε προκαλέσει στο ΛΣ και η παράταση της θητείας του από την τότε κυβέρνηση.

Ο Ράπτης προήχθη σε αντιναύαρχος και ανέλαβε καθήκοντα αρχηγού, Φεβρουάριο 2016. Μετά τη λήξη της θητείας του, δλδ μετά από δυο χρόνια, πήρε παράταση ακόμη έναν χρόνο.

Και ξαφνικά με ΠΔ πέρυσι τον Ιανουάριο (2019), ορίστηκε πως η θητεία του αρχηγού Λ.Σ. είναι μεν διετής, όμως «δύναται να παραταθεί μέχρι κι ένα επιπλέον έτος κάθε φορά και μέχρι τη συμπλήρωση δύο ετών από τη λήξη της διετούς θητείας μετά από αποφάσεις του ΚΥΣΕΑ.

Εν ολίγοις, εκδόθηκε φωτογραφικό ΠΔ για τον ίδιο, προκειμένου να παραμείνει Αρχηγός, παίρνοντας παράταση για επιπλέον ακόμη έναν χρόνο, εκτός από αυτόν που είχε ήδη πάρει.

Το βιογραφικό του Θεόδωρο Κλιάρη

Ακολουθεί το βιογραφικό του νέου Αρχηγού του Λ.Σ., Αντιναύαρχου Θεόδωρου Κλιάρη:*

Ο νέος Αρχηγός Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, Αντιναύαρχος ΚΛΙΑΡΗΣ Θεόδωρος, γεννήθηκε στο Τρίκερι N. Μαγνησίας και έζησε τα μαθητικά του χρόνια στο Βόλο. Είναι απόφοιτος της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Πλοιάρχων Κύμης. ‘Έχει ταξιδέψει με  ποντοπόρα πλοία ως τον βαθμό του Πλοιάρχου Γ΄ Τάξεως. Εισήλθε στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων το 1986 και αποφοίτησε το 1987 με το βαθμό του Σημαιοφόρου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Έχει παρακολουθήσει σειρά μετεκπαιδεύσεων και σεμιναρίων σε θέματα Έρευνας και Διάσωσης – Επιθεώρησης Πλοίων – Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος – Διεθνή Κώδικα Ασφαλούς Διαχείρισης (ISM CODE) κ.τ.λ.

Κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας του υπηρέτησε ως Διοικητής της 4ης Περιφερειακής Διοίκησης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. με έδρα τον Βόλο, Κεντρικός Λιμενάρχης Βόλου, ως Διευθυντής στο Εθνικό Κέντρο Θαλασσίων Συνόρων, Ναυτιλιακός Ακόλουθος στην Έδρα Ναυτιλιακού Ακολούθου στο ΝΤΕΡΜΠΑΝ της Νοτίου Αφρικής, Λιμενάρχης Κατακόλου καθώς και επί σειρά ετών στο Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ) ως Αξιωματικός Ασφάλειας Ναυσιπλοΐας (Α.Α.Ν) και Αρχηγός Επιφυλακής (Α.Ε). Επίσης υπηρέτησε ως Διευθυντής στο Επιτελικό Γραφείο του Υπουργού, σε Διευθύνσεις του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Καβάλας, στη Διεύθυνση Επιθεώρησης Πλοίων καθώς και ως Κυβερνήτης στο Περιπολικό Πλοίο Λ.Σ. 040.

Στις 19-03-2015 προήχθη στο βαθμό του Υποναυάρχου Λ.Σ. και ανέλαβε καθήκοντα Διοικητού της 1ης Περιφερειακής Διοίκησης Λ.Σ. με έδρα τον Πειραιά. Στις 18-03-2016 προήχθη στο βαθμό του Αντιναυάρχου Λ.Σ.  και ανέλαβε καθήκοντα Α΄ Υπαρχηγού  Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Του έχουν απονεμηθεί όλα τα προβλεπόμενα για το βαθμό του παράσημα, μετάλλια και διαμνημονεύσεις. Μιλάει Αγγλικά και είναι πατέρας ενός αγοριού.

 

 

Πηγή: iefimerida.gr

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com