ΕλλάδαΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέο γκάλοπ: Δέκα μονάδες μπροστά η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σε εθνικές και ευρωεκλογές

Προβάδισμα δέκα μονάδων για την Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει η δημοσκόπηση της Pulse για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Σκάι, με αναγωγή επί των εγκύρων. Η αξιωματική αντιπολίτευση λαμβάνει ποσοστό 32,5% έναντι του 22,5% του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 9 ποσοστιαίες μονάδες, συγκεντρώνοντας 30,5% (30% στην προηγούμενη μέτρηση) έναντι 21,5% (20,5%) που λαμβάνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθούν Χρυσή Αυγή και Κίνημα Αλλαγής με 7% αντίστοιχα (7,5% και 6,5%) και το ΚΚΕ με 5,5% (αμετάβλητο).

Τα υπόλοιπα  κόμματα στην πρόθεση ψήφου λαμβάνουν (σε παρένθεση τα ποσοστά της προηγούμενης δημοσκόπησης): Η Ελληνική Λύση  2,1% (2,5%), η Ένωση Κεντρώων 1,8% (2%), το Ποτάμι, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και η Λαϊκή Ενότητα από 1,3% (1%,1%1%), η Πλεύση Ελευθερίας 1,1% και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1%. Άλλο κόμμα ψηφίζει το 2,1% (3%), ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος αγγίζει το 16,5% (17%).

Στα σημαντικά ευρήματα της έρευνας περιλαμβάνεται και πως το 76% των ερωτηθέντων απαντά «ναι» ή «μάλλον ναι» στην ερώτηση αν θα ψηφίσει το ίδιο κόμμα σε εθνικές εκλογές και ευρωεκλογές. Μάλιστα, οι προτιθέμενοι να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές δηλώνουν ότι θα πράξουν το ίδιο και στις εθνικές εκλογές σε ποσοστό 88%, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό εκείνων που δηλώνουν ότι προτίθενται να ψηφίσουν ΝΔ στις ευρωεκλογές και στις εθνικές εκλογές φτάνει το 91%. Το στοιχείο αυτό καταδευκνύει ότι το προβάδισμα της ΝΔ αντανακλά τόσο στις ευρωεκλογές, όσο και στις εθνικές εκλογές.

Σύμφωνα με την έρευνα, που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ με τη Σία Κοσιώνη, η οικονομική ανάπτυξη και οι φόροι ( σε συνολικό ποσοστό 42%) και η συμφωνία των Πρεσπών (σε ποσοστό 17%) είναι τα βασικά κριτήρια με τα οποία θα ψηφίσουν οι πολίτες. Ακολουθεί το κριτήριο της πάταξης της διαφθοράς με ποσοστό 10%.
Συντριπτική είναι η υπεροχή της ΝΔ και στην παράσταση νίκης, αφού το 61% των ερωτηθέντων απαντά ότι η αξιωματική αντιπολίτευση θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές, έναντι ποσοστού 23% που απαντά ότι θα κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Καταλληλότερος για το αξίωμα του πρωθυπουργού αναδεικνύεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης με ποσοστό 36% έναντι  25% του κ.Τσίπρα. Σημειώνεται ότι ο κ.Μητσοτάκης «κερδίζει» και τον «Κανένα» που λαμβάνει 33% και συνήθως είναι «νικητής» στο ερώτημα.

 

pulse1
pulse2
pulse3
pulse6
pulse7
pulse4

 

 

Δείτε εδώ όλη την δημοσκόπηση