Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου, 2024 10:54
ΒόλοςΠαραπολιτικάΠαρασκήνιαΤοπικά

Νέα πολιτική «πατσαβούρα» στον Παπαπέτρο, που πάει από γκάφα σε γκάφα – Μανία καταδίωξης με τον Αχ. Μπέο


Συνεχίζει να απογοητεύει ο Παπαπέτρος τα παλιά «αφεντικά» της πόλης, που τον επέλεξαν να τους εκπροσωπήσει, μετά και τη νέα γκάφα που διέπραξε με την προσφυγή κατά της εκλογής του κ. Θάνου Θεοδώρου ως νέου προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου. Μια γκάφα που παρά την προσπάθεια να την συγκαλύψει με τις βαρύγδουπες δηλώσεις του, που ουσιαστικά έχουν χαρακτήρα δημόσιου… μονόλογου (!), τον εκθέτει αφού εμφανίζεται να αγνοεί βασικές διατάξεις της σχετικής Νομοθεσίας, που έχουν τροποποιηθεί. Όπως χαρακτηριστικά επισήμανε ένας έγκυρος νομικός «εν προκειμένω βρέθηκε δυο τροποποιήσεις πίσω»…

Και να ήταν το μόνο; Ασκησε προσφυγή χωρίς αυτή να προβλέπεται από την κείμενη Νομοθεσία, με αποτέλεσμα φυσικά να απορριφθεί. Παρα ταύτα πανηγύρισε, επιδόθηκε στις γνωστές νουθεσίες και προειδοποιήσεις και εν τέλει έμαθε ότι ο θησαυρός ήταν… άνθραξ!

Επί της ουσίας βέβαια ούτε λόγος να γίνεται. Έτρεξε μόνος και ήρθε…  δεύτερος. Σε ένα θέμα χωρίς καμία πραγματική σημασία, χωρίς κάποιο αντίκρισμα, για τη λειτουργία του Δήμου και την καθημερινότητα της πόλης, οι πολίτες πλέον έκπληκτοι τον βλέπουν να ξιφουλκεί κατά πάντων, να καταγγέλλει και να καθυβρίζει τους πάντες και τα πάντα (θεσμούς, δημοσιογράφους, πολίτες, «αντιπάλους»), τη μια να… πανηγυρίζει και την άλλη να… θρηνεί και γενικώς να δείχνει ένα άτομο, που έχει χάσει την (παροιμιώδη άλλοτε) ψυχραιμία του και βρίσκεται εκτός ελέγχου, δικαιώνοντάς τους, που τoν καταδίκασαν σε μια δεινή εκλογική ήττα.

Κορυφαία στιγμή η έμμεση καταγγελία κατά του Δημάρχου Βόλου, Αχιλλέα Μπέου, ότι δήθεν επέβαλε στον γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης τη βούλησή του. Τη στιγμή που από πλευράς Μπέου δεν υπήρξε η παραμικρή αντίδραση και αναφορά και όλος ο δημόσιος «διάλογος» έγινε σε κορυφαίο επίπεδο μεταξύ Παπαπέτρου – «βραβευμένης» και Αρχιμήδη! Τώρα πως ο δαιμόνιος δικηγόρος – ντετέκτιβ ενημερώθηκε για δήθεν παρέμβαση Μπέου στο παρασκήνιο (ως προφανώς υπαινίσσεται), είναι ένα θέμα που μένει προς διερεύνηση. Διερεύνηση που, πάντως, θα γίνει καθώς οι πληροφορίες από το περιβάλλον του Δημάρχου κάνουν λόγο για προσφυγή στη Δικαιοσύνη με μηνύσεις κατά όσων έλαβαν την πρώτη απόφαση, δηλαδή έκριναν άκυρη την εκλογή Θεοδώρου..

Γιατί πιθανώς να υπάρχει παρασκήνιο, αλλά όχι αυτό που «βολεύει» τον Αρχηγό της Ερασμίας και του Βενέτη.