Αγριος καβγάς με ξύλο και τραυματισμούς στη Σκιάθο. Για τα μάτια μιας γυναίκας δύο άνδρες λογόφεραν αρχικώς και στη συνέχεια ήρθαν στα χέρια. Το περιστατικό σημειώθηκε το Σάββατο το μεσημέρι. Πάνω στον τσακωμό ο ένας άρπαξε μαδέρι και τραυμάτισε τον άλλο ηλικίας 49 ετών σοβαρά στο πρόσωπο. Επικράτησε μεγάλη αναστάτωση και πανικός. Πληροφορίες αναφέρουν ότι το περιστατικό σημειώθηκε, όταν ο 49χρονος, ο οποίος είναι υπήκοος Αλβανίας, υπό την επήρεια μέθης εξερχόμενος από ταβέρνα λογόφερε με ομοεθνή του που εργαζόταν σε σουβλατζίδικο. Σε δευτερόλεπτα τα αίματα άναβαν και κατέληγε τραυματισμένος στο οδόστρωμα. Αστυνομικοί του Τμήματος Σκιάθου επενέβησαν άμεσα. Ο τραυματίας διακομίστηκε στο Κέντρο Υγείας του νησιού για παροχή πρώτων βοηθειών. Στη συνέχεια κρίθηκε σκόπιμη η διακομιδή του στον Βόλο, που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της ίδιας μέρας με το πλοίο της γραμμής, καθώς έφερε σοβαρό τραυματισμό στο μάτι. Το Τμήμα Σκιάθου προχώρησε στη σύλληψη του ομοεθνούς του σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για επικίνδυνη σωματική βλάβη. Η αστυνομία συνέλαβε στη συνέχεια και τον τραυματία όταν πήρε εξιτήριο από το Νοσοκομείο Βόλου, μετά από μήνυση του συμπατριώτη του για απειλή, εξύβριση και απλή σωματική βλάβη. Οι συλληφθέντες κρατήθηκαν και τελικά αφέθηκαν ελεύθεροι με προφορική εντολή εισαγγελέα. Θα δικαστούν σε τακτική δικάσιμο. Η προανάκριση για τα αίτια του άγριου τσακωμού συνεχίζεται. Πληροφορίες αναφέρουν ότι το αρχικό φραστικό επεισόδιο που οδήγησε τους δύο άνδρες να έρχονται στα χέρια, έγινε γιατί ο τραυματίας θεώρησε ότι ο συμπατριώτης του πρόσβαλε την τιμή της φίλης του.

Τρίτη, 10 Φεβρουαρίου, 2026 13:20
Αθλητικά

Νέα μέτρα: Ακυρώνονται και οι αγώνες Super League και Basket League στη Θεσσαλονίκη για 14 ημέρες






Ανατροπή στις αθλητικές δραστηριότητες φέρνουν τα μέτρα που ανακοινώθηκαν αργά το βράδυ από την Πολιτική Προστασία για τη Θεσσαλονίκη, από το πρωί της Τρίτης 3/11 και για τις επόμενες 14 ημέρες.

Ο συγκεκριμένος νομός όπως και οι Σέρρες έχουν μπει σε κατάσταση συναγερμού και για τις συγκεκριμένες περιοχές – γκρι ζώνες όπως αποκαλούνται – ανακοινώθηκαν «εξατομικευμένα μέτρα επιδημιολογικού συναγερμού» όπως αναφέρονται χαρακτηριστικά, τα οποία σε ότι αφορά τον αθλητισμό προβλέπουν τα εξής:

– Αναστολή κάθε αθλητικής δραστηριότητας

– Επιτρέπεται ατομική άσκηση ΜΟΝΟ σε εξωτερικούς δημόσιους χώρους χωρίς προπονητή

– Αναστέλλονται στις αθλητικές εγκαταστάσεις της περιοχής οι αγώνες της Α’ Εθνικής ποδοσφαίρου Super League, και της Α1 Εθνικής κατηγορίας καλαθοσφαίρισης Basket League ενώ επιτρέπονται ΜΟΝΟ οι ευρωπαϊκοί αγώνες Champions League, Europa League, Euroleague, BCL σύμφωνα με τα ειδικά πρωτόκολλα των UEFA, FiBA, Euroleague.

Αυτό σημαίνει, ότι αν δεν αλλάξει κάτι, για τις επόμενες 14 ημέρες, και παρά την εξαίρεση που υπήρχε για τη Super League και την Basket League και η οποία επισημοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας από τη ΓΓΑ, θα διεξαχθούν στη Θεσσαλονίκη μόνο ευρωπαϊκοί αγώνες ποδοσφαίρου και μπάσκετ.

– Για το ποδόσφαιρο λοιπόν, το παιχνίδι του ΠΑΟΚ με την Αϊντχόφεν την Πέμπτη 5/11 για το Europa League θα γίνει κανονικά αφού οι ευρωπαϊκοί αγώνες εξαιρούνται της αναστολής.

– Είναι στον αέρα ο αγώνας του Άρη με την ΑΕΚ που ήταν προγραμματισμένος για την Κυριακή 8/11 για τη Super League. Στη συνέχεια είναι προγραμματισμένη η διακοπή του πρωταθλήματος λόγω Εθνικών ομάδων και το επόμενο προγραμματισμένο παιχνίδι στη συμπρωτεύουσα είναι στις 22/11 στην Τούμπα ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον ΠΑΣ Γιάννενα.

Ερωτηματικό η μετακίνηση του ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ την ίδια ημέρα, την Κυριακή 8/11 δηλαδή, αντιμετωπίζει τον Απόλλωνα Σμύρνης στην Αθήνα και ενδεχομένως να προκύψει θέμα με την μετακίνηση του για την Αθήνα. Σύμφωνα με τα νέα μέτρα, προβλέπεται «απαγόρευση μετακινήσεων εκτός του νομού (αεροπορικές και σιδηροδρομικές μεταφορές αναστέλλονται προς το εξωτερικό και επιτρέπονται μόνο για αυστηρά επαγγελματικούς λόγους και λόγους υγείας στις μεταφορές εσωτερικού)».

– Οι αγώνες της Basket League δεν έχουν οριστεί ακόμη αλλά για την Τετάρτη 4/11 είναι προγραμματισμένο το εξ’ αναβολής Άρης – Ηρακλής που είναι και αυτό στον αέρα.

Οι προπονήσεις

Θέμα τέλος προκύπτει και με τις προπονήσεις των ομάδων της συμπρωτεύουσας για τις επόμενες δύο εβδομάδες καθώς σύμφωνα με τα νέα μέτρα… επιτρέπεται ατομική άσκηση ΜΟΝΟ σε εξωτερικούς δημόσιους χώρους χωρίς προπονητή.

Το απόσπασμα των νέων μέτρων: