Παρασκευή, 31 Μαρτίου, 2023 12:45
ΒόλοςΤοπικά

Νέα «καμπάνα» σε 23χρονο κρατούμενο για καταστροφές στις φυλακές Βόλου


Ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου οδηγήθηκε χθες 23χρονος Αλγερινός, κρατούμενος σήμερα στις φυλακές Θεσσαλονίκης, ο οποίος κατηγορούταν για εμπλοκή σε επεισόδιο στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων στις φυλακές Βόλου (ΕΚΚΝΒ) τον Μάρτιο του 2019.

Σχετικά με το επεισόδιο, στις 29 Μαρτίου 2019 δύο ομάδες κρατουμένων διαχωρισμένες  φυλετικά, Μαροκινοί και Αλβανοί, ήρθαν σε σφοδρή σύγκρουση μεταξύ τους. Από τα επεισόδια προκλήθηκαν εκτενέστατες ζημιές στις εγκαταστάσεις των φυλακών, με σπασμένα έπιπλα, παράθυρα και είδη υγιεινής, που οι εμπλεκόμενοι κρατούμενοι κατέστρεψαν με σιδερένιο αντικείμενο.

Ως υπαίτιοι συνελήφθησαν τότε 13 άτομα, τα οποία δικάζονται σταδιακά ενώ χθες ήταν η σειρά του 23χρονου να καθίσει στο εδώλιο, αντιμετωπίζοντας δύο κατηγορίες: στάση κρατουμένων και φθορά ξένης ιδιοκτησίας πράγματος που χρησιμεύει για το κοινό όφελος.

Ο ίδιος έδωσε το παρών στην δικαστική αίθουσα και δήλωσε στην απολογία του πως δεν είχε καμία σχέση με το περιστατικό.

Το δικαστήριο δεν φάνηκε να πείθεται από τα λεγόμενά του, κρίνοντάς τον ένοχο και επιβάλλοντάς του ποινή φυλάκισης 2 ετών για την πρώτη κατηγορία και ακόμη 2 ετών για την δεύτερη, με τον 23χρονο να επιστρέφει στην φυλακή, όπου αναμένεται να εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής του.
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com