ΘεσσαλίαΛάρισα

Νέα δομή με ανήλικα προσφυγόπουλα σε ξενοδοχείο στην Καρίτσα Λάρισας

Το «πράσινο φως» για τη λειτουργία νέας δομής ασυνόδευτων ανηλίκων προσφύγων και μεταναστών το νομό Λάρισας έδωσε η κυβέρνηση.

Όπως αναφέρει σήμερα η “Ελευθερία” σε ρεπορτάζ του Δημήτρη Κατσανάκη, τίδια ώρα που ο γενικός γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής Πάτροκλος Γεωργιάδης διαβεβαίωνε τον βουλευτή Βασίλη Κόκκαλη και τον δήμαρχο Λαρισαίων Απ. Καλογιάννη όχι δεν τίθεται ζήτημα δημιουργίας νέου καταυλισμού ή επέκτασης του Κουτσόχερου, υπέγραφε απόφαση επιχορήγησης συλλόγου νέων για τη λειτουργία νέας δομής ασυνόδευτων ανηλίκων στην Καρίτσα!

Πρόκειται για δομή δυναμικότητας 40 ατόμων, η οποία θα φιλοξενήσει ασυνόδευτα ανήλικα αγόρια, άνω των 12 ετών, εντός του οικισμού της Καρίτσας στις κτηριακές εγκαταστάσεις μισθωμένης ξενοδοχειακής μονάδας.

Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι η δομή αναμένεται να λειτουργήσει στο ξενοδοχείο «Βίλα Χριστίνα», η ιδιοκτήτρια της οποίας, πρώην βουλευτής Βάσω Αλεξανδρίδου, βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για τη μίσθωση του ξενοδοχείου, χωρίς ωστόσο να υπάρχει οποιαδήποτε συμφωνία μέχρι αργά χθες το βράδυ.