Κυριακή, 8 Νοεμβρίου, 2026 06:31
Νέα απογοητευτική εμφάνιση και ήττα με 1-3 από την Κηφισιά για τον Βόλο
Αθλητικά

Νέα απογοητευτική εμφάνιση και ήττα με 1-3 από την Κηφισιά για τον Βόλο






Βόλος και Κηφισιά τέθηκαν αντιμέτωποι στο Πανθεσσαλικό για την 10η αγωνιστική της Super League με τους φιλοξενούμενους να φτάσουν στην νίκη και στην κατάκτηση των τριών βαθμών, επικρατώντας 1-3 με ανατροπή.

Οι κυανέρυθροι προηγήθηκαν μόλις στο 4ο λεπτό με όμορφο τέρμα του Ουρτάδο, όμως οι φιλοξενούμενοι έφεραν το ματς στα ίσια στο 27’ με τον Χριστόπουλο, κι αφού προηγουμένως «γυρόφερναν»… επικίνδυνα την περιοχή των γηπεδούχων.

Ακολούθησε ένα κακό, ποιοτικά, παιχνίδι και ο Σαγάλ στο 72’ από στατική φάση έβαλε σε θέση οδηγού την ομάδα του, με τον έμπειρο Χιλιανό να διαμορφώνει στο 90’ με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα το τελικό αποτέλεσμα.

Με το αποτέλεσμα αυτό, ο Βόλος διατηρείται στην συγκομιδή των… 0 βαθμών, η οποία και έχει προκύψει μετά την αφαίρεση τριών βαθμών από τους κυανέρυθρους, και την ερχόμενη αγωνιστική, την Κυριακή 22/11 συγκεκριμένα (καθότι μεσολαβεί διακοπή μιας εβδομάδας για τις υποχρεώσεις των εθνικών ομάδων) θα παραταχτεί στο Αγρίνιο ώστε να κοντραριστεί με τον Παναιτωλικό.

Από την πλευρά της, η Κηφισιά επανήλθε στις νίκες μετά την εντός έδρας ήττα από τον Ολυμπιακό, και με το τρίτο συνεχόμενο (!) φετινό «διπλό» (μετά το Περιστέρι [1-2 τον Ατρόμητο] και το Καυτανζόγλειο [2-3 τον Ηρακλή] έφτασε τους 14 βαθμούς και παραμένει στην 7η θέση της βαθμολογίας.

Το ματς

Με τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις ξεκίνησε το ματς για τους κυανέρυθρους, καθώς στην πρώτη τους τελική στο ματς πήραν το προβάδισμα. Ο Τζόκα βρήκε χώρο από τα δεξιά κι έκανε κούρσα. Αφού πάτησε στην αντίπαλη περιοχή, έκανε γύρισμα με τον Ουρτάδο να εκτελεί σε πρώτο χρόνο, δίνοντας στην μπάλα ψηλοκρεμαστή τροχιά με τον Ραμίρες να εκτινάσσεται αλλά να αδυνατεί να σταματήσει την πορεία της, με το 1-0 να είναι γεγονός μόλις στο 4ο λεπτό.

Από το 15’ και μετά, οι φιλοξενούμενοι άρχισαν σταδιακά να ανεβάζουν την απόδοσή τους, αλλά σε δύο περιπτώσεις βρήκαν τον Μάριο Σιαμπάνη σε ετοιμότητα, με τον τερματοφύλακα του Βόλου να μπλοκάρει γύρισμα του Σαγάλ στο 16’ και να απομακρύνει με γροθιές σέντρα-σουτ του Γιαγκνέ πέντε λεπτά αργότερα, στο 21’.

Ο 25χρονος πορτιέρε όμως δεν είχε απάντηση στη φάση του 27ου λεπτού. Οι παίκτες του Λέτο αναπτύχθηκαν από τα αριστερά, με τον Εμπουλά να τροφοδοτεί τον Πόμπο, εκείνον να μπαίνει στην περιοχή κάνοντας συρτό γύρισμα και ο Χριστόπουλος πετάχτηκε μπροστά από τον Κάργα και με εξ επαφής προβολή έστειλε την μπάλα κάτω από τα πόδια του Σιαμπάνη και στα δίχτυα, φέρνοντας το ματς σε ισορροπία.

Περίπου 1.5 λεπτό μετά, οι γηπεδούχοι απείλησαν προκειμένου να ανακτήσουν το προβάδισμα. Από βαθιά μπαλιά του Τζόκα, ο Ουρτάδο κινήθηκε στην πλάτη της άμυνας της Κηφισιάς, έκανε μέτρα με την μπάλα και από δύσκολη πλάγια θέση εκτέλεσε με το δεξί, αναγκάζοντας τον Ραμίρεζ να τεντώσει το δεξί του χέρι και να αποκρούσει σε κόρνερ.

Ακολούθως, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, με το παιχνίδι να παίζεται κυρίως στον χώρο του κέντρου, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια για το ημίχρονο με το σκορ στο ισόπαλο 1-1.

Η εικόνα του αγώνα και στο β’ μέρος δεν παρουσίαζε σημαντικές διαφοροποιήσεις με αυτή του μεγαλύτερου μέρους του πρώτου, με τις δύο ομάδες ουσιαστικά να αλληλοεξουδετερώνονται.

Στο 72’ οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν, έχοντας κάνει την ανατροπή. Από εκτέλεση κόρνερ από τα δεξιά, η μπάλα έφτασε στο δεύτερο δοκάρι. Ο Πόμπο σούταρε με δύναμη αλλά ο Σιαμπάνης έκανε εντυπωσιακή και δύσκολη επέμβαση με το ένα χέρι. Η μπάλα πήρε ύψος με τον Σαγάλ να πηδά για την κεφαλιά, νικώντας ταυτόχρονα στον αέρα τους Κάργα και Κάτσικα κι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα βάζοντας την ομάδα του σε θέση οδηγού.

20 δευτερόλεπτα πριν τη συμπλήρωση 90 λεπτών αγώνα, οι φιλοξενούμενοι «κλείδωσαν» την επικράτησή τους. Ο Μπένι πίεσε κι έκλεψε την μπάλα από τον Κάργα, την κατάλληλη στιγμή πάσαρε δίπλα του στον Σαγάλ που με μια προσποίηση απέφυγε τον Μπάρε κι εκτέλεσε με το δεξί τον Σιαμπάνη πετυχαίνοντας το τελικό 1-3.

Κίτρινες κάρτες: 36’ Αποστολάκης, 57’ Σαγάλ-82’ Λάμπρου

ΒΟΛΟΣ (Γκαρίδο): Σιαμπάνης, Κάτσικας, Μύγας, Κάργας, Λεκούς (77’ Πιέρ-Γκαμπριέλ), Γρόσδης (77’ Γκονζάλες), Νεγιού, Κόμπα (77’ Χαραλαμπόγλου), Τζόκα (62’ Ρεγκίς), Λάμπρου, Ουρτάδο (70’ Μπάρε)

ΚΗΦΙΣΙΑ (Λέτο): Ραμίρες, Μάνσο, Φαν Έιμα, Ζολιμπουά, Αποστολάκης (90+2’ Ούγκο Σόουζα), Ρουκουνάκης, Γιαγκνέ, Πόμπο (86’ Μπένι), Σαγάλ (90+2’ Θεοδωρίδης), Εμπουλά (62’ Ζέρσον Σόουζα), Χριστόπουλος (62’ Κυριόπουλος)