Παρασκευή, 31 Μαρτίου, 2023 12:29
ΒόλοςΤοπικά

Ν.Ιωνία: Ρομά από τους «Ψίθυρους Καρδιάς» στη φυλακή για κλοπές


Στη φυλακή οδηγήθηκε 49χρονος Ρομ ο οποίος φέρεται να είχε κάνει επάγγελμα τις κλοπές και χθες έπεσε στα χέρια της Αστυνομίας, μετά από περιπετειώδη καταδίωξη στη Νέα Ιωνία. Μάλιστα φέρεται, προκειμένου να μην συλληφθεί, να έριξε αγκωνιά σε έναν από τους αστυνομικούς, ωστόσο, εκείνοι κατάφεραν να του περάσουν χειροπέδες.

Ο κατηγορούμενος, που είναι γνωστός φυσιογνωμικά από μικρό ρόλο που είχε στο γνωστό τηλεοπτικό σίριαλ «Ψίθυροι Καρδιάς», οδηγήθηκε χθες στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, όπου προσπάθησε να θολώσει τα νερά λέγοντας ότι έψαχνε ένα παλιό μηχανάκι για παλιοσίδερα και έκλεψε κατά λάθος ένα λειτουργικό που είχε βενζίνη. Μάλιστα, όπως ισχυρίστηκε, άγνωστος μέχρι στιγμής άνδρας, του ζήτησε να πάει στο σημείο πίσω από τη ΜΕΤΚΑ στη Νέα Ιωνία το οποίο θα προοριζόταν για σκραπ. Όμως, μπερδεύτηκε και άρπαξε ένα άλλο που ήταν σταθμευμένο στο σημείο και λειτουργούσε κανονικά, ιδιοκτησίας 55χρονου.

Τα όσα είπε δεν έπεισαν το Δικαστήριο, με αποτέλεσμα να καταδικαστεί σε συνολική ποινή φυλάκισης 14 μηνών χωρίς αναστολή και χωρίς η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη. Έτσι πήρε την άγουσα για τις φυλακές Λάρισας, ώστε να εκτίσει τους τρεις μήνες από την ποινή που του επιβλήθηκε.

Μετά την απόφαση ο 49χρονος άρχιζε να φωνάζει και να διαμαρτύρεται ότι θα πάει «πάλι στη φυλακή, χωρίς να έχει κάνει τίποτα» κατηγορώντας ταυτόχρονα την Αστυνομία ότι έχει μανία μαζί του και εμφανίζει «ρατσιστική συμπεριφορά» επειδή είναι Ρομ.

Ο άνδρας που φέρεται παλιότερα να έκανε χρήση ναρκωτικών, έχει εκτίσει ποινή φυλάκισης για κλοπές, ενώ σε βάρος του εκκρεμούν τρεις κακουργηματικές διατάξεις ανακριτών της Θεσσαλονίκης και άλλων δύο πόλεων, ενώ μέχρι πρότινος κυκλοφορούσε ελεύθερος με όρους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι πήγε να βρει παλιοσίδερα στις 2.30 τα ξημερώματα στην περιοχή της Ν. Ιωνίας, όταν έγινε αντιληπτός από αστυνομικούς. Τότε επιχείρησε να ξεφύγει με το κλεμμένο δίκυκλο, επιλέγοντας να μπαίνει σε στενά για να μην χωρέσει το περιπολικό.

Οι αστυνομικοί, όμως, έκαναν τον κύκλο και τον περίμεναν στην έξοδο κλείνοντάς του τον δρόμο. Αφού κατάλαβε ότι δεν υπήρχε οδός διαφυγής προσπάθησε να χτυπήσει με τον αγκώνα του τον έναν αστυνομικό. Τελικά συνελήφθη, το δίκυκλο κατασχέθηκε και αποδόθηκε στον 55χρονο ιδιοκτήτη του, ενώ σε βάρος του σχημα
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com