Τρίτη, 10 Ιουνίου, 2025 18:52
ΕλλάδαΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Μου φώναξε να πάω να δω την αρκούδα – Επιτέθηκε και την ψέκασε με σπρέι, ήταν τεράστια» – Συγκλονίζει η μαρτυρία του διασωθέντα στη Δράμα






Σε τραγωδία κατέληξε η βόλτα δύο περιπατητών στο δάσος του Φρακτού στη Δράμα, με τον ένα ορειβάτη να εντοπίζεται νεκρός σε χαράδρα, μετά από επίθεση αρκούδας.

Ο φίλος του, αυτόπτης μάρτυρας των όσων συνέβησαν, περιέγραψε καρέ – καρέ στην κάμερα την επίθεση, υποστηρίζοντας πως το ζώο όρμισε.

«Μαζί με τον φίλο μου τον Χρήστο πήγαμε για μια ημερήσια εξόρμηση στο δάσος του Φρακτού και επισκεφτήκαμε το αεροσκάφος που είχε βρει πρόσφατα ο ίδιος και πήραμε τον δρόμο της επιστροφής. Κάποια στιγμή, κοντά σε μια κορυφή, πήγε να δει τη θέα από ψηλά. Εγώ δεν τον ακολούθησα γιατί δεν ένιωθα την ανάγκη, πήγα 10 μέτρα πιο μπροστά και τον ακούω να φωνάζει “Δημήτρη έλα να δεις μια αρκούδα”», είπε ο φίλος του νεκρού ορειβάτη.

Στη συνέχεια περιέγραψε πως πήγε προς τον γκρεμό «γιατί φαντάστηκα ότι η αρκούδα ήταν 100 μέτρα μακριά» και τότε «μου φωνάζει δεύτερη φορά “Δημήτρη έλα να δεις μια αρκούδα”».

Πάω πιο κοντά, ανάμεσα από κάτι έλατα να περάσω και ακούω ότι κάτι γίνεται. Η αρκούδα ήταν έξι-επτά μέτρα κοντά στον Χρήστο, επιτέθηκε, αυτός την ψεκάζει με ένα μικρό σπρέι που είχε επάνω του, αυτή φεύγει, έρχεται σε εμένα και τη βλέπω εγώ στα δύο-τρία μέτρα μπροστά μου. Δεν πρόλαβα ούτε… Σάστισα πραγματικά. Πετάγεται μπροστά σε εμένα ο σκύλος και την αιφνιδιάζει για δύο-τρία δευτερόλεπτα, μετά αυτή αντεπιτίθενται. Σηκώθηκε όρθια και όρμησε έτσι προς τα εμπρός. Προλαβαίνω, βγάζω το σπρέι πιπεριού, την ψεκάζω και φεύγει», ανέφερε.

«Μου φώναξε να πάω να δω την αρκούδα - Επιτέθηκε και την ψέκασε με σπρέι, ήταν τεράστια» - Συγκλονίζει η μαρτυρία του διασωθέντα στη Δράμα

Σύμφωνα με τον ίδιο, η αρκούδα πήγε προς το μέρος του φίλου του «και του δίνει μία στον γκρεμό, τον έριξε. Τον έσπρωξε, τώρα με τα πόδια, με το σώμα, πάντως του έδωσε μία και έφυγε σαν να μην υπήρχε. Νομίζω τον έσπρωξε».

«Ήταν τεράστια αρκούδα, πρώτη φορά βλέπω. Ήταν πολύ μεγάλο ενήλικο αρσενικό πιστεύω» τόνισε.

Περιγράφοντας την επίθεση, είπε: «την ώρα που του επιτέθηκε ακούω ένα “ωχ, ωχ, ωχ”, πέφτει πρώτη φορά κάνει “αχ”, πέφτει δεύτερη κάνει ξανά “αχ” και μετά δεν άκουσα τίποτα. Η αρκούδα δεν θυμάμαι μετά τι έγινε, έχω κενό μνήμης σε αυτό το κομμάτι, από πού έφυγε και γιατί έφυγε».

«Εγώ ήμουν ανάμεσα στα έλατα γιατί θεώρησα πως ήταν καλό σημείο άμυνας, φώναζα να δω μήπως ανταποκριθεί και δώσει κάποιο σημείο ζωής, τίποτα. Πήρα το 166 , το 122, να δώσω συντεταγμένες. Πήρα φίλους γιατί ήταν δύσβατη περιοχή, δεν μπορείς να προσεγγίσεις είναι οι γκρεμοί και από συγκεκριμένα σημεία μπορεί να πάει κάποιος», είπε.