ΒόλοςΤοπικά

Μία γυναίκα λιμενάρχης στο Λιμεναρχείο Βόλου

Σε κλίμα συγκίνησης έγινε σήμερα το μεσημέρι η τελετή παράδοσης-παραλαβής της 4ης Περιφερειακής Διοίκησης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου.Διοικητής της 4ης ΠΕΔΙΛΣ, ανέλαβε ο μέχρι σήμερα λιμενάρχης Βόλου αρχιπλοίαρχος Χρήστος Κανάκης, ενώ ο νυν Λιμενάρχης Βόλου παρέδωσε τη διοίκηση του Λιμεναρχείου στην αντιπλοίαρχο Βασιλική Κωνσταντά. Ο μέχρι σήμερα διοικητής της 4ης ΠΕΔΙΛΣ Μανώλης Κανάλης ανέλαβε κλαδάρχης Επιθεώρησης στο υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Από αριστερά Μ. Κανάλης, Χρ. Κανάκης και Βασιλική Κωνσταντά

 

Ο κ. Χρήστος Κανάκης συγκινημένος παρέδωσε τα καθήκοντα του λιμενάρχη Βόλου με αισθήματα χαράς και ικανοποίησης. «Ευχαριστώ το Θεό που με βοήθησε να ανταπεξέλθω στα καθήκοντά μου όλα αυτά τα χρόνια. Ευχαριστώ την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία που μου εμπιστεύτηκε αυτή τη θέση και θα προσπαθήσω να φανώ αντάξιος των προσδοκιών τους. Στον απερχόμενο αγαπητό φίλο και συμμαθητή Μανώλη Κανάλη να ευχηθώ κάθε ευτυχία και επιτυχία στα νέα του καθήκοντα. Ομοίως και στην παραλαμβάνουσα νέα κεντρικό λιμενάρχη, αντιπλοίαρχο Βασιλική Κωνσταντά, εύχομαι καλή επιτυχία στα νέα της καθήκοντα». Σημειώνεται ότι ο κ. Κανάκης διετέλεσε δύο φορές λιμενάρχης στο Βόλο για δύο χρονια μεταξύ 2011 και 2013 και ένα χρόνο 2018-2019.

Ο κ. Μανώλης Κανάλης κλείνει έναν κύκλο 14 ετών υπηρεσίας από διάφορες θέσεις στο Βόλο, καθώς παρουσιάστηκε το 2005  για πρώτη φορά . «Τους τελευταίους 14 μήνες υπηρέτησα ως διοικητής της 4ης ΠΕΔΙΛΣ προσπαθώντας να συντονίσουμε και να οργανώσουμε όλες τις λιμενικές τις περιφερειακές αρχές. Ένα έργο δύσκολο και με ιδιαίτερες απαιτήσεις. Σήμερα τοποθετούμαι με απόφαση της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του Λιμενικου Σώματος στην Επιθεώρηση Πλοίων του συγκεκριμένου κλάδου του υπουργείου Ναυτιλίας, μέσα σε ένα πρόγραμμα αναπροσδιορισμού, απαιτήσεων που έχει το υπουργείο και θα προσπαθήσω από τη νέα μου θέση να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό για να ανταποκριθώ στις απαιτήσεις της. Τα αισθήματά μου είναι ανάμικτα από τη μία χαρά γιατί αναγνωρίζονται όλα αυτά που έχω προσφέρει στο λιμενικό σώμα, από την άλλη όμως θα απομακρυνθώ από το γνώριμο περιβάλλον μου, την οικογένειά μου, τους φίλους, αλλά νομίζω πως με ένα σωστό προγραμματισμό όλα μπορούμε να τα καταφέρουμε», δήλωσε συγκινημένος.

Η πρώτη γυναίκα λιμενάρχης στο Λιμεναρχείο Βόλου, αντιπλοίαρχος Βασιλική Κωνσταντά επισήμανε δήλωσε συγκινημένη, χαρούμενη και ικανοποιημένη και εκτίμησε ότι θα πετύχει να μην διαψεύσει τις προσδοκίες αυτών που την επέλεξαν για το ρόλο αυτό. «Είναι αλήθεια ότι είμαι η τρίτη σειρά γυναικών, γενικών αξιωματικών γενικών καθηκόντων στο λιμενικό σώμα και γι αυτό το λόγο ξεκινάμε να αναλαμβάνουμε θέσεις ευθύνης.

Αυτό βέβαια σημαίνει ότι θα έχει ακολούθως και πολλές άλλες γυναίκες γιατί στη συνέχεια είναι πολλές που εισήχθησαν με τις ίδιες προϋποθέσεις όπως και οι άνδρες αξιωματικοί, εκπαιδεύτηκαν με τις ίδιες προδιαγραφές και αναλαμβάνουν τις αντίστοιχες θέσεις», εξήγησε.

Στην τελετή παραβρέθηκαν εκπρόσωποι φορέων που έχουν σχέση με το λιμάνι, εκπρόσωποι στρατιωτικών μονάδων και σωμάτων ασφαλείας, λιμενικοί και εθελοντές.

 

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com