1 2
Παρασκευή, 21 Ιουνίου, 2024 02:08
ΒόλοςΤοπικά

Μεθαύριο η κηδεία του 77χρονου που πνίγηκε στις Αλυκές


Θλίψη έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία του Βόλου το άγγελμα του θανάτου του γνωστού εκπαιδευτικού Άγγελου Μοσχανδρέου.

Ο εκλιπών καθηγητής βρέθηκε νεκρός πριν από 2 ημέρες να επιπλέει στη θάλασσα στην παραλία της Αγίας Ειρήνης στις Αλυκές. Ο 77χρονος συνταξιούχος ήταν για πάρα πολλά χρόνια χειμερινός κολυμβητής και η σχέση του με τη θάλασσα ήταν άριστη.

Για πάνω από 30 χρόνια υπηρέτησε την εκπαίδευση, με την ιδιότητα του Θεολόγου μέχρι τη στιγμή που συνταξιοδοτήθηκε από το 2ο ΤΕΛ Βόλου στην περιοχή του Φυτόκου. Στο παρελθόν, είχε διατελέσει και διευθυντής στο Νυχτερινό Λύκειο στην Κασσαβέτη.

Ήταν ένας καθηγητής ιδιαίτερα αγαπητός στη μαθητική κοινότητα που πρόσφερε απλόχερα την αγάπη του και τη στήριξή του όπου χρειαζόταν. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η κόρη του, Ευγενία, ο αγαπημένος της πατέρας βοηθούσε μαθητές που αντιμετώπιζαν προβλήματα με ναρκωτικά και ουσίες ενώ στεκόταν πάντα βράχος στους μαθητές με οικογενειακά προβλήματα.

Αξιοσημείωτο είναι ότι ο εκλιπών στήριζε ψυχολογικά -και οικονομικά ορισμένες φορές- οικογένειες οι οποίες είχαν χάσει τα παιδιά τους.

Παρά το γεγονός ότι είχε καταγωγή από το Μεσολόγγι και ήρθε στο Βόλο με το διορισμό του, ο γνωστός εκπαιδευτικός ήταν ιδιαίτερα αγαπητός σε μαθητές και συναδέλφους στην τοπική κοινωνία του Βόλου, στην οποία έζησε για πάνω από 50 χρόνια.

Ο εκλιπών αφήνει πίσω του τη σύζυγό του, Στέλλα, τα τέσσερα παιδιά του, Ευγενία, Κωνσταντίνο, Παναγιώτη και Alessandra καθώς και τα πέντε του εγγόνια.

Η κηδεία του θα γίνει μεθαύριο, Δευτέρα 27 Ιουνίου, στις 10:00 στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως Του Σωτήρος- Βόλου.