ΕλλάδαΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μεγάλο χαστούκι για τις επιλογές Σκουρλέτη στους δήμους -Βράζει ο ΣΥΡΙΖΑ

Μετά τον Χριστόφορο Βερναρδάκη που δεν μπόρεσε να διαβάσει σωστά τις δημοσκοπήσεις και διαβεβαίωνε τον Αλέξη Τσίπρα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει ή θα χάσει με μικρή διαφορά, τώρα στο στόχαστρο των στελεχών της Κουμουνδούρου βρίσκεται και ο Πάνος Σκουρλέτης, αφού σχεδόν όλες οι επιλογές του γραμματέα του κόμματος για τις δημοτικές εκλογές, κυρίως στους Δήμους της Αττικής, αποδείχθηκαν καταστροφικές.

Συν το γεγονός ότι με την επιμονή του να περάσει την απλή αναλογική έχει ήδη δημιουργήσει συνθήκες χάους σε πολλούς Δήμους, όπως για παράδειγμα η Θεσσαλονίκη, όπου ο εκλεγμένος με 67% νέος Δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας, προερχόμενος από τη ΝΔ έχει μόλις 7 συμβούλους και ο ηττημένος Νίκος Ταχιάος, επίσημος υποψήφιος της ΝΔ (33%), έχει 11 συμβούλους.

Στους μεγάλους Δήμους της Αθήνας, του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης οι επιλογές έχουν και την σφραγίδα του Αλέξη Τσίπρα, με αποτέλεσμα οι επιλογές του δίδυμου Τσίπρα-Σκουρλέτη να αποδειχθούν τελείως λάθος. Ο «άχαστος» που αναζητούσε ο κ. Τσίπρας για την Αθήνα δεν βρέθηκε ποτέ, και οι μεν Νοτοπούλου και Μπελαβίλας δεν κατάφεραν να περάσουν ούτε καν στον δεύτερο γύρο, ενώ η υποψηφιότητα του Νάσου Ηλιόπουλου, παρότι ο ίδιος διακρίθηκε για το ήθος του,επέτρεψε στον Κώστα Μπακογιάννη να εκλεγεί με πανηγυρικό τρόπο και με πολύ μεγάλο ποσοστό.

Οι επιλογές ήττας του Πάνου Σκουρλέτη

Οι επιλογές του γραμματέα του κόμματος Πάνου Σκουρλέτη για πολλούς Δήμους της Αττικής αποδείχθηκαν εκ του αποτελέσματος εξαιρετικά κακές και δεν είναι τυχαίο, οτι στην Αττική ο ΣΥΡΙΖΑ καταφέρνει να εκλέξει μόνο 4 Δημάρχους. Και δικοί του Δήμαρχοι μπορούν να θεωρηθούν μόνο 3, οι δήμαρχοι δηλαδή που εκλέγονται στο Χαλάνδρι, τον Βύρωνα και το Κερατσίνι. Ολοι οι υπόλοιποι Δήμοι βάφονται γαλάζιοι, έστω κι αν ορισμένοι από τους υποψηφίους δεν θέλησαν να λάβουν το επίσημο χρίσμα από την Πειραιώς.

Χαρακτηρστικά παραδείγματα ο Δήμος της Αγίας Παρασκευής όπου ο νυν δήµαρχος Γιάννης Σταθόπουλος έγινε απερχόμενος και ηττήθηκε από τον Βασίλη Ζορµπά. Το ίδιο συνέβη και στο Αιγάλεω, όπου δόθηκε μάχη ψήφο με ψήφο, αλλά τελικά νικητής βγήκε ένας υποψήφιος με την σφραγίδα της Πειραιώς, ο Γιάννης Γκίκας, απέναντι στον νυν Δήμαρχο Δημήτρη Μπίρμπα.

Και ο Δήμος Ζωγράφου πέρασε στη ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ με την κ. Σταματίνα Καφατσάκη- Βλάχου που είχε την στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ να χάνει απο τον Βασίλη Θώδα.

Εκτός Αττικής τώρα, και ο Δήμος Καλαμαριάς πέρασε στην αξιωματική αντιπολίτευση με τον Γιάννη Δαρδαμανέλλη. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε ακόμα και τον Δήμος Λειβαδιάς καθώς η νυν δήμαρχος Γιώτα Πούλου έχασε από τον Γιάννη Ταγκαλέγκα.

Μόνο 3 Δημάρχους «μετράει» ο ΣΥΡΙΖΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ κρατάει μόνο το Χαλάνδρι όπου ο νυν δήμαρχος Σίμος Ρούσσος επανεκλέγεται, τον Βύρωνα όπου για λίγους ψήφους επανεξελέγη ο σημερινός Δήμαρχος Γρηγόρης Κατωπόδης και τον Δήμο Κερατσινίου- Δραπετσώνας όπου ο Χρήστος Βρεττάκος επανεξελέγη άνετα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ στήριξε ακόμα στην Νίκαια- Αγιο Ιωάννη Ρέντη τον Γιώργο Ιωακειμίδη που επίσης εκλέγεται αλλά δεν μπορεί να πιστωθεί στο κυβερνών κόμμα.

Πέρα από τις άστοχες επιλογές του Πάνου Σκουρλέτη, οι αυτοδιοικητικές εκλογές 2019 απέδειξαν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει πραγματική βάση στην ελληνική κοινωνία και δεν έχει πρόσωπα που θα μπορούσαν να σταθούν με αξιώσεις.

Πηγή: iefimerida.gr