MobileΒόλοςΤοπικά

Μεγάλη η συμμετοχή των Βολιωτών στο Επιχειρηματικό Πανόραμα – Ξεπέρασαν τις 60 οι επιχειρήσεις

60 επιχειρήσεις έχουν δηλώσει μέχρι στιγμής συμμετοχή στο Επιχειρηματικό Πανόραμα, το οποίο θα ανοίξει ξανά τις πύλες του στις 24 Απριλίου στο Συνεδριακό Κέντρο Βόλου. Η μεγάλη αυτή έκθεση προϊόντων θα αποτελέσει μία γιορτή για την τοπική οικονομία με τον Εμπορικό Σύλλογο Βόλου και τον πρόεδρό του κ. Απόστολο Οντόπουλο, που ανακίνησε την διοργάνωση της μεγάλης αυτής έκθεσης, να είναι πεπεισμένος πως θα στεφτεί με απόλυτη επιτυχία.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχωρήθηκε σήμερα από τους διοργανωτές τονίστηκε ότι με τη σύμπραξη των τοπικών φορέων, πραγματοποιείται σε μια δύσκολη εποχή, μια γιορτή για την τοπική οικονομία. Αυτή η κίνηση έρχεται ως ανταπόδοση στην περιοχή και στους ντόπιους επιχειρηματίες, που παλεύουν για να επιβιώσουν και να στηρίξουν τις επιχειρήσεις του σε ένα δύσκολο οικονομικό κλίμα, που σύμφωνα με τις προβλέψεις, δεν φαίνεται να αλλάζει άμεσα.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κ. Απόστολος Οντόπουλος τόνισε ότι δημιουργικές δυνάμεις της περιοχής και άνθρωποι, που έβαλαν πλάτη όλη αυτή την περίοδο της κρίσης , ήθελαν νέα εργαλεία και αναπτυξιακούς σχεδιασμούς για να στηρίξουν και να αναδείξουν τις επιχειρήσεις τους.
«Αυτές τις αγωνίες αφουγκραζόταν ο Εμπορικός Σύλλογος και ανέλαβε την πρωτοβουλία αναγέννησης του Επιχειρηματικού Πανοράματος. Γνωρίζουμε τις δυσκολίες του εγχειρήματος, αλλά είναι ισχυρή θέληση του επιχειρηματικού κόσμου, ώστε στις 24 Απριλίου, να εγκαινιάσουμε μια μεγάλη έκθεση», τόνισε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα μηνύματα από τη συμμετοχή των φορέων και της κοινωνίας ξεπερνούν κάθε πρόβλεψη και η Μαγνησία μπαίνει στο χάρτη των εκθέσεων με νεωτερική διάθεση και ισχυροποιεί την εκθεσιακή ιδέα, ένα θεσμό δημοφιλή παγκοσμίως.
Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κάλεσε όλες και όλους να συμμετάσχουν στηρίζοντας το τοπικό επιχειρείν.

Από την πλευρά της, η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη εξήρε τη συνεργασία των φορέων επισημαίνοντας πως η πρόταση του Εμπορικού Συλλόγου για την αναβίωση του Επιχειρηματικού Πανοράματος γίνεται πράξη και όλοι μαζί, Περιφέρεια, Δήμος και Εμπορικός Σύλλογος μπορούν να δημιουργήσουν μια γιορτή για την τοπική οικονομία, που θα αυξήσει τον ανταγωνισμό, θα κλειστούν εμπορικές συμφωνίες και θα κερδίσουν αναγνωρισιμότητα τοπικές επιχειρήσεις.
«Το θέμα είναι ο τόπος να ωφεληθεί και εξ’ αρχής βοηθήσαμε και θα βοηθήσουμε μέχρι να ολοκληρωθεί το εγχείρημα. Το οφείλουμε στον τόπο και στους επιχειρηματίες, που παλεύουν στην αγορά για να επιβιώσουν και να στηρίξουν τις επιχειρήσεις τους σε αυτό το δύσκολο οικονομικό κλίμα, που δεν φαίνεται να αλλάζει άμεσα», υπογράμμισε η κ. Κολυνδρίνη κι εκτίμησε ότι σε συνδυασμό με το φεστιβάλ σκαφών, που θα πραγματοποιηθεί ένα μήνα μετά το Πανόραμα, η πόλη θα γίνει σημείο αναφοράς και κοινωνικής ενδυνάμωσης.

Ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Αριστείδης Σαββάκης εκπροσωπώντας το Δήμο Βόλου, ως συνδιοργανωτής ανέφερε ότι από την αρχή ο Δήμος ήταν θετικός στην υλοποίηση του Πανοράματος, παρά το γεγονός ότι υπήρχε ένα κενό 10 ετών από την τελευταία φορά που υλοποιήθηκε και κάλεσε όλους τους επιχειρηματίες και τα επαγγελματικά σωματεία να μετέχουν μαζικά.
Όπως ανέφερε, τα μηνύματα είναι θετικά, ώστε η έκθεση να έχει μεγάλη απήχηση, γιατί με αυτό τον τρόπο, ο Βόλος αναδεικνύει τη δυναμική του.
Σύμφωνα με τον κ. Οντόπουλο, ήδη έχουν επισημοποιηθεί πάνω από 60 συμμετοχές, αριθμός που χαρακτηρίστηκε ικανοποιητικός, ενώ γίνονται συζητήσεις καθημερινά με επιχειρήσεις. Επισημάνθηκε ότι το Επιμελητήριο Μαγνησίας μίσθωσε αρκετά τετραγωνικά μέτρα στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Βόλου.

Όσον αφορά στις παράλληλες εκδηλώσεις, προκειμένου να έχουν ενδιαφέρον οι εκθέτες και οι επισκέπτες, θα λάβουν χώρα πολλά σεμινάρια, εισηγήσεις έγκριτων ομιλητών σε θέματα marketing, ενώ εξετάζονται και άλλες παράλληλες δράσεις με γαστρονομία και τουρισμό.
Τέλος ο κ. Οντόπουλος απάντησε και σε ερωτήματα σχετικά με τον κορωνοϊό και τυχόν φόβους για τη διοργάνωση, με την ίδιο να συνιστά ψυχραιμία.