Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στα Κάτω Λεχώνια ο 2ος Τοπάλειος Αγώνας Δρόμου, που διεξήχθη με συνδιοργανωτές τον ΣΔΥ Βόλου Κένταυρο, τον ΑΘΛΟ και την Περιφέρεια Θεσσαλίας υπό την αιγίδα του Δήμου Βόλου.
Η αθλητική εκδήλωση έλαβε χώρα εις μνήμη και φόρο τιμής στις γενναίες Λεχωνίτισσες Λουκία και Σοφίκα Τοπάλ, κορυφαίες μορφές της Εθνικής Αντίστασης και μεγάλες ευεργέτιδες του τόπου, οι οποίες απαγχονίστηκαν, μετά των αυτοθυσιών τους για την πατρίδα μας, στο δέντρο της κεντρικής πλατείας των Κάτω Λεχωνίων τον Ιούλιο του 1944.
Το Τοπικό Συμβούλιο Κάτω Λεχωνίων διοργάνωσε τον 2ο Τοπάλειο Αγώνα μετά από την μεγάλη επιτυχία που σημείωσε η περσινή εκδήλωση, εκπληρώνοντας έτσι τον φόρο τιμής που οραματίστηκε ο αείμνηστος Γεώργιος Αραμπατζής πρόεδρος Δημοτικής ενότητας Κάτω Λεχωνίων 2014 -2021, με στόχο να γίνει ετήσιος θεσμός στα αθλητικά και πολιτιστικά δρώμενα του τόπου.
Ο αγώνας δρόμου περιλάμβανε ασφάλτινη και επίπεδη διαδρομή πέντε χιλιομέτρων για τους ενήλικες με ώρα εκκίνησης στις 10:00 από την πλατεία της εκκλησίας και 500 μέτρα για τα παιδιά με ώρα εκκίνησης επίσης στις 10:00.
Την ομαλή διεξαγωγή της διοργάνωσης βοήθησε η Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας με εθελοντές και εθελόντριες διασώστες.