MobileΚΟΡΥΦΑΙΕΣΜαγνησίαΤοπικά

Με “κοριούς” και drone εντοπίστηκε η χασισοφυτεία – μαμούθ στο Πουρί – Καμία σύλληψη ακόμα
Πραγματικό δάσος από δενδρύλλια κάνναβης εντόπισαν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πάτρας σε ορεινή δύσβατη περιοχή μεταξύ Ζαγοράς και Πουρίου.

Η φυτεία – μαμούθ στο Πήλιο με 3.000 χασισόδεντρα καλλιεργούταν από την περασμένη άνοιξη με τους
ναρκέμπορους να ετοιμάζονται για συγκομιδή της παραγωγής, η οποία θα απέδιδε τουλάχιστον δέκα τόνους κάνναβης. Εντούτοις, πληροφορίες που αντλήθηκαν από παρακολουθήσεις τηλεφώνων στον νομό Αχαΐας ξεσκέπασαν τα σχέδια των εμπόρων ναρκωτικών για χρυσές δουλειές με κέρδος εκατομμυρ’ιων ευρώ, πετυχαίνοντας γερό χτύπημα στο εμπόριο χασίς.

Η τεράστια χασισοφυτεία εντοπίστηκε προχθές από τους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πάτρας με τη συνδρομή του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου, της ΟΠΚΕ, του Τμήματος Βορείου Πηλίου με τη βοήθεια drone. Οι εικόνες που ελήφθησαν προκάλεσαν σοκ.

Χιλιάδες δέντρα κάνναβης καλλιεργούνταν σε δύσβατη περιοχή, όπου για τις ανάγκες της παραγωγής είχαν αναπτυχθεί συστήματα αυτόματου ποτίσματος, ενώ οι ναρκέμποροι είχαν ξηραντήριο και κατάλυμα στην περιοχή. Τα δέντρα είναι ανάπτυξης από 2,5 μέχρι και 4 μέτρα!

Ο χώρος τέθηκε σε παρακολούθηση με τη συνδρομή αστυνομικών της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας (Ε.Κ.Α.Μ.), καθώς υπήρχε το ενδεχόμενο οι έμποροι να είχαν όπλα. Εντούτοις, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, κανένα άτομο δεν προσέγγισε τον χώρο για να φροντίσει την παράνομη καλλιέργεια. Η Αστυνομία δεν προχώρησε σε συλλήψεις, έχει όμως στα χέρια της πολλά στοιχεία ικανά για την οδηγήσουν στην ταυτοποίηση των δραστών.

Οι αστυνομικοί δυσκολεύτηκαν πολύ  να μεταβούν στη φυτεία – μαμούθ, αφού λόγω του δύσβατου της περιοχής αναγκάστηκαν να αφήσουν τα αυτοκίνητά τους και να φθάσουν στο σημείο πεζή μετά από τουλάχιστον μισή ώρα.

Η επιχείρηση της Αστυνομίας είναι υπό πλήρη εξέλιξη και συνεχίζεται και σήμερα Πέμπτη προς δύο κατευθύνσεις. Την κατάσχεση των χασισόδεντρων και τον εντοπισμό των δραστών. Εντούτοις, το έργο της κατάσχεσης των δενδρυλλίων κάνναβης είναι πολύ δύσκολο για τους αστυνομικούς που έχουν να φέρουν σε πέρας τη μεταφορά χιλιάδων δέντρων.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ζητήθηκε η συνδρομή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου και το Αρχηγείο αιτήθηκε
κινητοποίηση ελικοπτέρου. Το έργο της μεταφοράς των δενδρυλλίων κάνναβης, τα οποία θα πρέπει να
μεταφερθούν στην Πάτρα, όπου η Αστυνομία χειρίζεται την υπόθεση και να καταστραφούν με καύση, είναι υπό πλήρη εξέλιξη ακόμη και σήμερα. Είναι χαρακτηριστικό ότι πυροσβεστικό ελικόπτερο συνέδραμε το έργο της Αστυνομίας χθες το μεσημέρι κάνοντας πτήσεις στην περιοχή.

Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν πως εγκληματική ομάδα με οργανωμένη δράση κρύβεται πίσω
από την παράνομη καλλιέργεια κάνναβης. Αυτή τη στιγμή δεν είναι γνωστό ποιοι την απαρτίζουν, όμως εκτιμάται ότι το πιθανότερο είναι να είναι αλλοδαποί υπήκοοι Αλβανίας, οι οποίοι διακινούν κάνναβη σε ολόκληρη τη χώρα.

Η εγκληματική δράση αποκαλύφτηκε από παρακολούθηση τηλεφώνων που αφορούσε σε άλλη υπόθεση στην
Πάτρα, η οποία έβγαλε λαβράκι. Σχεδόν βέβαιο θεωρείται ότι κάτοικοι από την περιοχή του Πηλίου συνεργάζονται με την εγκληματική ομάδα, η οποία απαρτίζεται από μεγάλο αριθμό μελών τουλάχιστον 20.
Χθες στο Πήλιο η αποκάλυψη της χασισοφυτείας μονοπωλούσε τις συζητήσεις των ντόπιων κατοίκων που έμειναν έκπληκτοι από τις εξελίξεις.

Δεν έχει εντοπιστεί ποτέ στο παρελθόν τόσο μεγάλη φυτεία με δενδρύλλια κάνναβης όχι μόνο στο Πήλιο αλλά
και σε ολόκληρη τη Μαγνησία. Το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Πάτρας ερευνά επισταμένα κάθε χρήσιμο
στοιχείο που θα οδηγήσει στην πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης. Μέχρι χθες το βράδυ οι πληροφορίες ανέφεραν ότι δεν είχαν γίνει ακόμη συλλήψεις.

Εξάλλου, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας αναμένεται να προχωρήσει σε επίσημες ανακοινώσεις σήμερα Πέμπτη.

φωτο αρχείου

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com