MobileΜαγνησίαΤοπικά

«Μας ξεγέλασε και εμάς» Τι κατέθεσε η μοναχή από το Πήλιο για τα ραντεβού, που στήνονταν σε Μοναστήρι με τον ψευτογιατρό
Αρνήθηκε κατηγορηματικά πως γνώριζε για την παράνομη δράση του 50χρονου ψευτογιατρού Dr. Kontou η ηγουμένη Ιεράς Μονής του Πηλίου, όπου κλείνονταν ραντεβού με καρκινοπαθείς

Η μοναχή, η οποία βρέθηκε στο εδώλιο δίπλα στον “μαϊμού” ογκολόγο, κατηγορούμενη για διευκόλυνση και υποβοήθηση του 50χρονου, προκειμένου ο τελευταίος να τελεί τις αξιόποινες πράξεις της απάτης ή απόπειρας απάτης κατ’ εξακολούθηση, με τις οποίες βαρύνεται, δήλωσε χαρακτηριστικά στο δικαστήριο: «Μας ξεγέλασε κι εμάς».

Ο Dr. Kontoς, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ευθύνεται για τους θανάτους 12 ασθενών και με 14 ακόμη απόπειρες ανθρωποκτονιών. Εξαπατούσε καρκινοπαθείς προτρέποντάς τους να σταματήσουν τις θεραπείες τους και χορηγώντας τους βότανα από το Πήλιο και μαντζούνια.

Μετά την ολοκλήρωση της απολογίας τού ψευτογιατρού στην Αθήνα την περασμένη Πέμπτη, με τον κατηγορούμενο να παρουσιάζεται αμετανόητος για τις πράξεις του, η δίκη συνεχίστηκε με δύο ακόμη απολογίες, μεταξύ των οποίων και της ηγουμένης.

Από το υλικό που συλλέχθηκε προανακριτικά προέκυψε ότι η κατηγορούμενη παραχώρησε στον μαϊμού ογκολόγο χρήση ειδικού χώρου εντός του συγκροτήματος των κτιρίων της Ιεράς Μονής, προκειμένου ο 50χρονος να εξετάζει ασθενείς και να υποδεικνύει προγράμματα και μεθόδους στο πλαίσιο του «ιατρικού – θεραπευτικού του έργου». Σε αυτόν τον χώρο, όπως προέκυψε, κλείστηκαν ραντεβού με πέντε απελπισμένους καρκινοπαθείς, που προσπαθούσαν απεγνωσμένα να βρουν λύση στο πρόβλημά τους.

Ερωτηθείσα σχετικώς, η κατηγορουμένη φέρεται να ισχυρίστηκε πως ο ψευτογιατρός θεράπευσε μοναχή της Ιεράς Μονής. Εκεί απέδωσε το γεγονός ότι επισκεπτόταν το μοναστήρι κόσμος και ζητούσε τον Dr. Konto. «Μετά το γεγονός αυτό διαδόθηκε φήμη πως έχουμε καλό γιατρό», ανέφερε χαρακτηριστικά, τονίζοντας πως «μας ξεγέλασε και εμάς». Η ίδια, όπως φέρεται να κατέθεσε στο δικαστήριο, γνώρισε τον συγκατηγορούμενό της από e-mail που είχε στείλει ο τελευταίος, βάσει του οποίου είχε παρουσιαστεί σαν γιατρός.

Τα ραντεβού στη Μονή

Ενα από τα ραντεβού που κλείστηκε το χρονικό διάστημα από τον Ιανουάριο του 2019 έως τον Ιούνιο του 2020 αφορούσε σε πάσχουσα από καρκίνο στο έντερο. Με τη στάση και τη συμπεριφορά της, όπως προέκυψε, η ηγούμενη φέρεται να εδραίωνε την ψευδή και εσφαλμένη πεποίθηση που είχε περί της ιατρικής ιδιότητας του κατηγορούμενου και της καταλληλότητας των υποδεικνυόμενων μεθόδων του για πλήρη ίαση και συνέβαλε να πεισθεί να καταβάλει στον ψευτογιατρό ποσό 35.600 ευρώ για τις δήθεν παρεχόμενες ιατρικές υπηρεσίες. Η ασθενής θα οδηγούταν σε ραγδαία επιδείνωση της υγείας της και σίγουρο θάνατο, αν δεν πληροφορούταν από τα ΜΜΕ την απάτη και δεν σταματούσε έτσι να ακολουθεί τη «μέθοδο θεραπείας» του ψευτογιατρού.

Στον ίδιο χώρο της Μονής εξετάστηκε ανήλικη ασθενής πάσχουσα από πιλοκυτταρικό και πολυμηξοειδές αστροκύττωμα, η οποία ακολούθησε το υποτιθέμενο θεραπευτικό πρόγραμμα του 50χρονου και παρουσίασε επιδείνωση της υγείας της. Ομως, ευτυχώς στάθηκε τυχερή, καθώς οι γονείς της αντιλήφθηκαν την απάτη και σταμάτησαν τη θεραπεία γρήγορα. Πάλι όμως η οικογένειά της ζημιώθηκε οικονομικά, καταβάλλοντας συνολικά 17.020 ευρώ για τις δήθεν ιατρικές υπηρεσίες, ενώ αντιμετώπιζε ήδη αρκετά προβλήματα.

Επίσης, εξετάστηκαν άλλοι τρεις καρκινοπαθείς, δύο άνδρες και μία γυναίκα, που εξαπατήθηκαν επίσης από τον ψευτογιατρό, καταβάλλοντας ποσά από 3.319 έως και 31.135 ευρώ.

Η δίκη για την πολύκροτη υπόθεση συνεχίζεται σήμερα Τετάρτη.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com