Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024 12:56
ΜαγνησίαΤοπικά

Μαγνησία: Ενα ζευγάρι μεσηλίκων και μία 45χρονη «κλαίνε» τα λεφτά τους, καθώς έπεσαν θύματα τηλεφωνικής απάτης


Θύματα επιτήδειων έπεσαν δύο άτομα σε περιοχή του δήμου Ρήγα Φεραίου, που από την μία στιγμή στην άλλη είδαν να χάνουν συνολικά 2.000 ευρώ, ενώ σε μία τρίτη περίπτωση 45χρονη από την Αγ. Παρασκευή Βόλου, αναζητά τους απατεώνες που υποδυόμενοι εκπροσώπους του λογιστικού γραφείου που συνεργάζεται, πέτυχαν να την παγιδεύσουν και «σήκωσαν» από τον λογαριασμό της ποσό 1.500 ευρώ.

Στην πρώτη περίπτωση απάτης «θύματα» έπεσαν ένας 66χρονος άνδρας και η σύζυγός του οι οποίοι δέχθηκαν τηλεφώνημα από έναν άγνωστο άνδρα. Ο δράστης τούς είπε πως για να τους καταβληθεί το ποσό των 26.000 έπειτα από δικαστική προσφυγή στην οποία είχε προχωρήσει το ζευγάρι για αγοροπωλησία κτήματος, (άγνωστο πώς γνώριζαν γι’ αυτό) θα πρέπει να καταβάλλουν σε λογαριασμό της εφορίας από 1.000 ευρώ ο καθένας.

Το ζευγάρι, προχώρησε στην καταβολή των χρημάτων, ωστόσο πολύ γρήγορα διαπίστωσε ότι τα χρήματα δεν πήγαν στην εφορία αλλά σε κάποιον λογαριασμό με δικαιούχο μία γυναίκα στην Αλβανία.

Σύμφωνα με πληροφορίες κινήθηκαν άμεσα οι διαδικασίες ακύρωσης της συναλλαγής, ωστόσο ακόμη δεν είναι βέβαιο πως το ζευγάρι θα καταφέρει να σώσει τα χρήματά του, καθώς η τράπεζα δεν έχει ακόμη απαντήσει σχετικά στο αίτημα που υποβλήθηκε προς εξέταση.

Στη δεύτερη περίπτωση μία 45χρονη κατήγγειλε πως άγνωστος τής τηλεφώνησε και «συστήθηκε» ως εκπρόσωπος του λογιστικού γραφείου με το οποίο συνεργάζεται. Η 45χρονη δεν προνόησε να διασταυρώσει αν αυτό είναι αλήθεια και τώρα τρέχει και δε φτάνει.

Με το πρόσχημα επίδομα που δήθεν δικαιούνταν ο επιτήδειος την έπεισε να του δώσει τους προσωπικούς της κωδικούς προκειμένου να προχωρήσει την διαδικασία. Η 45χρονη έκανε το λάθος και τους έδωσε, με συνέπεια ο άγνωστος να προχωρήσει σε συναλλαγή των 1.550 ευρώ από τον τραπεζικό της λογαριασμό. Όταν η Βολιώτισσα αντιλήφθηκε την απάτη… ήταν ήδη αργά.