MobileΒόλοςΤοπικά

Λούλης για Σούρλα: Ας προετοιμάσει την ψυχή του να φύγει καθαρός στην ηλικία που έφτασε. Εγώ τον συγχωρώ.

Στο Radio Marconi 96,1 F.M. του Βόλου μίλησε το πρωινό της Τρίτης ο Γ.Γ. Τουρισμού της Κυβέρνησης Κωνσταντίνος Λούλης, με αφορμή την επιστολή του πρώην υπουργού και βουλευτή Μαγνησίας Γιώργου Σούρλα που είδε το φως της δημοσιότητας την Δευτέρα.

Μεταξύ άλλων ο κ. Λούλης ανέφερε:

“H επιστολή Σούρλα επαλήθευσε τα λόγια μου. Επαλήθευσε οτι είναι ένας συκοφάντης. Είχε καταγγείλει οτι παίρνω επιδοτούμενα προγράμματα, ότι έχω στο σπίτι μου εικόνα που αξίζει δισεκατομμύρια κι οτι έχτιζα εργοστάσια χωρίς άδεια οικοδομής. Ολα αποδείχθηκαν ψέματα. 500 δραχμές έκανε η εικόνα, και φυσικά είχα άδεια οικοδομής. Έγιναν έλεγχοι και ο Μύλος μας βρέθηκε σωστός και όσα κατήγγειλε ήταν ψευδή και ανυπόστατα. Ήταν τραγικά τα όσα έκανε ο βουλευτής Σούρλας. Έλεγε μπούρδες και αέρας κοπανιστός. Λέει ότι μου αφαιρέθηκε το οφίκιο. Για μένα είναι τίτλος τιμής. Διότι εκείνη την εποχή ήταν σε δίλημμα και η μοναστηριακή πολιτεία και αν ο πατριάρχης έχει μόνο την πνευματική εποπτεία του Αγίου όρου ή έχει και διοικητικές υποχρεώσεις. Εκεί διχάστηκε το Άγιον όρος. Τελικά, επικράτησε η άποψη η δική μου. Και ρωτώ τον κ. Σούρλα, που είναι ενήμερος, τώρα που με το Ουκρανικό θέμα, με ποιόν είναι ο κ. Σούρλας;” τόνισε ο κ. Λούλης.

Στη συνέχεια υπογράμμισε οτι : “Όλα όσα κάνει δείχνει έναν άνθρωπο σε κρίση πανικού. Και αναφέρει για το βιβλίο μου για την επταετία. Δεν αφήνει κενά η ιστορία όπως την περιγράφω. Είναι γνωστή η αντιστασιακή δράση του κ. Σούρλα και η δημοκρατική ευαισθησία της οικογένειάς του και τους αγώνες που έχουν κάνει για τη δημοκρατία. Εγώ πήρα και υπέρ του θέση για το βιβλίο που έγραψε για τους νεκρούς του 40. Και κάποιος είπε να γράψει και ένα βιβλίο για τους νεκρούς του θείου του. Κι εκεί είπα στοπ. Ε, όχι και μαθήματα δημοκρατικής συμπεριφοράς από τον Σούρλα. Δεν πέρασε χειρότερος βουλευτής στη Μαγνησία από τον Σούρλα. Υπήρχαν γίγαντες πολιτικοί. Ο Σούρλας λέει μόνος του οτι ήταν ο καλύτερος! Γιατι αυτή η κρίση πανικού με μένα; Αλλά τι έκανε με τον μακαρίτη τον Νάκο ή τον Αντωνίου ή τη Ζεττα; Τι θέλει να παραστήσει αυτός ο άνθρωπος;  Νομίζει ότι είναι ο Ιαβέρης, ο εισαγγελέας. Νομίζει ότι έχει σπαθί και κόβει κεφάλια. Αλλά αποδείχθηκε ότι ήταν συκοφάντης” είπε ο κ. Λούλης.

Η δήλωση Σούρλα

Είχε προηγηθεί η δήλωση του Γ. Σούλρα, όπου ανέφερε:

«Εντελώς αναίτια,  χωρίς απολύτως καμία αφορμή ο Κ. Λούλης από τότε που του ανατέθηκαν καθήκοντα Γενικού Γραμματέα επιδίδεται σε μια εργολαβική εκστρατεία κατασυκοφάντησής μου. Είτε σε αίθουσες δικαστηρίων όπου σπεύδει να καταθέσει ως μάρτυρας υπεράσπισης κατηγορουμένων και μετατρέπεται σε αυτόκλητο κατήγορο εναντίον μου, είτε στα μέσα ενημέρωσης.

Στη Μαγνησία την οποία συχνά επισκέπτεται, άλλωστε εκεί είναι  οι επιχειρήσεις του, διαθέτει περισσότερο χρόνο για προσωπικές επιθέσεις παρά για τις κυβερνητικές του αρμοδιότητές του ως Γραμματέας, εκτός αν στα καθήκοντά του εντάσσει ο ίδιος και την αποστολή κατασυκοφάντησής μου.

Για την ακατάσχετη αυτή υβρεολογία προφασίζεται πολιτικές αντιπαραθέσεις προ εικοσιπέντε και πλέον ετών για δήθεν συκοφαντίες μου σε βάρος του. Θεωρεί προφανώς ακόμη ως συκοφαντία την αναφορά στο γεγονός ότι το Οικουμενικό Πατριαρχείο του αφαίρεσε το Οφίκιο του Εξάρχου της Αγίας Του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας «δια σειρά ενεργειών στρεφομένων εναντίον του τιμήσαντος αυτόν δια  τοιαύτης υψηλής εκκλησιαστικής διακρίσεως του Οικουμενικού Θρόνου». Επρόκειτο για ένα γεγονός που συνέβη για πρώτη φορά στα χρονικά του Πατριαρχείου και θεώρησα επιβεβλημένο καθήκον το 1994 να ζητήσω από τους αρμόδιους Υπουργούς, σε τι συνίστανται αυτές οι ενέργειες σε βάρος του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Θα μπορούσε βέβαια να έχει απαντήσει και ο ίδιος ή ακόμα να το πράξει και σήμερα.

Υμνητής της Χούντας, θαυμαστής των Απριλιανών, περιφερόμενος «ιδεολόγος» έχει το θράσος  να επιχειρεί να δώσει μαθήματα δημοκρατίας και συνέπειάς σε μια παράταξη που υπηρετώ 45 χρόνια με ανιδιοτέλεια και αίσθημα ευθύνης. 

Δεν «έφυγα με το κεφάλι κάτω», όπως υποστηρίζει ο κ. Λούλης, αλλά αποχώρησα με το κεφάλι ψηλά και με καθαρά χέρια. Δεν με μαύρισαν οι ψηφοφόροι,  αντίθετα με τίμησαν όσο κανέναν άλλο καθώς με εξέλεξαν εννέα φορές βουλευτή σχεδόν για τρεις δεκαετίες, ενώ η Πολιτεία και η παράταξη με τίμησαν με τα αξιώματα του Υπουργού και του Αντιπροέδρου της Βουλής.

Πρέπει επιτέλους να αντιληφθεί ο κ. Λούλης ότι με τέτοιες συμπεριφορές και νοοτροπίες, όταν κατέχεις κυβερνητική θέση δεν εκθέτεις μόνο τον εαυτό σου αλλά την παράταξη, την κυβέρνηση και προσωπικά τον Πρωθυπουργό που σε τίμησε με το αξίωμα αυτό».