ΘεσσαλίαΛάρισα

Λάρισα: Με χειροπέδες ιδιοκτήτης ελαιοτριβείου στον δήμο Τεμπών – Αυτή είναι η τρίτη σύλληψη για ρύπανση

Συνεχίζεται αμείωτη η προσπάθεια των ελεγκτικών συνεργείων της Πε­ριφέρειας Θεσσαλίας να πατάξουν κάθε κρούσμα ρύπανσης του περιβάλλοντος, απ’ όπου και αν αυτή προέρχεται.

Αυτή τη φορά στα χνά­ρια των ελεγκτικών αρχών έπεσε ένας 52xpovos ιδιοκτήτη ελαιουρ­γείου στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Τεμπών. Σύμφωνα με πλη­ροφορία της «Ε», μετά από ανώνυ­μη καταγγελία στη Δ/νση Ανάπτυξής της Περιφέρειας Θεσσαλίας, κλιμά­κιο της Υπηρεσίας μετέβη σε αγρο­τική περιοχή του δήμου, όπου σε αγροτεμάχιο ιδιοκτησίας του 52χρονου εντόπισαν 5 δεξαμενές με ανε­πεξέργαστα υγρά λύματα, χωρίς να τηρούνται οι περιβαλλοντικοί όροι, με αποτέλεσμα την υποβάθμιση του περιβάλλοντος.

Οι υπηρεσιακοί παράγοντες της Περιφέρειας ενημέρω­σαν σχετικά τους αστυνομικούς του Τμήματος Τεμπών, οι οποίοι προχώρησαν στη σύλληψη του ιδιοκτήτη του αγροτεμαχίου και ελαιουργείου. Μετά την απολογία του στον Εισαγγελέα, αφέθηκε ελεύθερος, ενώ αναμένονται τα ερ­γαστηριακά αποτελέσματα των ελέγχων από τα δείγματα των λυ­μάτων που ελήφθησαν, τα οποία και θα συμπεριληφθούν στη σχετική δικογραφία.

Υπενθυμίζεται ότι μέσα στον τελευ­ταίο μήνα έχουν συλληφθεί στον νομό Λάρισας με την κατηγορία της ρύπανσης των ποταμών Τιταρήσιου-Ελασσονίτη, ο πρόεδρος ενός τυροκομείου και ενός σφαγείου και για αντίστοιχη περιβαλλοντική επι­βάρυνση στον Γκουσμπασανιώτη ποταμό, ο προσωρινά υπεύθυνος ενός τυροκομείου στη Νέα Λεύκη.

  • ΦΩΤΟ αρχείου

 

Πηγή: Εφημερίδα Ελευθερία