MobileΕλλάδαΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυβερνητικό πρόγραμμα δεύτερης 4ετίας -Προεκλογικό άρωμα στις εξαγγελίες Μητσοτάκη

Το κυβερνητικό πρόγραμμά του για την επόμενη τετραετία ξεδιπλώνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις τελευταίες δημόσιες παρεμβάσεις του.

Μπορεί σε κάθε ευκαιρία να αποκηρύσσει το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών και να επιμένει στη διεξαγωγή τους την άνοιξη του 2023, ωστόσο χτίζει σταδιακά τον προγραμματικό λόγο της Νέας Δημοκρατίας και δημιουργεί συνθήκες εγρήγορσης στο πολιτικό προσωπικό για κάλπες πριν το τέλος της κυβερνητικής θητείας.

Το σχέδιο Μητσοτάκη «για τη δεύτερη τετραετία»

Μεθοδικά και επιλέγοντας το κατάλληλο ακροατήριο ο πρωθυπουργός προχωρά στην παρουσίαση πολιτικών που αγγίζουν συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες και έρχονται να επιλύσουν προβλήματα που εκφεύγουν της καθημερινής διαχείρισης των αλλεπάλληλων κρίσεων. Η αρχή έγινε την περασμένη εβδομάδα στο Συνέδριο της ΟΝΝΕΔ όπου μίλησε για την στέγαση των νέων. Εκεί ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση επεξεργάζεται «ένα πλήρες σχέδιο με όλες τις λύσεις, από την ανεκμετάλλευτη περιουσία του δημοσίου μέχρι αντικίνητρα και κίνητρα για να απελευθερωθούν κλειστά ακίνητα» και για πρώτη φορά επισήμανε ότι τα μέτρα αυτά «θα υλοποιηθούν στη δεύτερη 4ετία της ΝΔ». Πρόκειται για μια κυβερνητική πολιτική που απευθύνεται σε ένα δύσκολο εκλογικά ακροατήριο για τη ΝΔ, που είναι οι νέοι, και ο πρωθυπουργός επιχειρεί να προσεγγίσει με μέτρα και δράσεις που αντιμετωπίζουν ένα ακανθώδες για αυτούς θέμα.

Η συνέχεια αφορά ένα ακανθώδες θέμα που επιφυλάσσει συγκρούσεις με κατεστημένα συμφέροντα και τοπικές κοινωνίες. Είναι ο νέος νοσοκομειακός χάρτης για τον οποίο μίλησε ο κ. Μητσοτάκης στο συνέδριο του Πρώτου Θέματος για την υγεία, στέλνοντας μήνυμα συνέχισης των μεταρρυθμίσεων. «Θα είναι μεταρρύθμιση, για εμάς, δεύτερης τετραετίας», όπως είπε χαρακτηριστικά. Μίλησε για την δημιουργία ενός συστήματος περιφερειακών κέντρων με ακτίνες στην Περιφέρεια και εξορθολογισμού των κλινικών οι οποίες υπάρχουν στα περιφερειακά νοσοκομεία.

Η πιλοτική εφαρμογή του νέου σχολείου

Χθες, μιλώντας σε συνέδριο για το δημογραφικό ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε την πιλοτική εφαρμογή της λειτουργίας των παιδικών σταθμών και των δημοτικών σχολείων έως τις 6 το απόγευμα, ώστε να περιλαμβάνουν και τη μελέτη των παιδιών, «ανακουφίζοντας με αυτό τον τρόπο τους γονείς στο σπίτι». Θα ξεκινήσει σε 5 χιλιάδες τμήματα σε όλη τη χώρα και προφανώς θα επεκταθεί στη συνέχεια, αφήνοντας υποσχέσεις για την «επόμενη τετραετία».

Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει τις περιοδείες σε όλη τη χώρα με επίκεντρο είτε τα εγκαίνια έτοιμων έργων είτε την ανακοίνωση της έναρξης των εργασιών σε αυτά όπου οι μελέτες έχουν ωριμάσει. Την Παρασκευή που θα επισκεφθεί την Θεσσαλονίκη για την Σύνοδο των χωρών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης θα συναντηθεί και με φορείς της πόλης, ενώ στο πρόγραμμα του είναι περιοδεία στην Καλαμάτα.

Προεκλογικό κλίμα με ανακοινώσεις υποψηφίων

Στο προεκλογικό κλίμα συμβάλει και η ανακοίνωση υποψηφιοτήτων για τις βουλευτικές εκλογές στις οποίες προχωρά σταδιακά ο κ. Μητσοτάκης. Χθες, ήταν η σειρά τεσσάρων κυριών στο πλαίσιο της ενίσχυσης της γυναικείας παρουσίας στα ψηφοδέλτια της ΝΔ. Έτσι, όπως ανακοινώθηκε, η Υφυπουργός Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δόμνα Μιχαηλίδου θα είναι υποψήφια βουλευτής στην Α εκλογική περιφέρεια Πειραιώς, η Υφυπουργός για τη Δημογραφική Πολιτική και την Οικογένεια, Μαρία Συρεγγέλα στην Β2 Δυτικού Τομέα Αθηνών, η Υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη στην εκλογική περιφέρεια Ανατολικής Αττικής και η δικηγόρος, πρώην Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφία Νικολάου, στην Εύβοια.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com