MobileΥΓΕΙΑ

Κυτταρίτιδα: Πείτε της «αντίο» επιλέγοντας αυτές τις τροφές





Βρισκόμαστε μια «ανάσα» από το καλοκαίρι και οι προετοιμασίες για να βγούμε στην παραλία έχουν πάρει «φωτιά».

Άλλες ψάχνουμε μαγιό, άλλες προσέχουμε τη διατροφή μας και άλλες αναρωτιόμαστε πώς μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την κυτταρίτιδα.

Πρόκειται για ένα πρόβλημα που επηρεάζει το 98% των γυναικών.

Η κυτταρίτιδα μπορεί να εμφανιστεί στα ψωμάκια, στους γλουτούς, στα μπράτσα, στα πόδια και στα γόνατα.

Είναι γνωστή και ως οίδημα λιπώδους ιστού και ουσιαστικά αναφέρεται στις εναποθέσεις λίπους κάτω από το δέρμα, που πιέζουν τον συνδετικό ιστό.

Κυτταρίτιδα μπορεί να εμφανιστεί λόγω ορμονικών αλλαγών, μη ισορροπημένης διατροφής, καθιστικής ζωής, ηλικίας και γενετικής προδιάθεσης.

Υπάρχει θεραπεία;

Δεν υπάρχει θαυματουργή θεραπεία αλλά υπάρχουν κάποιες τροφές, οι οποίες σε συνδυασμό με την καθημερινή άσκηση, μπορεί να βοηθήσουν.

Πρόκειται για τις εξής:

Berries

Οι σκούρες ποικιλίες φρούτων όπως τα βατόμουρα και τα μύρτιλα ενισχύουν την παραγωγή κολλαγόνου, ενθαρρύνοντας την ανάπτυξη νέου ιστού δέρματος, και αυτό βελτιώνει την υφή και τον τόνο του δέρματος. Τα μούρα διαθέτουν επίσης αντιοξειδωτικά, τα οποία μπορούν να μειώσουν τη φλεγμονή, η οποία κάνει πιο εμφανή την κυτταρίτιδα.

Grapefruit

Το grapefruit είναι η ιδανική επιλογή. Ιδιαίτερα το κόκκινο-ροζ grapefruit, που είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, καθώς βοηθά στη βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος και στην εξομάλυνση της κυτταρίτιδας με την πάροδο του χρόνου.

Σολομός

Ο σολομός και άλλα λιπαρά ψάρια (σκουμπρί, τόνος, πέστροφα) βελτιώνουν τη συνολική κατάσταση και την εμφάνιση του δέρματος χάρη στις υψηλές ποσότητες ωμέγα-3 λιπαρών οξέων. Μπορούν να συνδυαστούν με ψητά λαχανικά και να ενταχθούν στο διαιτολόγιο δύο φορές την εβδομάδα.

Avocado

Τα αβοκάντο είναι πλούσια σε καλά λιπαρά και φυτικές ίνες, που βοηθούν το σώμα να εξισορροπήσει τα επίπεδα γλυκόζης και να αποβάλει τις τοξίνες που σχηματίζουν κυτταρίτιδα με αποτέλεσμα να βελτιώνεται ορατά η επιδερμίδα.

Πράσινο τσάι 

Η κατανάλωση πράσινου τσαγιού παράλληλα με μια υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή μπορεί να επιταχύνει το μεταβολισμό και ακόμη και να υποστηρίξει την απώλεια βάρους. Επίσης, τα αντιοξειδωτικά του βοηθούν στη μείωση της διάσπασης του κολλαγόνου εξαλείφοντας τα ενοχλητικά λακκάκια της κυτταρίτιδας.

Πράσινα λαχανικά

Τα λαχανικά όπως το σπανάκι διαθέτουν μαγνήσιο και φυτικές ίνες. Βοηθούν στην προστασία και την ενυδάτωση των κυττάρων του δέρματος και κρατούν μακριά τη φθορά του δέρματος.

 

 

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com