MobileΒόλοςΚΟΡΥΦΑΙΕΣΤοπικά

Κυρ. Μητσοτάκης για Αχιλλέα Μπέο: Σέβομαι την επιλογή της τοπικής κοινωνίας – Θα συνεργαστώ, όπως με όλους

Άνοιγμα συνεργασίας, στο πλαίσιο της δημοκρατικής λογικής που τον χαρακτηρίζει και κόντρα στις έξαλλες, μισαλλόδοξες και ανεύθυνες πρακτικές και συμπεριφορές μιας μικρής ομάδας τοπικών στελεχών του,, προς τον Δήμαρχο Βόλου, Αχιλλέα Μπέο και τη Δημοτική του Αρχή έκανε απόψε από το Βόλο, μιλώντας σε ανοιχτή συνάντηση με Βολιώτες, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκος Μηττσοτάκης.

Πιο συγκεκριμένα σε ερώτηση Βολιώτη που συμμετείχε στη συνάντηση ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε: «Σέβομαι πάντα τις επιλογές των τοπικών κοινωνιών. Αποφύγαμε να δώσουμε σκληρό χρίσμα. Δώσαμε μια χαλαρή στήριξη. Αντιμετωπίζω τον δήμαρχο Βόλου όπως θα αντιμετωπίσω τον κάθε δήμαρχο, ανεξαρτήτως χρώματος, ή κόμματοςχωρις να εξετάζω αν είναι ψηλός ή φαλακρός ή αν έχει το ένα ή το άλλο ύφος, για να λύσουμε προβλήματα».

Ο κ. Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια ανοιχτής συνάντησης με Βολιώτες στο θεατράκι του Αναύρου, στην οποία ήταν παρούσα και η σύζυγός του Μαρέβα Μητσοτάκη, τόνισε ότι η παραγωγική Ελλάδα χτυπήθηκε βάναυσα κατά την περίοδο της κρίσης και στόχος της Νέας Δημοκρατίας είναι να δημιουργήσει θέσεις εργασίας μέσω μιας έκρηξης ιδιωτικών επενδύσεων. «Η ανάπτυξη για να έρθει θέλει προϋποθέσεις. Πρώτη προϋπόθεση είναι η ισχυρή πολιτική εντολή στη Ν.Δ. ώστε να μπει τέλος στην πολιτική αστάθεια», όπως είπε.

Ο κεντρικός στόχος της Ν.Δ., τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, είναι μια οικονομία με ισχυρή ανάπτυξη που θα δημιουργεί ευκαιρίες για όλους τους Έλληνες και καλές θέσεις εργασίας με υψηλές αποδοχές.
Η Ν.Δ. έχει δεσμευτεί από το πρόγραμμά της να δημιουργεί 43.000 νέες θέσεις εργασίας κάθε χρόνο από τις δημόσιες επενδύσεις που θα αναβαθμίσουν και τις υποδομές της χώρας. Θα καθιερώσει ειδικά κίνητρα για την προσέλκυση επενδύσεων, αλλά ταυτόχρονα θα μειώσεις τους φόρους για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις έτσι ώστε να μπορούν και αυτές να προχωρήσουν σε προσλήψεις και επενδύσεις. Ο κατώτατος μισθός με τη ρήτρα ανάπτυξης που προβλέπει η Ν.Δ., θα φτάσει σε μια τριετία τα 730 ευρώ.
Ανακοίνωσε πως δεν θα καταργηθεί κανένα επίδομα από αυτά που λαμβάνουν ως στήριξη οι πολίτες, αλλά θα δώσει βαρύτητα στις θέσεις εργασίας για να μην έχουν οι πολίτες ανάγκη στήριξης από τα επιδόματα.

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη η Ν.Δ. θα μειώσει τον ΕΝΦΙΑ κατά 30% εντός διετίας για όλους τους ιδιοκτήτες.
Θα διατηρήσει το αφορολόγητο και θα μειώσει τον εισαγωγικό φορολογικό συντελεστή στα φυσικά πρόσωπα (μισθωτούς, ελεύθερους επαγγελματίες και αγρότες) από 22% σε 9% για εισοδήματα μέχρι 10.000 ευρώ.

Επίσης, θα καταργήσει σταδιακά το τέλος επιτηδεύματος και την ειδική εισφορά αλληλεγγύης, ενώ θα μειώσει και τον ΦΠΑ, με καθιέρωση τελικά δύο βασικών συντελεστών 11% και 22%, από 13% και 24% σήμερα.
«Όλα αυτά είναι η συνταγή για να πάρει μπροστά η ανάπτυξη της χώρας», τόνισε. Ταυτόχρονα ξεκαθάρισε ότι στο σκέλος της εφαρμογής της εργατικής νομοθεσίας η Νέα Δημοκρατία θα είναι αμείλικτη σε ότι αφορά στα ωράρια και την αποφυγή πιέσεων για μείωση μισθών.

Σχολιάζοντας μάλιστα τον ανταγωνισμό με τη Βουλγαρία, είπε ότι δεν μπορεί να μειωθεί η φορολογία όσο εκεί, αλλά μπορεί να γίνει απλούστευση των διαδικασιών για την προσέλκυση επενδυτών. «Θέλω ο επιχειρηματίας να αισθάνεται ότι μπορεί να πάρει το ρίσκο, αλλά χωρίς να έχει κάποιον στη μέση. Είναι δέσμευση μου. Το κράτος μπορεί να ελέγχει εκ των υστέρων και όχι εκ των προτέρων. Φιλοδοξία μου είναι να μπορούμε να πούμε σύντομα ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα φιλική στις επενδύσεις», είπε.

Επίσης αναφέρθηκε στις πολιτικές αναβάθμισης της δημόσιας παιδείας, που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα του κόμματος, λέγοντας ότι θα δοθεί λύση στο πρόβλημα με τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς και στο πλαίσιο των δυνατοτήτων που δίνουν τα δημοσιονομικά της χώρας σταδιακά θα γίνονται προσλήψεις τακτικού προσωπικού από τους αναπληρωτές με επιβράβευση της προϋπηρεσίας.

Αναφερόμενος στα μέτρα στήριξης της οικογένειας και κυρίως των εργαζόμενων γυναικών, ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι στόχος της Ν.Δ. είναι να μην μένει κανένα παιδί εκτός παιδικών σταθμών, εν΄ψ δεσμεύτηκε ότι θα διατεθούν πόροι για τη στήριξη της γυναικείας επιχειρηματικότητας. «Χρειαζόμαστε στοχευμένα προγράμματα για την ανάπτυξη των δεξιοτήτων γυναικών που μεγάλωσαν τα παιδιά τους και μετά θέλησαν να εργαστούν», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στην επανεκλογή του Κώστα Αγοραστού στην Περιφέρεια Θεσσαλίας είπε ότι «δεν εκλέγεται κανείς τρίτη φορά αν δεν είναι πετυχημένος».

Για το λιμάνι του Βόλου τάχθηκε υπέρ των ιδιωτικών επενδύσεων μετά από ερώτηση του προέδρου των λιμενεργατών που ζήτησε να εκδιωχθεί η σημερινή διοίκηση. «Ότι γίνει στο λιμάνι μπορεί να γίνει από ιδιώτη», δήλωσε. Ο κ.Μητσοτάκης ανέφερε ως παράδειγμα εκμετάλλευσης τον ΚΟΣΚΟ στον Πειραιά.

Κλείνοντας ζήτησε για μια ακόμη φορά ισχυρή εντολή στη Νέα Δημοκρατία για να υπάρξει μια σταθερή κυβέρνηση και να μην μπει η χώρα σε περιπέτειες.