1 2
Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024 21:53
Αθλητικά

Κύκλωμα στοιχηματισμού: Ασκήθηκαν οι διώξεις – 173 ερευνώνται για εγκληματική οργάνωση!


Η «Δίκη στο Open» αποκάλυψε ότι ο αθλητικός εισαγγελέας Αθηνών Κώστας Σπυρόπουλος άσκησε ποινικές διώξεις για την υπόθεση της ελληνικής εκδοχής του διεθνούς κυκλώματος παράνομου στοιχηματισμού.

Χρειάστηκαν 14 μήνες έρευνας από την Οικονομική Αστυνομία και τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών. Μάλιστα εκδίδονται εντάλματα σύλληψης και η υπόθεση οδηγείται στον ανακριτή.

Η εισαγγελική δίωξη διακριβώνει τη δράση εγκληματικής οργάνωσης με αδικήματα κακουργηματικής μορφής: Παράνομος στοιχηματισμός, αλλοιώσεις αποτελεσμάτων αγώνων, πλαστογραφία, νομιμοποίηση εσόδων από τυχερά παίγνια και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Η δικογραφία αφορά 173 φυσικά πρόσωπα και διαχωρίστηκε λόγω της απόρριψης του αιτήματος Σπυρόπουλου προε το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών γισ άρση απορρήτου. Οι περισσότεροι εμπλεκόμενοι που προέκυψαν από την ελληνική έρευνα  καλούνται να καταθέσουν έγγραφες εξηγήσεις ανωμοτί στην Οικονομική Αστυνομία. Μάλιστα η δικογραφία αναφέρει μόνο τα αρχικά τους και όχι πλήρη ονοματεπώνυμο.

Όσοι ήδη διώκονται ποινικά, προέκυψαν από την έρευνα της Europol, η οποία ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 2021 σε έξι χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα. Είχαν προηγηθεί έρευνες κατ’ οίκον και κατασχέσεις ψηφιακών μέσων.

Στα 173 πρόσωπα περιλαμβάνονται αθλητικοί παράγοντες, προπονητές, ποδοσφαιριστές και μπουκ του στοιχήματος.

Την ελληνική έρευνα εποπτεύει ο επικεφαλής επί αθλητικών ζητημάτων αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γιώργος Οικονόμου.