Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024 01:54
Κόσμος

Κουβέιτ: Πόσο πετρέλαιο παράγει κάθε δευτερόλεπτο; To βίντεο που θα σας αφήσει άφωνους


Τον γύρο του διαδικτύου κάνει ένα βίντεο, στο οποίο φαίνεται πόσο πετρέλαιο παράγει το Κουβέιτ κάθε δευτερόλεπτο.

Όταν ξέσπασε ο πόλεμος στην Ουκρανία, έγινε αντιληπτό πόσο πολύ εξαρτόμαστε από τη Ρωσία όσον αφορά το φυσικό αέριο και το πετρέλαιο.

Οι τιμές των καυσίμων αυξήθηκαν ραγδαία σε όλο τον κόσμο και οι καταναλωτές αναγκάστηκαν να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Πολλοί λοιπόν, αναρωτήθηκαν αν υπάρχουν άλλοι προμηθευτές. Ένας από αυτούς είναι το κράτος του Κουβέιτ στη Μέση Ανατολή.

Η χώρα παράγει το επιβλητικό ποσό των 3,15 εκατομμυρίων βαρελιών πετρελαίου την ημέρα, καθιστώντας το Κουβέιτ τον δέκατο μεγαλύτερο παραγωγό πετρελαίου στον κόσμο.

Το Κουβέιτ κατέχει το 7% των παγκόσμιων αποθεμάτων πετρελαίου, γεγονός που του επιτρέπει να επιτυγχάνει την εντυπωσιακή ποσότητα βαρελιών σε καθημερινή βάση.

Ένα βίντεο, που έχει γίνει viral στο TikTok, δείχνει πώς μοιάζει στην πραγματικότητα αυτή η τεράστια ποσότητα πετρελαίου που παράγεται στο Κουβέιτ κάθε δευτερόλεπτο.

Σχεδόν ακαριαία, το δοχείο γεμίζει ολόκληρο, αφήνοντας άπαντες άφωνους. «Θα έλεγα φοβερό, αλλά το πετρέλαιο είναι κακό», έγραψε ένα άτομο, ενώ ένα άλλο σχολίασε «φανταστείτε τι γίνεται στη Σαουδική Αραβία».

Βέβαια υπήρξαν και αυτοί οι χρήστες που προσπάθησαν να μαντέψουν πόσα λίτρα παράγονται. «Περίπου 5.000 με 8.000 λίτρα», «15.000 με 25.000 λίτρα», «σχεδόν 34 βαρέλια», ανέφεραν κάποιοι. Ωστόσο, απάντηση δεν έλαβαν.

Δείτε το viral βίντεο

 

@alvetoexpedition This is #kuwait #wealth #money #oil #fypシ #foryou #invest #oilandgas #viral #moneytalk #dollar #investment #petrol #moneytok #fyp #blackgold #arabic #top ♬ original sound – alvetoexpedition