
Αποτελεί έναν απο τους προπονητές της χρονιάς, τόσο σε Stoiximan Super League, όσο και στη Super League 2. Αναφερόμαστε φυσικά, στον Κώστα Γεωργιάδη, τον Έλληνα τεχνικό που στο πρώτο μισό της σεζόν παρουσίασε μια εξαιρετική ομάδα στον Καμπανιακό, κατακτώντας με την ομάδα της Χαλάστρας την 5η θέση στον Α’ όμιλο της δεύτερης κατηγορίας και τη συμμετοχή της στα playoffs.
Στο δεύτερο μισό, πήρε το… χρίσμα και έκανε το βήμα στη μεγάλη κατηγορία, αναλαμβάνοντας την ομάδα του Βόλου, την οποία, με εντυπωσιακό ποδόσφαιρο και μεγάλες νίκες, κατάφερε και κράτησε και τη νέα σεζόν, στα «σαλόνια».
Ο Κώστας Γεωργιάδης, λίγες ημέρες μετά το τέλος της χρονιάς, μίλησε στο monobala.gr, αναφέρθηκε στην ευκαιρία που του έδωσε ο Βόλος για το «άλμα» στη Stoiximan Super League, αποθεώνει τη δουλειά που γίνεται στην ομάδα της Μαγνησίας, για το αγωνιστικό «θαύμα» στον Καμπανιακό, το αναβαθμισμένο πρωτάθλημα της Super League 2, αλλά και για τους Πανιώνιο και Ηρακλή, ομάδες που πέρασε από αυτές…
Αναλυτικά:
Κοουτς ας ξεκινήσουμε από τα «φρέσκα»… H επιβλητική νίκη επί της Λαμίας έφερε και την παραμονή για τον Βόλο, στη Super League. Πρώτα συναισθήματα μετά τη σπουδαία αυτή επιτυχία!
«Τα συναισθήματα μετά την ολοκλήρωση του στόχου με την ομάδα του Βόλου είναι πραγματικά υπέροχα. Ήταν μια δύσκολη χρονιά για την ομάδα. Καταφέραμε με υπομονή και πολύ κόπο να πετύχουμε το στόχο της παραμονής για μια ακόμη σεζόν στη SL1»
Ανέλαβες την ομάδα στο τέλος της κανονικής περιόδου και ήσουν παρών στην ψυχοφθόρα διαδικασία των playouts. Από την ημέρα που ανέλαβες, είδαμε έναν εντυπωσιακό Βόλο, που κέρδισε με το σπαθί του, την παραμονή. Τι ήταν το πρώτο πράγμα που άλλαξες και φάνηκε τόσο μεγάλη διαφορά;
«Η διαδικασία των play out είναι εξαιρετικά δύσκολη και ψυχοφθόρα. Αφενός οι συνεχόμενοι αγώνες και αφετέρου η ψυχολογική πίεση μεγαλώνουν τις απαιτήσεις. Από την πρώτη στιγμή της παρουσίας μου στην ομάδα εστίασα με το προπονητικό τιμ σε δύο παράγοντες που συνδέονται άμεσα. Την εμπιστοσύνη και την ψυχολογική ανάταση όλων των παικτών και την αλλαγή της τακτικής φιλοσοφίας».
Ήταν η πρώτη σου απόπειρα στη SL1. Πλέον σκέφτεσαι τη νέα σεζόν, έχουν ξεκινήσει τα πλάνα ή… λίγο ξεκούραση;
«Ήταν η πρώτη μου παρουσία στη SL1 και μέσα από αυτό το βήμα θα ήθελα να ευχαριστήσω τον άνθρωπο που ηγείται της ομάδας που μου έδωσε αυτήν την ευκαιρία. Οποία και αν είναι η απόφαση μας για τη νέα σεζόν θα νιώθω πάντα ευγνώμων»
Ο Βόλος σταδιακά, έχει αναδειχθεί σε μια σταθερή δύναμη της κατηγορίας, το ένιωσες αυτό; Που πλέον έχει μεγάλο μερίδιο στη φετινή επιτυχία.
«Η ομάδα του Βόλου έχει σταθεροποιηθεί στη SL1. Η εμπειρία αυτή δημιουργεί δυναμική που βοήθησε στη διαχείριση των δύσκολων καταστάσεων και αυτή τη χρονιά».
Πολύ νωρίς, ωστόσο έχουν τεθεί οι στόχοι για τη νέα σεζόν, με εσένα στο τιμόνι; Προφανώς και έχεις ήδη άποψη για το ρόστερ, που θα χρειαστεί ενίσχυση η ομάδα, καθώς ολοκληρώνονται πολλά συμβόλαια, τον ερχόμενο Ιούνιο.
«Προφανώς μετά από τρεις μήνες συνεργασίας έχω πλήρη εικόνα του έμψυχου δυναμικού. Έχω δώσει την αξιολόγηση μου στη διοίκηση. Οι άνθρωποι της ομάδας έχουν την εμπειρία ώστε να πάρουν τις κατάλληλες αποφάσεις».
To αγωνιστικό… θαύμα του Καμπανιακού και η φανερή αναβάθμιση της Super League 2
Κόουτς τη σεζόν την ξεκίνησε στον Καμπανιακό και νομίζω εκφράζω πολλούς, λέγοντας πως, ήσασταν η πιο πετυχημένη ομάδα στη SL2, με βάση τους στόχους, τα εφόδια και την πορεία της ομάδας. Πες μου δυο λόγια για τη σεζόν εκεί;.
«Η αγωνιστική περίοδος ξεκίνησε και με βρήκε στην ομάδα του Καμπανιακου. Η συνεργασία με τον πρόεδρο Θωμά Μουρμούρα και τον τεχνικό διευθυντή της ομάδας Τσιτενιδη Ανέστη ήταν εξαιρετική. Υπήρχε προς το πρόσωπο μου απόλυτη εμπιστοσύνη. Πετυχαμε κάτι σπουδαίο με σκληρή δουλειά,με πρωταγωνιστές το προπονητικό τιμ και τους ποδοσφαιριστές της ομάδας.Μπηκαμε στα πλέι οφ αφήνοντας πολλές ιστορικές ομάδες πίσω μας.Νιωθω γεμάτος για όλη αυτή την επιτυχία της ομάδας».
Είδες μια αναβάθμιση στη SL2. Και με τα τηλεοπτικά, αλλά και με το επίπεδο των ομάδων.
«Η φετινή χρονιά στη SL2 ήταν διαφορετική. Σε αυτό συνετέλεσαν η παρουσία ιστορικών ομάδων που έδωσαν μεγαλύτερη αίγλη και ενδιαφέρον στο πρωτάθλημα αλλά και η τηλεοπτική κάλυψη όλων των αγώνων που έφεραν περισσότερη αξιοπιστία και προβολή του προϊόντος»
Είναι ακόμα μια δικαίωση το βραβείο για τον καλύτερο προπονητή της χρονιάς;
«Το βραβείο του καλύτερου προπονητή της σεζόν στον Α όμιλο πραγματικά με συγκινεί και μου δίνει ένα επιπλέον κίνητρο για τη συνέχεια.Ευχαριστώ πολύ όλους τους συναδέλφους αλλά κυρίως τους ποδοσφαιριστές που με επέλεξαν. Όμως αυτό το βραβείο ειλικρινά ανήκει σε όλους τους ανθρώπους που συμμετείχαν τη φετινή χρονιά στην ομάδα του Καμπανιακου και θέλω να το μοιραστώ μαζί τους»
Δικαίως πρωταθλήτριες ΑΕΛ και Κηφισιά; Πως είδες τις μάχες σε Α’ και Β’ Όμιλο.
«Η ΑΕΛ είναι δικαίως πρωταθλήτρια στον Α όμιλο. Εδειξε σταθερότητα και δυναμική σε αντίθεση με τον Ηρακλή που έχει δυναμική τεράστια λόγω του κόσμου όμως δεν είχε σταθερότητα σε όλη τη σεζόν. Στο Β όμιλο έγινε μάχη μεταξύ Κηφισιας και Καλαμάτας. Δυο ομάδες με ποιοτικό ρόστερ. Η άνοδος κρίθηκε στο μεταξύ τους αγώνα και η αγωνία κράτησε μέχρι το τέλος».
Μια ατάκα για Πανιώνιο και Ηρακλή
Ξέρεις την… ευαισθησία μου. Ήσουν ο άνθρωπος που επανέφερε τον Πανιώνιο στις επαγγελματικές κατηγορίες. Πως ήταν η χρονιά στη Γ’ Εθνική στη Νέα Σμύρνη, τώρα που έχει περάσει ένας χρόνος. Τι έχεις κρατήσει; Πως βλέπεις τη νέα προσπάθεια που γίνεται;
«Με τον Πανιώνιο ζήσαμε κάτι ανεπανάληπτο. Πετύχαμε μια άνοδο και μετά από τέσσερα χρόνια επαναφέραμε τον Ιστορικό στις επαγγελματικές κατηγορίες.Είναι μεγάλη η χαρά μου που είμαι κομμάτι της ιστορίας αυτής της ομάδας. Η αγωνιστική επιτυχία ήταν μεγάλη,η συνεργασία με τη διοίκηση και τους παίκτες εξαιρετική αλλά ακόμα πιο δυνατά συναισθήματα έφερε η σύνδεση με τον κόσμο της ομάδας. Όλη η χρονιά θα μου μείνει αξέχαστη. Εύχομαι ολόψυχα οι άνθρωποι που ανέλαβαν την ομάδα να καταφέρουν να κάνουν ένα βήμα εξέλιξης»
Κεφάλαιο Ηρακλής: Είχες και πάλι μια ιδιαίτερη αποστολή. Να σώσεις την ομάδα και το κατάφερες. Μια ιδιαίτερη θέση, αυτή του προπονητή στον «Γηραιό» και την έφερες εις πέρας. Τι θυμάσαι από εκείνη τη σεζόν. Και ο Ηρακλής, όπως και ο Πανιώνιος βρίσκεται σε μια νέα εποχή.
Ο Ηρακλής είναι κάτι ξεχωριστό.Ειχα την ευλογία να βρίσκομαι στον πάγκο της ομάδας για 1,5 χρόνο σε δύσκολες συνθήκες, ξεκινώντας μια προσπάθεια δημιουργίας ομάδας από το μηδέν. Καταφεραμε να δημιουργήσουμε μια ανταγωνιστική ομάδα και να πάρουμε ξανά το σεβασμό όλων. Ο Ηρακλής και ο Πανιώνιος είναι δύο ομάδες που έχουν τεράστια δυναμική λόγω του κόσμου. Το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει ανάγκη αυτές τις ομάδες στη SL1 κάτι που επιθυμώ να γίνει το συντομότερο».