ΒόλοςΤοπικά

Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο 1821 – Στις 12 το μεσημέρι η παρέλαση στην παραλία Βόλου

Με την καθιερωμένη παρέλαση στην παραλία του Βόλου κορυφώνονται σήμερα οι εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης το 1821. Η παρέλαση θα ξεκινήσει στις 12 το μεσημέρι και θα συμμετάσχουν 2.500 άτομα από σχολεία, τμήματα προσκόπων, οδηγών, πολιτιστικών συλλόγων και των Ενόπλων Δυνάμεων.
Με τη δέουσα λαμπρότητα και κατάνυξη γιορτάζεται σήμερα η μεγάλη θεομητορική εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Παράλληλα ο ελληνισμός τιμά τους ήρωες του ’21 στο πλαίσιο της εθνικής επετείου.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα, σήμερα στις 7 το πρωί θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες των εκκλησιών και η Φιλαρμονική του Δήμου Βόλου θα παιανίζει θριαμβικά θούρια και εμβατήρια στους δρόμους της πόλης, ενώ στις 8 το πρωί θα γίνει επίσημη έπαρση της Σημαίας.
Στις 11 το πρωί θα γίνει η επίσημη δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγ. Νικολάου Βόλου, όπου θα χοροστατήσει ο μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος και στις 11.30 θα ακολουθήσει επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Ηρώων στην παραλία του Βόλου.

Στις 12 το μεσημέρι θα γίνει προ των επισήμων στην παραλία του Βόλου παρέλαση των αναπηρικών και αντιστασιακών οργανώσεων, του Ερυθρού Σταυρού, σχολείων, πολιτιστικών συλλόγων, οδηγών, προσκόπων και τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής του Δήμου Βόλου.
Στους 2.500 ανέρχονται οι μαθητές και τα μέλη των προσκόπων και των άλλων πολιτιστικών συλλόγων, οι οποίοι θα συμμετάσχουν στην παρέλαση. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, στη μαθητική παρέλαση θα συμμετάσχουν συνολικά 2.500 μαθητές από 25 σχολεία, 22 πολιτιστικούς συλλόγους, δέκα τμήματα προσκόπων και από άλλα τμήματα.
Την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει η υφυπουργός Οικονομικών κ. Κατερίνα Παπανάτσιου.
Στις 6 το απόγευμα της Δευτέρας οι εκδηλώσεις θα κλείσουν με επίσημη υποστολή της Σημαίας.
Στην Ευαγγελίστρια Νέας Ιωνίας σήμερα Δευτέρα στις 5 το απόγευμα, θα τελεστεί ο Μεθέορτος Εσπερινός της Αποδόσεως της Εορτής, στον οποίο θα χοροστατήσει ο μητροπολίτης Δημητριάδος. Στο τέλος του Εσπερινού θα ευλογηθούν οι αρτοκλασίες που θα προσφέρουν οι πιστοί.

Εκδήλωση σήμερα
Το εορταστικό διήμερο θα ολοκληρωθεί με μία μεγάλη μουσικοχορευτική επετειακή εκδήλωση για την εθνική εορτή, την οποία διοργανώνει ο πολιτιστικός φορέας της Ιεράς Μητροπόλεως «Μαγνήτων Κιβωτός, για τη διάσωση του πολιτιστικού αποθέματος», στο προαύλιο του Ιερού Ναού της Ευαγγελίστριας, στις 6.30, σήμερα Δευτέρα 25η Μαρτίου. Στην εκδήλωση θα ακουστούν παραδοσιακά τραγούδια του Αγώνα, που θα αποδώσει ο γνωστός μαΐστορας της παραδοσιακής μουσικής π. Χρήστος Κυριακόπουλος από την Κηφισιά Αττικής, μαζί με μουσική ορχήστρα. Θα υπάρχει παράλληλα πλούσιο χορευτικό πρόγραμμα που θα παρουσιάσουν τα δύο Χορευτικά Σύνολα (γυναικών και εφηβικό) της Ιεράς Μητροπόλεως «Δημητριάς», το Χορευτικό Σύνολο Πολιτιστικού Συλλόγου Μικρασιατών Νέας Ιωνίας «Το Εγγλεζονήσι», το Χορευτικό Σύνολο της Πολιτιστικής Εστίας Μικρασιατών Ν. Ιωνίας Μαγνησίας «Ίωνες» και το Χορευτικό Σύνολο Πολιτιστικού και Αθλητικού Συλλόγου Αγίου Γεωργίου Βόλου. Την εκδήλωση θα κλείσει ο Mητροπολίτης κ.Ιγνάτιος.