Κόσμος

Κορωνοϊός: Πώς η πανδημία εξαπλώθηκε σε 183 χώρες -Αποκαλυπτικό γράφημα

Περισσότερα από 1,2 εκατομμύρια κρούσματα κορωνοϊού έχουν επιβεβαιωθεί σε 183 χώρες στον κόσμο, ενώ ο αριθμός των νεκρών έχει ξεπεράσει τους 69.000, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που παρουσιάζει το BBC.

Οι ΗΠΑ έχουν επιβεβαιώσει υπερδιπλάσια κρούσματα σε σχέση με κάθε άλλη χώρα,  και περισσότερα από τα μισά κρούσματα καταγράφονται στην Ευρώπη, με την Ισπανία και την Ιταλία να είναι οι χώρες που έχουν πληγεί χειρότερα.

Ειδικότερα, και σύμφωνα με σημερινά στοιχεία του Πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς, οι ΗΠΑ είναι η χώρα με τον μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων με περισσότερα 337.000 επιβεβαιωμένα περιστατικά, δηλαδή 4 φορές πάνω από τον επίσημο αριθμό που έχει καταγραφεί στην Κίνα.

Περίπου 3.300 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην Κίνα – αλλά οι ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ιταλία, η Ισπανία, το Ιράν και η Γαλλία μετρούν πλέον τα περισσότερα θύματα.

Πώς εξαπλώθηκε η πανδημία του κορωνοϊού στον κόσμο

Το βρετανικό Μέσο παρουσιάζει βίντεο γράφημα με στοιχεία από το Πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς που απεικονίζει την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού από τις 22 Ιανουαρίου έως και τις 5 Απριλίου.

Στο γράφημα αρχικά ξεχωρίζει μόνο μία μπάρα, εκείνη της Κίνας . Ωστόσο με το πέρασμα των ημερών και άλλες χώρες αρχίζουν να εμφανίζουν κρούσματα μέχρι που στις αρχές Φεβρουαρίου αρχίζει να ξεχωρίζει η μπάρα του κρουαζιερόπλοιου Diamond Princess καθώς τα κρούσματα στο κρουαζιερόπλοιο ήταν εκατοντάδες.

Στη συνέχεια τη δεύτερη θέση καταλαμβάνει η Νότια Κορέα, για μικρό όμως χρονικό διάστημα καθώς στις αρχές του Μαρτίου τα κρούσματα αρχίζουν να αυξάνονται δραματικά στην Ευρώπη και συγκεκριμένα στην Ιταλία και την Ισπανία. Την αυξητική πορεία των κρουσμάτων της γηραιάς ηπείρου ακολουθούν οι ΗΠΑ οι οποίες μέχρι το τέλος Μαρτίου καταλαμβάνουν τελικά την πρώτη θέση στο γράφημα με τα κρούσματα.

Ο ιός εξαπλώνεται γρήγορα σε πολλές χώρες και ο αριθμός των νεκρών εξακολουθεί να ανεβαίνει – αλλά η πλειοψηφία των ανθρώπων αναρρώνει από τη λοίμωξη, σημειώνει το BBC, σύμφωνα με το οποίο από τα 1.276.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού παγκοσμίως, 264.000 έχουν αναρρώσει ενώ έχουν σημειωθεί 69.500 θάνατοι.

 

 

Πηγή: iefimerida.gr

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com