ΕλλάδαΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορωνοϊός: Πάνω από 1 εκ. SMS στο 13033

Την πρώτη ημέρα λειτουργίας του 13033 το σύστημα δέχτηκε πάνω από ένα εκατομμύριο SMS! Αυτό αποκάλυψε ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης.

«Στο 13033 είχαμε πάνω από 1.000.000 μηνύματα. Πλέον στην πλατφόρμα, Forma.gov.gr υπάρχει και η δυνατότητα της φόρμας στα αγγλικά. Για να είναι έγκυρο ένα μήνυμα, χρειάζεται μόνο τον αριθμό, το ονοματεπώνυμο και την διεύθυνση. Το SMS είναι δωρεάν και δεν κρατούνται δεδομένα στην κυβέρνηση ή στους τηλεποικοινωνιακούς πάροχους. Το μήνυμα δρα σαν απόκομμα, αντί του χαρτιού», δήλωσε αρχικά ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Και συνέχισε, επαναλαμβάνοντας τις επιλογές που έχουν οι πολίτες προκειμένου να λαμβάνουν την άδεια για την έξοδο από το σπίτι.

«Υπάρχει η δυνατότητα του SMS, οι φόρμες ή ακόμα και μια λευκή κόλλα χαρτί που μπορεί κάποιος να γράψει χειρόγραφα και να βάλει την υπογραφή του. Προσθέσαμε την τεχνολογία ως κομμάτι ενδυνάμωσης του πολίτη, κάτι που δεν έχει εφαρμοστεί σε άλλη χώρα. Προσπαθούμε να σκεφτόμαστε πιο καινοτόμα», τόνισε.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com