MobileΕλλάδαΚΟΡΥΦΑΙΕΣ

Κορωνοϊός: 21 νέα κρούσματα – -Τα 11 στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών

Ολοκληρώθηκε η ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, με τον λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά να ανακοινώνουν 21 νέα κρούσματα και συνολικά 147 νεκρούς από τον φονικό ιό.

Ξεκινώντας την ενημέρωση για την πορεία της νόσου, ο Σωτήρης Τσιόδρας αναφέρθηκε στην εικόνα της πανδημίας παγκοσμίως. Σημείωσε περισσότερα από 3.757.000 κρούσματα κορωνοϊού σε όλο τον κόσμο, αλλά και περισσότερα από 1.400.000 κρούσματα στην Ευρώπη.

Ως σήμερα, σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα 1.258.000 ασθενείς Covid-19 ανέρρωσαν και έγιναν καλά. Τέλος, ως τις 18.00 της Τετάρτης, 259.496 θάνατοι σχετιζόμενοι με τον κορωνοϊό, έχουν διαπιστωθεί παγκοσμίων.
21 νέα κρούσματα του κορωνοϊού στην Ελλάδα

Ο Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε 21 νέα κρούσματα του κορωνοϊού, με 11 από αυτά να αφορούν υγειονομική δομή των Ενόπλων Δυνάμεων, όπως είπε. Και πιο συγκεκριμένα στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών. Συνολικά καταγράφονται στη χώρα 2.663 κρούσματα κορωνοϊού, με το 55,5% να αφορά άνδρες. ι

Σήμερα, 36 ασθενείς Covid-19 παραμένουν διασωληνωμένοι, με ενδιάμεση ηλικία τα 68 έτη. Επιπλέον, 82 ασθενείς θετικοί στον κορωνοϊό, πήραν εξιτήριο από τις ΜΕΘ.

Ένας ακόμη νεκρός από τον κορωνοϊό

Ο λοιμωξιολόγος ανακοίνωσε έναν ακόμη νεκρό από τον κορωνοϊό, με το σύνολο των θυμάτων στη χώρα να ανέρχεται σε 147, εκ των οποίων οι 40 ήταν γυναίκες. Η ενδιάμεση ηλικία των θυμάτων του κορωνοϊού ήταν 75 έτη και το 93% αυτών είχαν κάποιο υποκείμενο νόσημα ή και ηλικία άνω των 70 ετών.

Όπως, σημείωσε ο λοιμωξιολόγος, οι κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ συνεχίζουν την πραγματοποίηση τεστ για τον κορωνοϊό. Τις τελευταίες ώρες, πραγματοποιήθηκαν, σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα, 1.200 τεστ, τα οποία όλα βγήκαν αρνητικά.

Σωτήρης Τσιόδρας: Δεν είναι δική μου επινόηση η ταξινόμηση των θανάτων από κορωνοϊό

Για τρίτη συνεχόμενη ημέρα, ο Σωτήρης Τσιόδρας σχολίασε την παραφιλολογία, όπως τη χαρακτήρισε, σχετικά με τον τρόπο που η επιτροπή για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού καταγράφει τα θύματα από την πανδημία.

Ο αντικειμενικός τρόπος να καταγράφονται οι θάνατοι είναι όταν όποιος ασθενής, σε οποιοδήποτε περιβάλλον, είχε θετικό μοριακό πρόσημο και πέθανε. Όπως είπε, «έχεις θετική PCR, είσαι κρούσμα».

Ο κ. Τσιόδρας σημείωσε πως οι οδηγίες του ΠΟΥ σχετικά με την ταξινόμηση των θανάτων με συγκεκριμένα κριτήρια είναι σαφείς. Οποιοσδήποτε θάνατος με θετική PCR (μοριακό έλεγχο για τον κορωνοϊό) δεν θα πρέπει να αποδίδεται σε άλλη αιτία χωρίς ξεκάθαρη αιτιολόγηση. Ο θάνατος είναι πολυπαραγοντικό φαινόμενο, τόνισε ο κ. Τσιόδρας. Ωστόσο για να μην εμπίπτει στη λίστα των θυμάτων κορωνοϊού κάποιος ασθενής θα πρέπει να βγει αρνητικός στον ιό, να περάσει καιρός και τότε ο θάνατός του να αποδοθεί σε άλλη αιτία.

«Αν είχαμε το ελεύθερο να κρίνουμε κατά το δοκούν, τότε θα καταγράφαμε λιγότερους θανάτους και δεν θα τηρούσαμε τις ευρωπαϊκές οδηγίες» επανέλαβε ο Σωτήρης Τσιόδρας. Μάλιστα, ο λοιμωξιολόγος τόνισε πως πολλές χώρες της Δυτικής Ευρώπης δεν ακολούθησαν το πρωτόκολλο αυτό, παρότι ο αριθμός των θανάτων γενικά παρουσιάζεται ασυνήθιστα αυξημένος. «Παρατηρούμε μεγάλες αυξήσεις των θανάτων, μεγάλο μέρος των οποίων αποδίδεται στον νέο ιό» είπε, χωρίς αυτό να μπορεί να διαπιστωθεί.

«Δεν πρόκειται για επινόηση δικιά μου. Η επιστημονική κοινότητα της χώρας ακολουθεί τις ευρωπαϊκές οδηγίες, την επιστημονική πρακτική, δεν εξυπηρετούμε καμιά σκοπιμότητα» σημείωσε κλείνοντας το θέμα της καταγραφής θανάτων του κορωνοϊού, ο Σωτήρης Τσιόδρας. Όπως είπε ωστόσο, το ποσοστό που αντιπροσώπευε τους θανάτους από τον ιό στην Ελλάδα και τα θύματα του οποίου παρουσίαζαν την τυπική εικόνα της νόσου Covid-19 είναι συντριπτικό. Η πνευμονία και η αναπνευστική ανεπάρκεια ήταν κλινική εικόνα που παρουσίασαν σχεδόν όλοι οι θανόντες από τον κορωνοϊό στην Ελλάδα.

Υπενθυμίζεται ότι προβληματισμός επικρατεί στις υγειονομικές Αρχές της χώρας αναφορικά με τα τελευταία περιστατικά συνωστισμού σε Αγία Παρασκευή και Βόλο, όπου πλήθος πολιτών έστησαν υπαίθρια πάρτι με ποτά στα χέρι, παρά τις σχετικές συστάσεις, και γι’ αυτό έρχονται μέτρα και πρόστιμα.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ανευθυνότητας, όπως προαναφέρθηκε, καταγράφηκε στη συνοικία Παλαιών στο Βόλο, όπου… μπαρ take away έφτιαχνε κοκτέιλ και ποτά στους πελάτες, οι οποίοι συνωστίσθηκαν στον δρόμο έξω από αυτό. Παρόμοιες εικόνες και στην Αγία Παρασκευή, στην πλατεία Αγίου Ιωάννου, με υπαίθρια… καντίνα.

Στη δεύτερη περίπτωση υπήρξε συνωστισμός τουλάχιστον 300 ατόμων νεαρής ηλικίας. Χρειάστηκε μάλιστα και η επέμβαση της αστυνομίας και η χρήση δακρυγόνων όταν δέχθηκαν επιθέσεις προκειμένου να εξομαλυνθεί η κατάσταση

Πηγή: iefimerida.gr

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com