ΕλλάδαΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κόντρα Παππά – Γεωργιάδη για την εξαγορά της Forthnet από τον Μαρινάκη

Ανέβηκαν οι τόνοι στη Βουλή ανάμεσα στον τομεάρχη Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ και τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων

Νέες βολές κατά της κυβέρνησης για την εξαγορά της Forthnet από την Alter Ego του Βαγγέλη Μαρινάκη, εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο Νίκος Παππάς σε επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε στον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη έκανε λόγο για «πόλεμο συμφερόντων». Η απάντηση του Άδωνι Γεωργιάδη ήταν ότι η κυβέρνηση δεν έχει σχέση με την εξαγορά.

«Θα έχουμε την Alter Ego συμφερόντων Μαρινάκη να ελέγχει τα ταμεία των άλλων ΠΑΕ. Δηλαδή θα τους λέει “κάτσε χάσε με 3-0 και μετά θα πληρωθείς για τα τηλεοπτικά δικαιώματα» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Νίκος Παππάς. «Η διαδικασία αποκρατικοποίησης της Forthnet ξεκίνησε με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν έχει καμία εμπλοκή. Είναι ιδιωτικό θέμα μεταξύ εταιρειών» ανταπάντησε ο Άδωνις Γεωργιάδης. Παίρνοντας εκ νέου το λόγο ο τομεάρχης Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «ανοίγει ξανά το παιχνίδι και εμφανίζεται ο κ. Μαρινάκης, βλέπουμε ότι υπάρχει σύγκρουση συμφερόντων».

Η αντιπαράθεση Γεωργιάδη – Παππά «φούντωσε» και στην Επιτροπή της Βουλής που επεξεργάζεται το αναπτυξιακό νομοσχέδιο με τον υπουργό Ανάπτυξης να αντικρούει τις κατηγορίες περί «φωτογραφικής» διάταξης που ευνοεί το πρακτορείο διανομής τύπου συμφερόντων Μαρινάκη.

«Βάλατε τη διανομή Τύπου στον αναπτυξιακό νόμο, ένα είναι το πρακτορείο συγκεκριμένα τα συμφέροντα και νομίζω ότι ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του» ανέφερε ο Νίκος Παππάς. «Δεν αφορά το πρακτορείο του κ. Μαρινάκη αλλά αφορά τις ταχυμεταφορές. Μπορεί να βλέπετε τον Μαρινάκη στον ύπνο σας, εμείς όχι» απάντησε ο κ. Γεωργιάδης.

 

 

Πηγή: ethnos.gr